Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1853 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 25.02.2012 02:37 Viestin aihe: Laadukas veitsisarja riistakeittiöön? |
|
|
En tiedä kuinka paljon metsämiehet ruoanlaittajina kiinnittävät tähän asiaan huomiota, mutta itse olen alkanut
himoitsemaan jotain oikeasti laadukasta kokkiveistä/ -sarjaa kotikeittiöön. Onkohan tämän palstan lukijoissa asiaan
vihkiytyneitä ammattikokkeja/ asiantuntijoita? Nettiä selatessa tulee esiin mm. nimet Victorinox, Mac, Global, Kai Shun.
Noilla palstoillahan suomalaiset veitsimerkit poljetaan syvään suohon. Kun haluan että veitsi myös käy omaan silmään,
niin esim. huippukokkien suosima Global jää omasta valinnasta pois. Eniten silmää miellyttää tuo Kai Shunin mallisto,
mutta se on taas jumalattoman kallis kotikeittiöön. Olisiko täällä siis alaan vihkiytyneillä antaa vinkkejä.
Kuinka suuri ero on käytännössä esimerkiksi halvemman Victorinoxin ja noiden kalliimpien Globalin ja Shunin välilä? _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 25.02.2012 02:48 Viestin aihe: Re: Laadukas veitsisarja riistakeittiöön? |
|
|
fox66 kirjoitti: | En tiedä kuinka paljon metsämiehet ruoanlaittajina kiinnittävät tähän asiaan huomiota, mutta itse olen alkanut
himoitsemaan jotain oikeasti,että veitsi myös käy omaan silmään,
|
Onkohan tämä oikea foorumi??? _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
TailsTheFox Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Jou 2011 Viestejä: 40 Paikkakunta: Eura
|
Lähetetty: 25.02.2012 08:59 Viestin aihe: Re: Laadukas veitsisarja riistakeittiöön? |
|
|
fox66 kirjoitti: | En tiedä kuinka paljon metsämiehet ruoanlaittajina kiinnittävät tähän asiaan huomiota, mutta itse olen alkanut
himoitsemaan jotain oikeasti laadukasta kokkiveistä/ -sarjaa kotikeittiöön. Onkohan tämän palstan lukijoissa asiaan
vihkiytyneitä ammattikokkeja/ asiantuntijoita? Nettiä selatessa tulee esiin mm. nimet Victorinox, Mac, Global, Kai Shun.
Noilla palstoillahan suomalaiset veitsimerkit poljetaan syvään suohon. Kun haluan että veitsi myös käy omaan silmään,
niin esim. huippukokkien suosima Global jää omasta valinnasta pois. Eniten silmää miellyttää tuo Kai Shunin mallisto,
mutta se on taas jumalattoman kallis kotikeittiöön. Olisiko täällä siis alaan vihkiytyneillä antaa vinkkejä.
Kuinka suuri ero on käytännössä esimerkiksi halvemman Victorinoxin ja noiden kalliimpien Globalin ja Shunin välilä? |
Jos noita rupeaa vertailemaan, niin victorinox ei ole yhtä terävä, ei pysy yhtä kauan terävänä ja ei ole niin hieno. Eli nuo kalliimmat kestävät kauemmin.
Itse suosin Mundialin tekemiä veitsiä, ja käytän näitä: http://www.veitsimaailma.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Kartanokuva/Products/2800-3
Mutta kyllä Victorinoxin veitsetkin ihan hyviä on. Ja täältä löytyy vaikka minkälaista veistä, varmana löytyy oman maun mukainen: http://www.chefknivestogo.com/ _________________ ~Valmistumassa kokiksi Rauman WinNovassa~ |
|
Takaisin alkuun |
|
|
perisofeus Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Lok 2006 Viestejä: 6147 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 25.02.2012 09:41 Viestin aihe: Re: Laadukas veitsisarja riistakeittiöön? |
|
|
Lisään listaan WÜSTHOF veitset.
Näitä on ammattilaisilla käytössä ja itsekin todennut
yhden setin laadukkaksi. _________________ Villilä, ei-kesitetyllä meänkielelä joka päivä, ympäri vuen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1679
|
Lähetetty: 25.02.2012 09:51 Viestin aihe: |
|
|
Itelläkin on kokemusta, ettei Victorinox pysy terävänä. Jos noiden laatukamppeiden hinta hirvittää, niin tiputtelee veitsi kerrallaan esim. jouluna ja isänpäivänä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Aris60 Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Huh 2004 Viestejä: 3295
|
Lähetetty: 25.02.2012 12:34 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä se Victorinox pysyy ihan kohtuu hyvin terävänä kun teroituskulma on se 20 astetta. Moni kuvittelee 15-17 asteen teroituskulman tuovan jonkin autuuden terävyyden suhteen ja tällöin terä alkaa olla hyvin arka käytössä.
Tiedän että Wenger:in veitset eivät ole sitä mitä fox66 etsii, mutta hintalaatusuhde on erinomainen. Eikä harmita kun rannalla esim. kaloja käsiteltäessä unohtuvat tai putoavat hiekkaan. Ovat helppoja terottaa ja ne saa teräväksi. Kotona Victorinox on tullut lähes ainoaksi käytettäväksi veitsimerkiksi. Ne voi pestä koneessa ja helppo kunnostaa ja ylläpitää kunnon terässä.
Noita Mundialin valkokahvaisia meillä oli aiemmin hirvenlihan leikkaamiseen. Vähitellen kun kuluvat loppuun on ne korvattu toisella merkillä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1853 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 25.02.2012 13:12 Viestin aihe: |
|
|
Wengeriä löytyy kyllä omasta veitsikaapista lähinnä kalan käsittelyyn. Tuo on totta että noita kalliimman luokan veitsiä ei saa pestä koneessa. Vaivattomampia käytännössä Victorinoxit ja vastaavat. Mutta silti...
Millaisia lie nämä Ran-veitset, liekö hintansa arvoisia:
http://www.veitset.fi/ran-damascus-p-926.html
Ihmettelen hieman Petran kommenttia. Kun tämän foorumin muutamalta eka sivulta löytyy juttua mm. viiltosuojasormikkaista, palviuunista, paistomittareista, sähkögrilleistä, leikkuulaudoista, lihamyllyistä, keittimistä, valurautapannuista, savustuskaapeista, vakuumikoneista, purkituslaitteista, tulisijoista, veitsenteroittimista, leikkuulaudoista...
Ylläpitäjä siirtäköön oikeaan lokeroon tai poistakoon kokonaan jos veitset ei kuulu tähän osioon. Veitset taitaa olla ruoanlaitossa kuitenkin tärkein asia heti uunin jälkeen... _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
veetee Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 5989
|
Lähetetty: 25.02.2012 13:47 Viestin aihe: |
|
|
Wusthofin veitsiä olen käyttänyt nykyään. Kohtuuhintaisia sekä toimivia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 25.02.2012 15:56 Viestin aihe: |
|
|
Mundialia, Sanellia, Swiboa ja Wengeriä on käytössä. En nyt keksi yhdestkään kovin valittamista. Haukkuvat kyllä varmasti hintansa halpiksiin verrattuna, on niissä niin suuri ero. Ehkä Sanellien kahva on se miellyttävin. Pehmenee pinnaltaan erittäin pitäväksi parin tiskikonekierroksen jälkeen ja ergonomia on muutenkin hyvä. Mundialin filetti on aavistuksen liian jäykkä. Victorionoxin filettiä mitä olen käyttänyt (mallia en muista) niin oli parempi minun makuuni. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
perisofeus Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Lok 2006 Viestejä: 6147 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 25.02.2012 16:30 Viestin aihe: |
|
|
Jep, Sanelli on ollut useamman vuoden ja monessa muussakin tuttavaperheessä.
Voin pestä koneessa ja aina joskus kun pyyhkäisee terää niin on teräväkin.
Kahvat ovat tosiaan erinomaiset.
Ehktä nämä ovat hinta-laatu-suhteeltaan parhaasta päästä.
Kotikokki ei vopi syyttää ainakaan välineitään.
Pari tuttua kokkia on kertonut, että tuo Wusthof on piireissä kohtuu tykätty. _________________ Villilä, ei-kesitetyllä meänkielelä joka päivä, ympäri vuen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
veetee Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 5989
|
Lähetetty: 25.02.2012 16:43 Viestin aihe: |
|
|
Sanelleja on pari; santoku-tyyppisen kahva on vielä kunnossa, juuresveitsi piti romuttaa kun sen kahvasta tuli "tahmea". Astianpesukone ei ilmeisesti aina sovellut tai sitten tuossa oli jotakin vikaa...
Scanpanin Spectrum "pikkuveitset" on käteviä matkaveitsiä; muovi"tuppp" mukana, sekä helppo teroittuvuus. Ja halpoja.
http://www.scanpan.dk/News_Press/SpectrumKnives |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mehtään menijä
Liittynyt: 19 Hel 2012 Viestejä: 6 Paikkakunta: Kokkola
|
Lähetetty: 25.02.2012 18:16 Viestin aihe: |
|
|
Omasta keittiöstä löytyy Sanellin sarja ja muutama Victorionox.
"Entisessä elämässä" kokinhommissa vastaan tuli paljon Victorionoxen veitsiä ja joitakin Macin veitsiä.
Kotihommissa olen ollut todella tyytyväinen Sanellin laatuun. Erittäin pitävä kahva ja teräkin haukkuu hyvin hintansa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 14.03.2012 21:50 Viestin aihe: |
|
|
Mundialeja ja Swiboja varsinaiseen työstöön, sitten pari Victornoxia varsinaiseen keittiötouhuun. Jostain perverssistä syystä sellainen pikkuinen Fiskarsin musta-oranssikahvainen vihannesveitsikin on kovalla käytöllä vaikka siihen saa terää hinksuttaakin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
DPM Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Elo 2008 Viestejä: 972
|
Lähetetty: 14.03.2012 22:02 Viestin aihe: |
|
|
Sanellin pikkusarjan (japsityylinen kokki-, leipä-, joku pikkuveitsi ja filetti) ostin viime viikolla kun halvalla sain ja lisäks tänään tuli Swibon lihaveitset, 16cm suoralla ja käyrällä terällä. Swibojen kahvoista en ihan yhtä paljon tykkää kuin Sanellin vastaavista, ne kun on suht liukasta muovia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ent.ap Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Tam 2005 Viestejä: 1666
|
Lähetetty: 15.03.2012 19:24 Viestin aihe: |
|
|
Enpä tiijä, mikä on paras, taikka edes hyvä? Mutta se on hemmetin tärkeää että mistä itse tykkää... Viktorinox, F Dick, Giesser... sekä näitä mitä mainittiin.
Mielestäni oikean karhea terotuspuikko on ehkäpä jopa tärkeänpi, kuin jokin "pilkunviilaus" hyvistä veitsistä?
Se minkätakia kommentoin näinkin hataralla "ammattitaijolla" on se että: hommakkaa kunnon kassakaappi... ja miksikö: nuo naiset jumankekka "kosovat" joka ikisen terävä veitten, jonka käsiinsä saavat... ja tämä on tosi.
Siinä on melkein itku päässä, kun lenpiveitti on haarukojen, voiveittien ja lusikojen seassa pesukoneessa. _________________ Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|