OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirven lihan palvaus
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 16.12.2012 18:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvän näkösiä pömpeleitä ukoilla!

Löytyykö ketään gurua savusaunassa savustamiseen? Tollanen pieni kaappi on kyllä salettiin helpompi hallittava ja tarvii vähemmän polttopuuta kun kiuas joka syö metrisiä halkoja Very Happy Mutta ei kai se saunassa sen kummempaa vaadi kuin ylälauteille joku verkkohylly tai ripustuspaikka lihoille, ja alle rasvapelti johon voi tarvittaessa laittaa lirauksen vettäkin? Ja lämpömittari samalle korkeudelle niin että sen pystyy jotenkin lukemaan. Pientä tulta ettei pala lihat ja sauna. Pino leppähalkoja. Muita ohjeita?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 987
Paikkakunta: Ala-Ounasjoki

LähetäLähetetty: 16.12.2012 23:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suurimpaan ja pieninpään lihapalaan vielä sisälämpömittari niin tietää, että milloin on varmasti kypsää.

Lisäksi pitää huolen, että lämpö ei nouse yli tuon 110 astetta niin onnistuminen on taattu.
_________________
-vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 17.12.2012 18:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA kirjoitti:
Toinen erä tuli testattua. Hirven paistia,



Hyvän näköisiä herkkuja, ovatko nämä niitä pyöröpaisteja hirven takaronkasta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sampa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 425

LähetäLähetetty: 18.12.2012 22:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Varsinkin sian kappaleet tahtoo olla palvauksen jäljeen päältä semmoisessa tummassa lihasneste / rasva liejussa. Olen itse pyyhkinyt enimmät paperilla pois, mutta semmoista punaista puhdasta kuivaa pintaa ei tahdo tulla. Syödessäkin tuo joskus häiritsee.
On käynyt mielessä uittaisko lihat palvausken jälkeen suolaliuoksessa? Vai ruutaisko vaan kylmästi vesisuihkulla puhtaaksi? Onko vinkkejä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 987
Paikkakunta: Ala-Ounasjoki

LähetäLähetetty: 19.12.2012 10:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo on nimenomaan se pyöröpaisti, jota johtokunnan fileeksikin tituleerataan Wink
_________________
-vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 19.12.2012 21:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sampa kirjoitti:
Varsinkin sian kappaleet tahtoo olla palvauksen jäljeen päältä semmoisessa tummassa lihasneste / rasva liejussa. Olen itse pyyhkinyt enimmät paperilla pois, mutta semmoista punaista puhdasta kuivaa pintaa ei tahdo tulla. Syödessäkin tuo joskus häiritsee.
On käynyt mielessä uittaisko lihat palvausken jälkeen suolaliuoksessa? Vai ruutaisko vaan kylmästi vesisuihkulla puhtaaksi? Onko vinkkejä?

Siis tarkoitatko,et palvauksen jälkeen lihan pinta olisi kauniin punaista????
Elä h£levetti puilla lämmitä sitä palavi saunaa...tahtoo puulla tulla tumma pinta Shocked
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pietarinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Hei 2010
Viestejä: 1248

LähetäLähetetty: 19.12.2012 23:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kait leikkauspintaa tarkoittaa,pökäleen pinnanhan pitää olla ruskea,sisälle sen punasen värin saapi lisäaineilla nitriitillä ym.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CrB
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Lok 2005
Viestejä: 1880

LähetäLähetetty: 06.01.2013 17:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

4% merisuolaliuoksella per 1 vrk on suolailtu, lisänä ruiskulla samaa vahvuutta niin paljon, kuin liha sisällään pitää.

Vesiastia kivien päällä, rasvapellit limittäin vedellä täytettyinä osaltaan keräävät nokea y.m.

Puun polttoa sietää fungeerata, tavoitteena mm. haitallisten polysyklisten aromaattisten hiilivetyjen määrän vähentäminen.
_________________
Liikettä niveliin
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MPOulu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2008
Viestejä: 850

LähetäLähetetty: 14.03.2013 15:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ei nyt ihan suoraan liity topiciin mutta nitriittiin kyllä:

http://www.pronutritionist.net/nitraatit-ovat-terveellisia-mitah/

onkohan tässä nitriitti/nitraatti jutussa aikanaan gringoa taas kusetettu ?

Suunnitelmissa on takapihalle kunnon kasvimaan perustaminen jotta saa lihan kanssa kunnon höystöjä omasta takaa, suurinpiirtein kaikissa mitä on tarkoitus laittaa kasvaan on nitraatteja niin pirusti. Vaan eipä se taida ollakaan ongelma enää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 08.04.2013 22:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikähän se olis paras tapa muurata tuollaisen palvikaapin kiuas tiilistä? Voiko sen muurata yksinkertaisella tiiliseinällä tulitiilestä (onko tulitiili säänkestävä?)? Vai yksinkertainen tiiliseinä säänkestävästä hormitiilestä? Vai onko selkeää etua esim. pitkäikäisyydelle jos muuraa ulkokuoren hormitiilestä ja sisälle tulipesään tulitiiltä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 03.06.2013 23:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eri vaihtoehtoja tullut pyöriteltyä mielessä miten savustuspömpelin toteuttais. Parhaaksi valikoitu paikka on vähän sellanen että kioski ei saisi olla kovin palonarka Rolling Eyes Liian lähellä rakennuksia. Eikä viittis toisaalta epämukavaan mutta vähemmän tulenarkaan paikkaan tehdä kun sen edustalla tullee vietettyä jonkun verran aikaa.

Kun miettii kumpi on tiukemmalla, aika vai raha, niin voi olla että tulee hankittua valmis savukaappi. Onko kellään kokemusta tai näkemystä Stoveman:in "iso kylmäsavustusuunista", joka kylmäsavunimestään huolimatta on semmonen kiuastyyppinen juttu kuin mitä tässä topicissa on esillä

http://www.stoveman.ee/fi/products/kylmasavustusuuni-iso/

Stovemanin koko korkeus on 156 cm. Onko se riittävän korkea savustuskaapiksi? Mulle varmasti riittää että parilla ylimmällä hyllyllä on savustettavaa.

Metallinen kaappi on toki tyylivirhe, mutta onko sillä oikeasti huonoja puolia? Jossain sanotaan että puu tai tiili imee kosteutta, mutta metalliseinälle vesihöyry kondensoituu. Se ei liene ongelma jos vaikka kuivaa kaloja vähän kauemmin? Riittävästi läpivetoa niin kosteus poistunee.

Netistä löytyy myös esimerkkejä sakemannien kokonaan tiilistä muuratuista pömpeleistä. Uskaltais savustella vähän lähempänä muita rakennuksia. Asiallisen näkönen peli mutta vaatis kunnon perustuksen ja vähän muurarin vikaa Wink Vaikkei se ehkä tarttis ihan noin suuri olla.

http://youtu.be/G5JbJnXL8yw

http://youtu.be/hNVradD6hmY
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kuhmon Ahma
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Syy 2010
Viestejä: 3252
Paikkakunta: Syrjäkylä

LähetäLähetetty: 20.06.2013 23:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Powerhead kirjoitti:
Parasta saa kun vie johonkin lihansavustusfirmaan, josta saa sitten hakea valmiit lihat vakuumipaketeissa takasin. Kotivehkeillä ei taida tulla kuin sanomista.


Ja pas*an marjat! Parasta palvihirveä mitä olen syönyt, sain kaverilta joka oli sen kotikonstein itse palvannut (siellä jossain Lentuan pohjoispuolella). Muutamien savustusfirmojen lihat ei pärjää alkuunkaan vertailussa.
_________________
Metsästys ei ole harrastus vaan elämäntapa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 21.06.2013 11:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onhan siellä Kuhmossa myös hyvä palvaamo joss tehdään myös säilykkeet ja makkarat.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kuhmon Ahma
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Syy 2010
Viestejä: 3252
Paikkakunta: Syrjäkylä

LähetäLähetetty: 21.06.2013 23:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nuo mainitsemani savustusfirmat joiden tuotteet lopulta joutuivat supinsyötiksi, toimivat Kuhmoa etelämpänä
_________________
Metsästys ei ole harrastus vaan elämäntapa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Miljoonanick
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Tam 2012
Viestejä: 4567
Paikkakunta: Suomen Detroit

LähetäLähetetty: 21.06.2013 23:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tällä korkeudella ei kannata viedä muualle kuin Tiituspohjaan.

Välttäkää pertunmaan palvaria!!! Evil or Very Mad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18  Seuraava
Sivu 16 Yht. 18

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com