Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 16.12.2012 18:52 Viestin aihe: |
|
|
Hyvän näkösiä pömpeleitä ukoilla!
Löytyykö ketään gurua savusaunassa savustamiseen? Tollanen pieni kaappi on kyllä salettiin helpompi hallittava ja tarvii vähemmän polttopuuta kun kiuas joka syö metrisiä halkoja Mutta ei kai se saunassa sen kummempaa vaadi kuin ylälauteille joku verkkohylly tai ripustuspaikka lihoille, ja alle rasvapelti johon voi tarvittaessa laittaa lirauksen vettäkin? Ja lämpömittari samalle korkeudelle niin että sen pystyy jotenkin lukemaan. Pientä tulta ettei pala lihat ja sauna. Pino leppähalkoja. Muita ohjeita? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2005 Viestejä: 987 Paikkakunta: Ala-Ounasjoki
|
Lähetetty: 16.12.2012 23:20 Viestin aihe: |
|
|
Suurimpaan ja pieninpään lihapalaan vielä sisälämpömittari niin tietää, että milloin on varmasti kypsää.
Lisäksi pitää huolen, että lämpö ei nouse yli tuon 110 astetta niin onnistuminen on taattu. _________________ -vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Glen Scanlan Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Syy 2012 Viestejä: 250 Paikkakunta: pitäjillä
|
Lähetetty: 17.12.2012 18:41 Viestin aihe: |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA kirjoitti: | Toinen erä tuli testattua. Hirven paistia,
|
Hyvän näköisiä herkkuja, ovatko nämä niitä pyöröpaisteja hirven takaronkasta? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 18.12.2012 22:29 Viestin aihe: |
|
|
Varsinkin sian kappaleet tahtoo olla palvauksen jäljeen päältä semmoisessa tummassa lihasneste / rasva liejussa. Olen itse pyyhkinyt enimmät paperilla pois, mutta semmoista punaista puhdasta kuivaa pintaa ei tahdo tulla. Syödessäkin tuo joskus häiritsee.
On käynyt mielessä uittaisko lihat palvausken jälkeen suolaliuoksessa? Vai ruutaisko vaan kylmästi vesisuihkulla puhtaaksi? Onko vinkkejä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2005 Viestejä: 987 Paikkakunta: Ala-Ounasjoki
|
Lähetetty: 19.12.2012 10:15 Viestin aihe: |
|
|
Tuo on nimenomaan se pyöröpaisti, jota johtokunnan fileeksikin tituleerataan _________________ -vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 19.12.2012 21:12 Viestin aihe: |
|
|
sampa kirjoitti: | Varsinkin sian kappaleet tahtoo olla palvauksen jäljeen päältä semmoisessa tummassa lihasneste / rasva liejussa. Olen itse pyyhkinyt enimmät paperilla pois, mutta semmoista punaista puhdasta kuivaa pintaa ei tahdo tulla. Syödessäkin tuo joskus häiritsee.
On käynyt mielessä uittaisko lihat palvausken jälkeen suolaliuoksessa? Vai ruutaisko vaan kylmästi vesisuihkulla puhtaaksi? Onko vinkkejä? |
Siis tarkoitatko,et palvauksen jälkeen lihan pinta olisi kauniin punaista????
Elä h£levetti puilla lämmitä sitä palavi saunaa...tahtoo puulla tulla tumma pinta _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
pietarinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Hei 2010 Viestejä: 1248
|
Lähetetty: 19.12.2012 23:26 Viestin aihe: |
|
|
kait leikkauspintaa tarkoittaa,pökäleen pinnanhan pitää olla ruskea,sisälle sen punasen värin saapi lisäaineilla nitriitillä ym. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
CrB Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Lok 2005 Viestejä: 1880
|
Lähetetty: 06.01.2013 17:29 Viestin aihe: |
|
|
4% merisuolaliuoksella per 1 vrk on suolailtu, lisänä ruiskulla samaa vahvuutta niin paljon, kuin liha sisällään pitää.
Vesiastia kivien päällä, rasvapellit limittäin vedellä täytettyinä osaltaan keräävät nokea y.m.
Puun polttoa sietää fungeerata, tavoitteena mm. haitallisten polysyklisten aromaattisten hiilivetyjen määrän vähentäminen. _________________ Liikettä niveliin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MPOulu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2008 Viestejä: 850
|
Lähetetty: 14.03.2013 15:52 Viestin aihe: |
|
|
ei nyt ihan suoraan liity topiciin mutta nitriittiin kyllä:
http://www.pronutritionist.net/nitraatit-ovat-terveellisia-mitah/
onkohan tässä nitriitti/nitraatti jutussa aikanaan gringoa taas kusetettu ?
Suunnitelmissa on takapihalle kunnon kasvimaan perustaminen jotta saa lihan kanssa kunnon höystöjä omasta takaa, suurinpiirtein kaikissa mitä on tarkoitus laittaa kasvaan on nitraatteja niin pirusti. Vaan eipä se taida ollakaan ongelma enää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 08.04.2013 22:32 Viestin aihe: |
|
|
Mikähän se olis paras tapa muurata tuollaisen palvikaapin kiuas tiilistä? Voiko sen muurata yksinkertaisella tiiliseinällä tulitiilestä (onko tulitiili säänkestävä?)? Vai yksinkertainen tiiliseinä säänkestävästä hormitiilestä? Vai onko selkeää etua esim. pitkäikäisyydelle jos muuraa ulkokuoren hormitiilestä ja sisälle tulipesään tulitiiltä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 03.06.2013 23:40 Viestin aihe: |
|
|
Eri vaihtoehtoja tullut pyöriteltyä mielessä miten savustuspömpelin toteuttais. Parhaaksi valikoitu paikka on vähän sellanen että kioski ei saisi olla kovin palonarka Liian lähellä rakennuksia. Eikä viittis toisaalta epämukavaan mutta vähemmän tulenarkaan paikkaan tehdä kun sen edustalla tullee vietettyä jonkun verran aikaa.
Kun miettii kumpi on tiukemmalla, aika vai raha, niin voi olla että tulee hankittua valmis savukaappi. Onko kellään kokemusta tai näkemystä Stoveman:in "iso kylmäsavustusuunista", joka kylmäsavunimestään huolimatta on semmonen kiuastyyppinen juttu kuin mitä tässä topicissa on esillä
http://www.stoveman.ee/fi/products/kylmasavustusuuni-iso/
Stovemanin koko korkeus on 156 cm. Onko se riittävän korkea savustuskaapiksi? Mulle varmasti riittää että parilla ylimmällä hyllyllä on savustettavaa.
Metallinen kaappi on toki tyylivirhe, mutta onko sillä oikeasti huonoja puolia? Jossain sanotaan että puu tai tiili imee kosteutta, mutta metalliseinälle vesihöyry kondensoituu. Se ei liene ongelma jos vaikka kuivaa kaloja vähän kauemmin? Riittävästi läpivetoa niin kosteus poistunee.
Netistä löytyy myös esimerkkejä sakemannien kokonaan tiilistä muuratuista pömpeleistä. Uskaltais savustella vähän lähempänä muita rakennuksia. Asiallisen näkönen peli mutta vaatis kunnon perustuksen ja vähän muurarin vikaa Vaikkei se ehkä tarttis ihan noin suuri olla.
http://youtu.be/G5JbJnXL8yw
http://youtu.be/hNVradD6hmY |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kuhmon Ahma Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Syy 2010 Viestejä: 3252 Paikkakunta: Syrjäkylä
|
Lähetetty: 20.06.2013 23:21 Viestin aihe: |
|
|
Powerhead kirjoitti: | Parasta saa kun vie johonkin lihansavustusfirmaan, josta saa sitten hakea valmiit lihat vakuumipaketeissa takasin. Kotivehkeillä ei taida tulla kuin sanomista. |
Ja pas*an marjat! Parasta palvihirveä mitä olen syönyt, sain kaverilta joka oli sen kotikonstein itse palvannut (siellä jossain Lentuan pohjoispuolella). Muutamien savustusfirmojen lihat ei pärjää alkuunkaan vertailussa. _________________ Metsästys ei ole harrastus vaan elämäntapa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kuhmon Ahma Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Syy 2010 Viestejä: 3252 Paikkakunta: Syrjäkylä
|
Lähetetty: 21.06.2013 23:05 Viestin aihe: |
|
|
Nuo mainitsemani savustusfirmat joiden tuotteet lopulta joutuivat supinsyötiksi, toimivat Kuhmoa etelämpänä _________________ Metsästys ei ole harrastus vaan elämäntapa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Miljoonanick Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Tam 2012 Viestejä: 4567 Paikkakunta: Suomen Detroit
|
Lähetetty: 21.06.2013 23:06 Viestin aihe: |
|
|
Tällä korkeudella ei kannata viedä muualle kuin Tiituspohjaan.
Välttäkää pertunmaan palvaria!!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|