Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
.625 Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Hei 2005 Viestejä: 841
|
Lähetetty: 05.04.2013 17:35 Viestin aihe: |
|
|
Asiaan
Metästyskaudella valmistuu useasti turbo-supi. Eli ranskan pullaleipä halkaistuna , ja sisään valkosipulia,sipulia,pekonia,lihaa, juustoa , yms pashaa. kyl muuten jaksaa metässä, tai puussa passittaa tunti tolkulla, kun vetäsee kitusiin kunnon sika-mätöt. 1 ranskanleipä/äijä, ja normaalisti 1/3 osa jää evääksi grillauksesta.
Normina paistuu possu enimmäkseen grillissä, ja mikä pala kaupasta sattuukin mukaan, ja kuinka monta kiloa jaksaa syödä. Tuollainen 2kg per metästäjä on aika jees annos/ päivä , kun päivällä grillailee & nauttii mökin antimista.
Parin nakin takia ei grilli edes syty, saatika ikinä kasviksille
Teerille & metoille tulee otettua pinta grillissä, mutta vesilinnut,pyyt& pienemmät lähes suoraan grillistä kitusiin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 06.04.2013 09:25 Viestin aihe: |
|
|
Parin tunnin kuluttua pitää suunnata mökille ja illalla taas grilli kuumaksi... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 06.04.2013 10:34 Viestin aihe: |
|
|
Ai niin tämä ei ollutkaan pelkkä välineilläleuhkimisaihe. Pääsiäiseksi hankin kotimaisen karitsan paistin, siis viulun josta on potka poistettu. Suolasin pintaa kuivalla ja ruiskutin sisuksiin suolavettä. Kokonaissuolamäärä oli hippasen päälle 1% painosta. Unohdin ottaa mökille mukaan glaseerausainekset ja sekoitinpa sitten buljonkia voisulaan. Pintaan toki hieroin heti kättelyssä kunnolla Terrichellyä ja uunituksen ajaksi yrttiseosta. Poltin premiumkoivuhalkoja pihan tulisijassa ja otin lisäksi avuksi grillihiiliä että sain tasaisen ja kestävän hiilloksen. Grillasin paistia huolella aika tovin että sain pinnan kunnolla tummaksi ja kiinni. Sitten läsäytin kötkäleen sähköuuniin sataan asteeseen moneksi tunniksi ja lähdin ulkoilemaan.
Lopputulos oli ihan jees. Jotkut kohdat paistista olisivat voineet olla ehkä vieläkin mehevämpiä. Ensi kerralla taidan uunittaa jossakin 80 asteessa. Tai sitten kokeilen tehdä loppuun asti tuolla uudella grillillä. Tämä oli ensimmäinen kerta kun ruiskusuolaus onnistui mielestäni aika hyvin. Annoinkin paistin suolautua useamman päivän. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 06.04.2013 10:53 Viestin aihe: |
|
|
Erittäin hitaassa kypsennyksessä on se mahtava puoli että kaikki paksutkin kalvot muuttuvat meheväksi liemeksi ja hyytelöksi. Syömättä jää vain luu ja jänteet. (Kuola valuu kirjoittaessa.)
Oletteko muuten lisänneet kesken epäsuoran grillauksen sytyttämättömiä hiiliä grilliin vai sytytättekö ne ensin toisessa tulisijassa? Vai teetteko kenties Amerikan mallilla ja poltatte metristä hikkorihalkoa jossakin ja kannatte sitten hiilloksen grilliin? Taitaisi valmiiden hiilien käyttäjänkin kannattaa sytyttää hiilet ensin muualla? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.04.2013 11:05 Viestin aihe: |
|
|
Nonni, tuli selviteltyä grillihommaa ennen kisoihin lähtöä.
Googlailin ensin netistä ja löytyi kaikenmoisia grillejä, ihan asiallisen näköisiä. Paljon oli keskustelua, että ”prameannäköiset” halvat grillit saattavat kestää vain kauden tai pari, ennekuin jotain palaa puhki! Sitten taas on laatumerkkejä, kuten Weber, joka on kallis (merkin pelkkä oma grillihuppukin tais olla satasen hintalapulla…) mutta lähes poikkeuksetta kehuttu sekä kestoltaan että grillausominaisuuksiltaan.
Ei muutakuin kurvailua Terraan, Giganttiin jne:
- Grillejä on melkoinen repertuaari
- Jumankauta, minkäkokoisia nämä grillit nykyään oikeasti ovat, AIVAN JÄÄTÄVIÄ TANKKEJA!
- Lähes poikkeuksetta grilleissä on kiinteät sivutasot = vie melkoisesti tilaa varastoinnissa.
Ainakin itselleni oli jotenkin ”avartavaa” käydä katsomassa noita grillejä livenä. Nuo grillausalatkin ovat pääsääntöisesti semmosia, että vetävät ”sata makkaraa kerralla”. Vähän overkilliä tämmöiselle ”perhegrillailijalle”.
Weberiltä silmiin osui Q100 sarjan grilli. Olisi mielenkiintoista nähdä tuo kolmisatanen livenä. Tuossahan on kääntyvät tasot jne. Rakenteeltaan voisi olla mielenkiintoinen. Hinta taitaa olla jalustan kanssa kipurajan noin 500e hujakoilla.
Onkohan jollain palstalaisella kokemusta Q-sarjan Webereistä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jmjarvi Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Huh 2012 Viestejä: 480 Paikkakunta: Länsi-Suomi
|
Lähetetty: 13.04.2013 12:53 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Onkohan jollain palstalaisella kokemusta Q-sarjan Webereistä? |
Itselläni on ollut nyt varmaan 4 vuotta Weberin Q220 ympärivuotisessa käytössä, ei moittimista. Parilan ja vaunun olen hankkinut lisävarusteena. Sivutasot taittuvat tarvittaessa kannen sisään. Grillattu lähinnä naudan sisäfileetä, broilerin fileetä ja maissia. Q300:een mahtuisi varmaan paremmin kokonainen broileri ja sellainen automaattisesti pyörivä varras. Muistaakseni Q300:sta ei vielä silloin ollut ainakaan siinä kaupassa tai sitten hinta karkasi lapasesta. Nyt jos grillin ostaisin, niin varmaankin Q300 olisi valinta.
Nyt huomaa että aurinko on vähän "polttanut" kaasuletkua, mutta se on tosiaan ollut taivasalla koko tämän ajan Kannattaa pestä aina välillä sillä Weber Q pesuaineella, niin lähtee !&%¤# alaosan pinnasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26666
|
Lähetetty: 13.04.2013 14:58 Viestin aihe: |
|
|
kyllä kokki oli loihtinu taas teeristä maukkaat pihvit |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 14.04.2013 07:39 Viestin aihe: |
|
|
jmjarvi kirjoitti: | Lahtinen kirjoitti: | Onkohan jollain palstalaisella kokemusta Q-sarjan Webereistä? |
Itselläni on ollut nyt varmaan 4 vuotta Weberin Q220 ympärivuotisessa käytössä, ei moittimista. Parilan ja vaunun olen hankkinut lisävarusteena. Sivutasot taittuvat tarvittaessa kannen sisään. Grillattu lähinnä naudan sisäfileetä, broilerin fileetä ja maissia. Q300:een mahtuisi varmaan paremmin kokonainen broileri ja sellainen automaattisesti pyörivä varras. Muistaakseni Q300:sta ei vielä silloin ollut ainakaan siinä kaupassa tai sitten hinta karkasi lapasesta. Nyt jos grillin ostaisin, niin varmaankin Q300 olisi valinta.
Nyt huomaa että aurinko on vähän "polttanut" kaasuletkua, mutta se on tosiaan ollut taivasalla koko tämän ajan Kannattaa pestä aina välillä sillä Weber Q pesuaineella, niin lähtee !&%¤# alaosan pinnasta. |
Muistaakseni Q-mallille Weber antaa jostain syystä huomattavasti lyhyempiä takuuaikoja, mitä "normigrilleilleen".
Oletko huomannut varsinaisessa grilliosassa jonkinmoista "kiinanlaatua" tai merkkejä kestämättömistä ratkaisuista? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jmjarvi Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Huh 2012 Viestejä: 480 Paikkakunta: Länsi-Suomi
|
Lähetetty: 14.04.2013 13:03 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: |
Oletko huomannut varsinaisessa grilliosassa jonkinmoista "kiinanlaatua" tai merkkejä kestämättömistä ratkaisuista? |
Sytytin oli rikki, "tulppa" halki uutena. Maahantuoja lähetti koko sytytinsetin postissa saman tien kotiin. Sivutasot eivät ole hirveän tukevat, jos jätttää panavaa tavaraa pitkäksi aikaa, niin saattavat "vääntyä" pidemmäksi aikaa vinoon. Näytti olevan 1-1.5cm reunat alempana kuin saranapää.
Muuten ei ole moittimista. Ei ole korroosiota tai muuta vastaavaa esiintynyt. Ei ole kokemusta muunlaisista Weber:stä. Olin aika myyty mökillä olevan ruostuneen Lucifer:n jälkeen, kun näin tollaisen kaupassa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 14.04.2013 15:47 Viestin aihe: |
|
|
OK, kiitoksia infosta.
Hain Bauhaussista vähän rännivärkkejä ja kävin katselemassa tarkemmin noita grillejä, kun aika monessa paikassa on nyt täydet repertuaarit. Se ihmetyttää, että osaa grilleistä ei ole edes viitsitty kasata kunnolla tai sitten ne ovat jo näyttelykappaleina hajonneet. Bauhaussissakin meinasi jäädä yhdestä grillistä kansi kouraan, kun toisen puolen sarana oli irti.
Webereistä mielenkiintoisimpia ovat tosiaan tuo Q300 ja ehkä myös E210.
Ungefäär tuommoista Expert myy vajaaseen neljäänsataan, mutta vanhassa mallissa sivupöydät eivät taitu. Grillauksen kannalta pari aika merkittävää eroa (ehkä) E210 ja Q300 malleissa:
- Q300 mallissa on valurautainen paistoritilä, jonka alla on suoraan polttimet (2kpl)
- E210 mallissa on polttimien (2kpl) päällä muistaakseni lämmönjakopellit, joiden yläpuolella on sitten tuommoinen emaloitu kevytrakenteinen paistoritilä.
Tiedä sitten, kumpi on kokkausmielessä parempi, mutta ehkäpä noiden kahden välillä tulee valinta tehtyä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 14.04.2013 18:29 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | OK, kiitoksia infosta.
Hain Bauhaussista vähän rännivärkkejä ja kävin katselemassa tarkemmin noita grillejä, kun aika monessa paikassa on nyt täydet repertuaarit. Se ihmetyttää, että osaa grilleistä ei ole edes viitsitty kasata kunnolla tai sitten ne ovat jo näyttelykappaleina hajonneet. Bauhaussissakin meinasi jäädä yhdestä grillistä kansi kouraan, kun toisen puolen sarana oli irti.
Webereistä mielenkiintoisimpia ovat tosiaan tuo Q300 ja ehkä myös E210.
Ungefäär tuommoista Expert myy vajaaseen neljäänsataan, mutta vanhassa mallissa sivupöydät eivät taitu. Grillauksen kannalta pari aika merkittävää eroa (ehkä) E210 ja Q300 malleissa:
- Q300 mallissa on valurautainen paistoritilä, jonka alla on suoraan polttimet (2kpl)
- E210 mallissa on polttimien (2kpl) päällä muistaakseni lämmönjakopellit, joiden yläpuolella on sitten tuommoinen emaloitu kevytrakenteinen paistoritilä.
Tiedä sitten, kumpi on kokkausmielessä parempi, mutta ehkäpä noiden kahden välillä tulee valinta tehtyä. |
Q-sarjaa en ole ikinä käyttänyt, noita E sarjalaisia useitakin. Itse kun grilliä olin ostamassa olisin ottanut E210 mutta sivupolttimen puute karsi sen valitettavasti. Isommat Weberit oli valitettavasti turhan kalliita omaan sen hetkiseen budjettiin. Toi E210 on kyllä varmasti hyvä valinta... (tosin luultavasti myös Q-sarja on sitä).
Omat havaintoni jo valmiiksi rikkinäisistä mallikappaleista oli samansuuntaiset viime kesänä. Tosin monet mallit kyllä ovat sellaisia ettei ne yksinkertaisesti voi kestää kovin paljoa oikeaa käyttöä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|