Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 04.08.2013 21:07 Viestin aihe: Mitä olette säilöneet purkkiin. |
|
|
Purkituksesta on puhetta useissakin keskusteluissa, mutta kerätään tähän tietota mitä kaikkea olemme säilykepurkkiin säilöneet.
Lihaa, kalaa, kasviksia. Valmiita retkiruokia jne.
Vaikka purkitus reseptisi olisin ollu esillä jo muualla niin kerätään tähän tiivis paketti resepteistä, onnistumisista ja myös perseelleen menneistä kokeiluista.
Laitetaan tänne myös rohkeita ideoita mikä voisi olla hyvää purkitettavaa.
Yritetään olla kommenetoimatta ja arvostelematta toistemme konsteja sekä reseptejä. Mikäli joku ei tykkää jostakin suolasta tai mausteesta tai lämpötilasta tai raaka-aineesta niin pidetään kuitenkin näppäimet kurissa. Kerätään vain reseptejä, keittoaikoja ja muuta aiheeseen liittyvää tietoa. _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Viimeinen muokkaaja, Snaipperi pvm 04.08.2013 21:23, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 04.08.2013 21:12 Viestin aihe: 1. |
|
|
Hirvisäilyke:
15 kg lihaa (hirveä ja 10%-35% sikaa jos haluaa. Lihana toimii myös muu riista tai hevonen)
3 l vettä
400-700 g mauste seosta (maustetukun ko. tarkoitukseen tehty seos)
2 dl suolaa(0,7 dl nitriittisuolaa ja 1,3 dl merisuolaa riittää pitämään lihan kauniin punaisena)
2 tl mustapippuria _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 04.08.2013 21:18 Viestin aihe: 2. |
|
|
Jägermaister säilyke:
400 g purkki täytetään Jägermaisterilla ja suljetaan.
Kätevä kuljettaa repussa. _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 05.08.2013 10:25 Viestin aihe: Re: 2. |
|
|
Snaipperi kirjoitti: | Jägermaister säilyke:
400 g purkki täytetään Jägermaisterilla ja suljetaan.
Kätevä kuljettaa repussa. |
eritysesti kertausharjoituksiin:D |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rihlamies Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Syy 2009 Viestejä: 264 Paikkakunta: Kuhmo
|
Lähetetty: 23.06.2015 21:01 Viestin aihe: |
|
|
Onko kenelläkään kokemusta, miten kerma käyttäytyy purkitusprosessissa, kun lämmöt kuitenkin painekattilassa alun toistasataa astetta?
Ajattelin, että josko vois säilöä purkkiin esimerkiksi teeren/mehton/jäniksen/majavan/jotain muuta lihaa valmiiksi (pippuriseen) kermakastikkeeseen. Olis reissussa helppo kastike potuille, kun vaan lämmittäis ja kippais lautaselle _________________ Kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rihlamies Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Syy 2009 Viestejä: 264 Paikkakunta: Kuhmo
|
Lähetetty: 28.06.2015 22:38 Viestin aihe: |
|
|
Tuollaiset päätyi peltikuoriin tänään, ajan päästä sitten maistellaan, miten onnistui kokeilu.
Purkkinro Sisältö Raaka-aine Esikäsittely Klaviointiaika
1 2 rkl tomaattipyree, 1 tl merisuolaa, rypsiöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
2 2 rkl tomaattipyree, 1 tl merisuolaa, auringonkukkaöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
3 2 rkl tomaattipyree, 1 tl merisuolaa, oliiviöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
4 1 tl kuivattua tilliä, 1 tl merisuolaa, rypsiöljyllä kalat peittoon savustamaton kala 1 h 50 min
5 1 tl kuivattua tilliä, 1 tl merisuolaa, auringonkukkaöljyllä kalat peittoon savustamaton kala 1 h 50 min
6 1 tl kuivattua tilliä, 1 tl merisuolaa, oliiviöljyllä kalat peittoon savustamaton kala 1 h 50 min
7 2 rkl tomaattipyree, 1 tl merisuolaa, 1 rkl paahdettua sipulia, rypsiöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
8 2 rkl tomaattipyree, 1 tl merisuolaa, 1 rkl paahdettua sipulia,auringonkukkaöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
9 2 rkl tomaattipyree, 1 tl merisuolaa, 1 rkl paahdettua sipulia, oliiviöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
10 1 rkl tomaattipyree, 1 tl merisuolaa, 1 tl kalamaustetta, rypsiöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
11 1 rkl tomaattipyree, 1 tl merisuolaa, 1 tl kalamaustetta,auringonkukkaöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
12 1 rkl tomaattipyree, 1 tl merisuolaa, 1 tl kalamaustetta, oliiviöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
13 1 tl merisuolaa, rypsiöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
14 1 tl merisuolaa, auringonkukkaöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
15 1 tl merisuolaa, oliiviöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
16 1 tl merisuolaa, 1 tl mustapippuria, rypsiöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
17 1 tl merisuolaa, 1 tl mustapippuria, rypsiöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
18 1 tl merisuolaa, ½ tl mustapippuria, rypsiöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
19 1 tl merisuolaa, ½ tl mustapippuria, rypsiöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
21 1 tl merisuolaa, 1 tl tilli, rypsiöljyä n. 1 dl savustettu kala savustettu n. 15 min, lämpötilan nosto n. 30 min, lopussa 88 astetta 1 h 50 min
22 1 tl merisuolaa, 1 tl tilli, rypsiöljyä n. 1 dl savustettu kala savustettu n. 15 min, lämpötilan nosto n. 30 min, lopussa 88 astetta 1 h 50 min
23 1 tl merisuolaa, 1 rkl tomaattipyree, rypsiöljyä n. 1 dl savustettu kala savustettu n. 15 min, lämpötilan nosto n. 30 min, lopussa 88 astetta 1 h 50 min
24 1 tl merisuolaa, 1 rkl tomaattipyree, rypsiöljyä n. 1 dl savustettu kala savustettu n. 15 min, lämpötilan nosto n. 30 min, lopussa 88 astetta 1 h 50 min
25-30 1 tl merisuolaa, n. 1 dl rypsiöljyä savustettu kala savustettu n. 15 min, lämpötilan nosto n. 30 min, lopussa 88 astetta 1 h 50 min
Mitä mieltä olette, kauanko pitää antaa seistä tasoittumassa, ennen kuin kannattaa maistella? _________________ Kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17063 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 29.06.2015 07:45 Viestin aihe: |
|
|
2kk _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rihlamies Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Syy 2009 Viestejä: 264 Paikkakunta: Kuhmo
|
Lähetetty: 29.06.2015 17:17 Viestin aihe: |
|
|
Voi kerpele, niinkö pitkään pitää oottaa, tulee piiiitkiä kuukausia _________________ Kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 29.06.2015 17:25 Viestin aihe: |
|
|
Nyt alkaa kesä, rilluta menee, syksyksi mettää kannolle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15027
|
Lähetetty: 29.06.2015 17:37 Viestin aihe: |
|
|
Kalakukko purkissa on hyvä. Samoin läskikukko ja oma suosikkini lanttukukko. Todella hyviä eväitä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 29.06.2015 17:41 Viestin aihe: |
|
|
kaikenlaista on purkitettu:
hirveä, peuraa, jänistä, lintua paloina ja jauhelihana
hanhenmaksapateeta ja kropoa
vesilinnun jalkoja, siis reisiä, öljyssä
lapskoussia 1:1 suhteella lihaa:pottua ja juureksia
viinaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rihlamies Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Syy 2009 Viestejä: 264 Paikkakunta: Kuhmo
|
Lähetetty: 29.06.2015 19:28 Viestin aihe: |
|
|
Jartsu kirjoitti: | Nyt alkaa kesä, rilluta menee, syksyksi mettää kannolle. | Tähhh???
Jussio: Minkälaista maustetta olet pitkäkorvalle ja mehtälinnulle laittanu purkkiin? _________________ Kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 29.06.2015 22:56 Viestin aihe: Re: 1. |
|
|
Snaipperi kirjoitti: | 0,7 dl nitriittisuolaa |
Vittu siihen mitään natriumnitriittiä tarvita. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 30.06.2015 06:19 Viestin aihe: |
|
|
Rihlamies kirjoitti: | Jartsu kirjoitti: | Nyt alkaa kesä, rilluta menee, syksyksi mettää kannolle. | Tähhh???
? |
Laita purkkiin ja vietä rattosa kesä, 2kk päästä sulla on eväät kannolla jos mettäs käyt. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rihlamies Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Syy 2009 Viestejä: 264 Paikkakunta: Kuhmo
|
Lähetetty: 30.06.2015 08:58 Viestin aihe: |
|
|
No nyt aukes, kun rautalangasta väänsit
Juuh, mehtässä käyn, joka syksy pitäny kuukauden mehtuulomaa.
Ensi syksynä saattaa tulla sitä kannon nokassa istuksimista enemmänkin, ja sen seurauksena sitten sitä purkitettavaa pitkäkorvaa linnun lisäksi.... _________________ Kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|