Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
teurastaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Hei 2004 Viestejä: 261 Paikkakunta: laihia
|
Lähetetty: 03.08.2005 01:45 Viestin aihe: Rosvopaistin teko |
|
|
niin elikkäs miten ootte tehneet rosvopaistin
millaiseen maastoon kuoppa ?
kuinka syvä kuoppa?
mitä pohjalle kiviä vai tiiliä vai kenties jotain muuta.
kuinka isoja kiviä ?
mitä lihojen sekaan ( riippuu tietysti lihasta ) mutta esimerkiksi hirvi ?
miten paketoitte lihan folio märkä sanomalehti ja taas folio vai miten?
ja kauanko nuotiota pidetään kuopassa? ja kun nuotiot on pidetty niin otetaanko hiilet pois kuopasta vai laitetaanko "paketti" hiilien päälle ...jos otetaan hiilet pois ja sitten paketti kuoppaan niin laitetaaanko kuumat hiilet paketin päälle ja sitten kuopasta tullut hiekka , vai toisin päin ????
ja lopuksi vielä nuotio haudan päälle vai tehdäänkö!?? ite ajattelin tehdä ja nuotiota pidetään siinä niin kauan kun lihat ovat kypsiä (joka riippuu taas lihojen koosta)
kertokaahan.. ite ajattelin kokeilla paistin tekoa jossain vaiheessa _________________ Tuota nyt siinä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sergei the eagle Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 20 Huh 2005 Viestejä: 28 Paikkakunta: Nikinoja
|
Lähetetty: 03.08.2005 07:57 Viestin aihe: |
|
|
Minä olen laittanut hiekkamaahan noin metrin kuopan ja sinne kiviä, sellaisia isoja pyöreitä ja pienempiäkin.Isot kait varaa paremmin mutta pienet on hyvä olla mukana, isot on olleet noin päänkokoisia.
Lihan sekaan en ole laittanut muuta kuin suolaa ja pippuria.Liha folioon ja märkiä sanomalehteä ja päälle märkä lakana.Aika paksu nippu siitä tulikin.
Meillä on tulet noin 4-5 tuntia ja sitten "ravistetaan" hiilet sinne kivien sekaan.Päälle siitä vierestä lämmintä hiekkamaata ja lopuksi joku 50 senttiä hiekkaa.Itse en ole koskaan pitänyt tulta kuopan päällä.Sitten vaan malttia ja odottelua.Minä olen laittanut kuoppaan paahtopaistia ja sipuleita ja joskus jopa perunoita( yleensä kypsyy vaan liikaa).
Auttoikohan tämä mitään....
Sergei |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ruutiukko Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 951 Paikkakunta: Suomen Demokraattinen Kansantasavalta
|
Lähetetty: 03.08.2005 08:18 Viestin aihe: |
|
|
Just sama meininki kun Sergeillä, sattumalta kaverini oli just tehnyt tiilistä oikein kunnon montun, kun eilen vähän grillailtiin illalla niin näytti sen.
Hitaasti, hitaasti... kuuden tunnin tulet ja saman verran kypsytystä. Monttuun voi laittaa oikeastaan mitä tahansa mutta suola ja pippuri riittää hyvin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
micke b Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Elo 2004 Viestejä: 255 Paikkakunta: Häme/Keski- Suomi
|
Lähetetty: 03.08.2005 08:23 Viestin aihe: |
|
|
Moro
Pääosiltaan samalla reseptillä kun Sergei, tosin ite oomme pitäny nuotiota paistin päällä loppuun saakka.
Hirvenlihan sekaan ollaan laitettu läskiä suolan lisäksi.
Rosvopaisti on melkolailla oltava hiekkamaassa. Anoppilassa olen pari kertaa kokeillu tehdä savimaassa eikä siitä oikein tule kyllä mitään. Toisella kerralla tosin kaivoin kunnon kolon ja vuorasin sen kuupallisella hiekkaa mutta oli nihkeetä siltikin.
Kannattaa merkitä missä kohdin paisti oikiasti lymyilee poisoton helpottamiseksi.
Tässä rupeaa kuola ja vaahto oikein valumaan asiaa ajatellessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
teurastaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Hei 2004 Viestejä: 261 Paikkakunta: laihia
|
Lähetetty: 03.08.2005 16:30 Viestin aihe: |
|
|
no eiköhän noilla jo johonkin asti päästä kiitos ! ... mutta lisä "reseptejä" otetaan vastaan _________________ Tuota nyt siinä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vonkamies Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1471 Paikkakunta: Suomi
|
Lähetetty: 03.08.2005 20:43 Viestin aihe: |
|
|
uusimmas mettäkalas o reseptejä rosvopaistiin. _________________ Sako Finnlight aito Suomalainen |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Service-75 Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Jou 2004 Viestejä: 201 Paikkakunta: Alkaa P:llä,loppuu a:lla
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
teurastaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Hei 2004 Viestejä: 261 Paikkakunta: laihia
|
Lähetetty: 04.08.2005 10:33 Viestin aihe: |
|
|
toki sillä kuuklellaki löytäs ..mut ajattelin että jos teillä olis joku hyvä lisä keino, koska noissa googllella haetuissa on yleensä se perinteinen ohje.. ja kaikillahan on jotain omia poppaskonsteja _________________ Tuota nyt siinä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
teurastaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Hei 2004 Viestejä: 261 Paikkakunta: laihia
|
Lähetetty: 04.08.2005 18:41 Viestin aihe: |
|
|
Vonkamies kirjoitti: | uusimmas mettäkalas o reseptejä rosvopaistiin. |
siitä se ajatus sitte lähti _________________ Tuota nyt siinä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
teurastaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Hei 2004 Viestejä: 261 Paikkakunta: laihia
|
Lähetetty: 08.08.2005 01:20 Viestin aihe: |
|
|
noniin tehtiin sitte paisti lauantaina ja täytyy myöntää että hyvää oli vaikka ekakerta olikin toi paistin teko _________________ Tuota nyt siinä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 08.08.2005 12:21 Viestin aihe: |
|
|
teurastaja kirjoitti: | noniin tehtiin sitte paisti lauantaina ja täytyy myöntää että hyvää oli vaikka ekakerta olikin toi paistin teko |
Kerro toki vähän tarkemmin miten homma meni? Ihan vaan mielenkiinnosta haluaa tietää! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
teurastaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Hei 2004 Viestejä: 261 Paikkakunta: laihia
|
Lähetetty: 09.08.2005 03:52 Viestin aihe: |
|
|
kaivettiin hiekka/kivi maahan kuoppa semmonen joku yli puol metriä syvä .. ja tarpeeks levee joka rippuu miten ison lihamötikän sinne haluaa tuupata ja kun kuoppa oli sopeva niin ensin seinät vuorattiin tiileillä tiilet kuoppaan samoinpäin kun tulevat talonseinäänkin .. 3 kerrosta tiiliä päällekkäin ja sitten tiilien päälle sopivankokoisia kiviä ja lopuksi kuopan pohja tasaiseksi ja pohjalle laattamaisia kiviä ja lapiollinen soraa ja sitte notski kuoppaan 03,30-09,00 väliseksi ajaksi ja sitten laitoimme lihat folioon ja märkiä sanomalehtiä päälle ja lopuksi vielä päälle paksunpaa folioa . kun ei ollu verkkoo lihoina oli hirven sisäfilettä ja yksi paisti ehkä 600gr ja yksi sian paisti ja pekoonia päälle että lähtee rasvat liikkeelle .ettei hirvenlihat kuivu ja lihojen sekaan reilusti suolaa ja pippuria lisäksi me laitoimme porkkanoita, sipulia ja valkossipulia. kaikki meni halki poikki paistiin tyylillä eli saavat olla tosi reilun kokoisia.. siitä sitten muodostui semmonen kiva nyytti ja kun oli nuotiosta otettu melkein kaikki hiilet pois ..pohjalle jätettiin vähän hiiliä ei todellakaan palioa ja sitten paketti koloon.. ja kuopasta nostettu hiekka päälle kerroksittain hiiliä ja hiekkaa ja sitten kun kuoppa on tasaantunut että on hiekka maan tasalla niin sytytettiin nuotio kuopan päälle että sai paistaa siinä :Dmakkarat lihat olivat kuopassa 09,00-16,00 välisen ajan . ja kypsää oli.... sen hiekan minkä sielt kuopasta kaivaa kannattaa jättää ihan siihen viereen että nuotio lämmittää sitä hiekkaa mutta ei ole pakko koska meillä näin ei ollut ja hiekka oli kylmää.mutta kun lihoja otettiin pois niin kyllä oli hiekka kuumaa .. sen vielä sanon että kun lihoja alkaa ottamaan pois niin kannattaa olla todella varovainen kun sitä hiekkaa lapio että ei folioon tule reikää .joka tarkoittaa sitä että hiekka menee lihoihin... tähän tarkoitukseen on hyvä semmoonen lasten muovinen hiekkalapio ..ei siis semmoiset ihan pienet vaan suurinpiirtein kenttälapion kokoinen.... noniin siihenhän kehkeytyi ihan kunnon stoori muttä näillä mentiin ..kysy jos jäi kysyttävää... kun alkaa tuo jahtikausikin ihan näillä tunneilla niin voisi kokeilla kyyhkyä mutta huomattavasti lyhyemmällä paisto ajalla. no siinähän se mutta kysy lisää jos jotain jäi puuttumaan _________________ Tuota nyt siinä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sergei the eagle Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 20 Huh 2005 Viestejä: 28 Paikkakunta: Nikinoja
|
Lähetetty: 09.08.2005 07:09 Viestin aihe: |
|
|
Hyvä, että onnistui ja tuli hyvää.NAM
-Sergei- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ville Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 193 Paikkakunta: Askola
|
Lähetetty: 09.08.2005 08:36 Viestin aihe: |
|
|
Myö vuorattiin kuopan kivet vielä savella ennenkuin poltettiin tulia. Myös eines vuorattiin savella ja poltettiin tulia siinä päällä. Hyvä tuli. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|