OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitäs peuranpaisteista tehtäis?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 702

LähetäLähetetty: 27.01.2019 09:54    Viestin aihe: Mitäs peuranpaisteista tehtäis? Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt kun peuraurakka alkaa olla paremmalla puolella ja ainakin mulla on jo oma osuus pakkasessa syömistä odottelemassa.

Olisi mielenkiintoista kuulla miten, arvoisat paistikääntäjät, valmistatte, vaikkapa pauran paistit?

Sisäpäisti on mulla itseoikeutettu uunipaisti ja se on kunnispaikalla joulupöydässä, josta se on pudottanut siankinkun jo aikaa sitten!
Mutta kuinka laitatte kulmurin, ulkopaistin, tai paahtiksen muuten kuin palapaistina?

Ostin itselleni joululahjaksi SousVide- "laitoksen" ja ajattelin kokeilla valmistaa sillä juuri vasan ulkopaistia. Se kun on valmiksi suhteeellisen tasapaksua ja luulis, että sen voisi kypsentää kokonaisena? Olisko kellään kokemusta moisesta?

Kiitos vihjeista jo näin etukäteen! Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 27.01.2019 10:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo oottelen samaa, köntti ois tuossa oottamassa, kääriskö pekoniin.?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyrkkä D
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2008
Viestejä: 6229

LähetäLähetetty: 27.01.2019 10:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaksi hyvää. Peurankäristys ihan samalla tavalla kuin porosta. Tai ohuita siivuja joiden sisälle tuorejuustoa ja pannulla ruskeiksi ja päällee muhitus. Hammastikulla saa käärön kiinni hyvin. Eilen tein hirvestä pekonin kanssa ihan perinteistä läskisoosia. Sekin on hyvää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 27.01.2019 11:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perskele, kärtsää, no joo, vois kokeilla, pekonia joukkoon, antaa sen rasvan ku aijon muhittaa vähintää 2 tuntii.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 27.01.2019 11:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juur eilen laittelin jonkun palasen suikaleiksi ja chili con peuraa. Toimi.

Kohta alkaa olemaan kelit tehdä kuivalihaa, kovasuola ja kuivurissa yönyli.
Voi myös kylmäsavustaa jonkuntunnin enne kuivatusta, niin saa eri makua.

Kytikseltä ammutut on yleensä senverrana murakoita ollut, että muutaman viikon mureutetusta ulkopaistista saa carpacciota, aijjet kun uppoo hycän Chevren kanssa iäntäkohen Wink

Ja tietty se perinteinen savustus, vaikka siihen kyllä on parasta kun laittaa koko etukäpälän kerralla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35432

LähetäLähetetty: 27.01.2019 11:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään ajattelin vääntää "panimomestarin pataa" hirvestä joten eiköhän sama resepti sopine peurallekkin.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3984

LähetäLähetetty: 27.01.2019 11:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä tehdään paljon käristystä, joskus sisä- ja ulkopaistista pihviäkin. Pyöröpaistit menee kaikki nyhtöpeuraksi. Kokeilin tuota nyhtistä tehdä kulmapaistista, eiku mopon tankista, eikä tarvi hauduttaa kuin 2/3 aikaa pyöröpaistista.

Osa tuosta muutaman peuran paisteista menee verkkoon, ja savuun.

Ai niin peurajerky unohtui.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 702

LähetäLähetetty: 27.01.2019 11:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep!

Toi kylmäsavustus olis kyllä ihan ylikylän juttu, kun vaan olis taitoa. Parissa savustamossa olen laitattanut, mutta molemmista tuli kuivaa ja ihan järjettömän suolaista!
No yksi sisäpaisti kävi pohjoisessa ja siitä tuli kyllä tosi herkkua. Savustavat vain syksyisin ja ennen vuodenvaihdetta laittautuvat talviunille, joten sieltäkään ei tähän hätään saa. Mad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 27.01.2019 13:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kylmäsavustus on kovin helppoa, ”generaattori” ja pallogrilli riittää alkuun.
http://www.savustintukku.fi/kylmäsavustin.html

Toki saa alkuun varautua muutamaan hutiin, joko suolassa tai savunmaussa. Mä tykkään, et ei tuu aina sitä samaa Very Happy vaan sellasta kun sattuu tulemaan Wink

Tai jos panostaa enemmän:
http://www.mlmarkkinointi.fi/345.htm
Tällä savustelee sit jo mitä vaan, kylmää ja lämmintä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Turisti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2004
Viestejä: 611
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 27.01.2019 14:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Useamman vuoden ajan on juhannuksena rantasaunalla grillattu vartaita kulmapaistista, etenkin aikuisen elukan kulmapaistista. On vähän niinkuin jo traditsiooni. Kulmapaisti, ainakin itse tykkään, tulee putsata huolellisesti kalvoista ja vain puhdas liha vartaaseen esmerkiksi ananaksen, paprikoiden, kesäkurpitsan ja erilaisten wilhelmien kanssa. Ja hyvä grillikastike, vaikka valmiskastike jatkettuna valkosibballa, pippurilla, timjamilla ja rosmariinilla. Siinä putsaushommassa menee kyllä aikaa mutta on mielestäni sen väärtti. Lihahan on tosi hyvän maksuista tohon hommaan. Usein kulmapaistin kanssa mukaan tulee laitettua pyöröpaisti kun erikseen siitä ei ole tullut mitään tehtyä.

Kaksi peuran kulmapaistia ja puolikas hirven kulmapaistia on jo vuottelemassa keskikesän juhlaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 04.02.2019 15:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kukaan peura paistia keittänyt, lailla kielen, aattelin et keitän ja sit leikkeleeksi. Pippuria ja suolaa rapsakasti ja 4h.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 04.02.2019 19:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

vekev kirjoitti:
Onko kukaan peura paistia keittänyt, lailla kielen, aattelin et keitän ja sit leikkeleeksi. Pippuria ja suolaa rapsakasti ja 4h.


Koitas jos laittaa punaviiniä (jotain ryydikästä) puolet liemeen, kyytiiin juureksia, sipulaa maustepipuraa ja laakerinlehtiä....

4 tuntia kuulostaa aika paljolta, voi siivuttaminen olla vaikeeta? Menee nyhtö-puolelle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 04.02.2019 20:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Quad vadis kirjoitti:
vekev kirjoitti:
Onko kukaan peura paistia keittänyt, lailla kielen, aattelin et keitän ja sit leikkeleeksi. Pippuria ja suolaa rapsakasti ja 4h.


Koitas jos laittaa punaviiniä (jotain ryydikästä) puolet liemeen, kyytiiin juureksia, sipulaa maustepipuraa ja laakerinlehtiä....

4 tuntia kuulostaa aika paljolta, voi siivuttaminen olla vaikeeta? Menee nyhtö-puolelle.
No, menee se sieltäkin napaan jos pehmii liikaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com