Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Over&Under ***
Liittynyt: 23 Syy 2004 Viestejä: 395
|
Lähetetty: 23.12.2004 17:18 Viestin aihe: Majava |
|
|
Kertokaahan hyväksi maistettuja majavareseptejä.
Jahti lehdessä oli muutama, mutta kaikki alkoivat tyyliin "Upota majava maitoon ja liota siellä." Mielestäni maistui ihan hyvälle ilman liottamistakin.
Lisäksi ko. lehti on hävinnyt johonkin, joten se siitä.
Keväällä otettiin kiireessä vain selkäfileet ja takajalat talteen, ruskistus ja uuniin. Voiko majavasta tehdä esim. käristystä samaan tapaan kuin tuolla näyttää telkästä olevan ohjeet? _________________ jepjep... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 12.01.2005 20:32 Viestin aihe: |
|
|
Noniin, tässä yksi varma resepti.
Tarpeet:
- Jokin osuus majavasta. Esim. selästä saa aika ison annoksen.
- Suolaa, pippurisekoitusta ja rosepippuria
- Voita
- Sipuli 2-3 kpl
- Porkkanoita
- Myös muut juurekset tervetulleita maun mukaan
- Pekonia tai läskistä sianlihaa
- Tummaa olutta mallia porter tms., toki myös tummempi lager käy hätätilassa.
- Maitoa
- Soijakastiketta
- Mesikämmen -sulatejuustoa
Ohje:
Irrottele lihat luista ja erottele myös tarkkaan rasvat pois lihoista. Voit paloitella lihat kuutioiksi, kuten karjalanpaistissa.
Ota kaksi isoa astiaa, toiseen kaadat maitoa ja toiseen olut/soijakastike seosta. Seos voi olla esim. suhteesa 9/1 (olut/soija).
Nakkele lihanpalat aina maitoon sitä mukaan kun saat ne eroteltua luista ja rasvasta. Kun kaikki lihat on eroteltu, sekoita hieman lihoja maidossa ja anna niiden virua siinä n. 30 min. - 1 tunti.
Ota iso valurautapata ja kuumenna se levyllä niin että voi tirisee pohjalla.
Ota sitten lihanpaloja maidosta ja "dippaa" ne olut/soija seoksessa. Nakkaa lihat tämän jälkeen pataan ruskistumaan. Samaan läjään voit nakella kuullottumaan myös sipulia. Ruskista pikaisesti, mausta pippurisekoitteella ja suolalla ja lisää muutaman minuutin päästä vettä niin että lihat uivat kunnolla vedessä.
Lisää sianlihat/pekonit (huomaa suolankäytössä, että pekonit ovat suolaisia).
Iske uuniin 150 asteeseen pariksi tunniksi. Lisää tämän jälkeen juurekset, anna olla tunti. Laske sitten vielä uunin lämpöä noin sataan asteeseen ja lisää sulatejuusto. Anna muhia vielä puolituntia - tunti.
Tarjoile keitettyjen perunoiden, karpalohyytelön ja voimakkaan punaviinin kera.
Jälkiruuaksi uunibanaania, jonka sisälle on tungettu suklaata. Vaniljajäätelöä pala siihen kaveriksi.
Voi olla, että illalla on vaimoväen taholta vientiä kammarissa
Kannattaa käyttää muuten kumihanskoja... syyn tietää kun on nylkenyt yhdenkään majavan... _________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jetset Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 1485 Paikkakunta: Kainuu
|
Lähetetty: 12.01.2005 21:40 Viestin aihe: |
|
|
Jokos Petteri herkistelee......
Vieläkö on monta yötä massejahtiin... _________________ Laavulla nukkuu parhaiten |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 12.01.2005 22:48 Viestin aihe: |
|
|
Petterin olisi pitänyt julkaista tämä "Reaaliaikaisena eräkeittiönä".
Suojellaan nyt sen verran yksityisyyttä, että ne illallisen jälkeiset tapahtumat saa jättää kuvaamatta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fange Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 1325 Paikkakunta: Inarista etelään
|
Lähetetty: 25.01.2005 11:31 Viestin aihe: |
|
|
Ismo karhun matalassa virrassa kirjassa on jotain majavan lihasta mutta ei oo reseptiä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ahonlaita Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Tam 2016 Viestejä: 83
|
Lähetetty: 22.02.2019 20:47 Viestin aihe: |
|
|
Kiitos reseptistä, hyvää tuli! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
viisasverneri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2008 Viestejä: 1354
|
Lähetetty: 22.02.2019 20:52 Viestin aihe: |
|
|
Ainoa majava, jota olen syönyt, oli perinteinen rosvopaisti. Siitä elukasta ei jäänyt kuin muistot, mutta hyvät sellaiset. Taisi olla syksyllä ammuttu, joka valmistettiin seuraavana kesänä. Kaverilla oli loistava kastike, jonka reseptiä ei suostunut kertomaan,
Rosvomajavan lisäksi pöydässä oli keitettyä perunaa, jotain vihreää ja edellämainittu kastike. Ruokajuomaa ennen, jälkeen ja ateriankin aikana nautittiin aavistuksen enemmän kuin kohtuus on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Patruuna Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Mar 2022 Viestejä: 3034 Paikkakunta: Koillismaa
|
Lähetetty: 24.04.2023 18:49 Viestin aihe: |
|
|
Olisko Foxilla mitään majavareseptejä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|