Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Mhoo Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hel 2012 Viestejä: 202 Paikkakunta: Etelä-Suomi
|
Lähetetty: 23.09.2016 23:29 Viestin aihe: Rusakko pataan |
|
|
Rusakko on itselle aika yleinen riista, joten siitä on tullut tehtyä kastikkeita, risottoa, pataruokia, lämmin salaatti..
Nyt pitäisi keksiä jotain muuta. Huomenna mennään varmaan perinteisellä hitaasti kypsytetyllä padalla, ajatuksia siis lähinnä seuraaville kerroille.
Fileet yleensä irrottelen siististi rangasta eli ne nyt jää ainakin näyttöön.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
veeteetee Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Tam 2005 Viestejä: 643 Paikkakunta: Satakunta
|
Lähetetty: 24.09.2016 08:58 Viestin aihe: |
|
|
En ole mikään riistakokki, mutta tämä oikealta riistakokilta saatu resepti on toiminut: rusakko pilkotaan pannuun sopiviksi paloiksi, pinnat ruskitetaan, pataan yhtä paljon (50/50) sipulia ja porkkanaa kuin on rusakkoakin, liemeksi 50/50 vettä ja kermaa, suolaa ja pippuria, lopuksi muutama tunti uunissa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
passokoera Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 16 Maa 2013 Viestejä: 20 Paikkakunta: pohjois-karjala
|
Lähetetty: 24.09.2016 09:16 Viestin aihe: |
|
|
Lihapullia tulee tehtyä usein ja toimii. Vaatii tosin lihamyllyn. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mhoo Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hel 2012 Viestejä: 202 Paikkakunta: Etelä-Suomi
|
Lähetetty: 24.09.2016 10:25 Viestin aihe: |
|
|
passokoera kirjoitti: | Lihapullia tulee tehtyä usein ja toimii. Vaatii tosin lihamyllyn. |
Lihamylly löytyy. Laitatko mukaan esim. siankylkeä vai ihan pelkkää rusakkoa? Rasvaahan siinä kun ei juuri ole. Niin ja mites kalvojen kanssa, pois vai mukana? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
passokoera Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 16 Maa 2013 Viestejä: 20 Paikkakunta: pohjois-karjala
|
Lähetetty: 24.09.2016 12:43 Viestin aihe: |
|
|
Kalvoineen laitan lihat ja ajan parikertaa myllystä läpi. Pekonia saatan puolipakettia laittaa, jos sattuu kaapista löytymään, muuten ei mielestäni sikaa kannata laittaa. Smetanalla tai ranskankermalla saa rasvaisuutta taikinaan.
Teen siis näin: Kuullotan sipulia, valkosipulia ja tuoretta timjamia öljyssä.
Jauhan lihat ja ajan kuullotetut sipulit yms. myös myllystä läpi. Samalla putsaan myllyn muutamalla näkkileivällä ja laitan nekin taikinaan mukaan. Tämän jälkeen vaivaan taikinaa yleiskoneella ja heitän smetanaa/ranskankermaa sekaan. Mausteeksi mustapippuria, reilusti suolaa ja tabascoa ruukaan laittaa muutamia tippoja. Kananmunaa en laita ollenkaan, koska en halua kumimaista rakennetta.
Taikinaa voi jäähdyttää jääkaapissa/pakastimessa, jolloin muotoilu käy helpommin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fspitz Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1296 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 25.09.2016 20:27 Viestin aihe: |
|
|
Tee ranssinjussia, uunissa ruistaikanakuoressa kun kypsentää 5h. _________________ Minkä sanoin sen voin myös perua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sigamees Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2008 Viestejä: 11256
|
Lähetetty: 25.09.2016 20:40 Viestin aihe: |
|
|
Ulkofileet grilliin kokonaisina mausteiden kera.
Loput pataan kiehumaan niin kauan että lihat irtoo sormilla repimällä luista. Sitten vaan pannulla paistelee kerman kera. _________________ Running target! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jessus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Tam 2012 Viestejä: 415 Paikkakunta: Los Bananos, CA
|
Lähetetty: 26.09.2016 10:31 Viestin aihe: |
|
|
Keitän kinttuja 3-4 tuntia niin, että lihat irtoaa helposti ja näistä sekoitan tasalaatuista "nyhtörusakkoa" sopiviin annospusseihin ja pakkaseen. Noita on sitten hyvä heittää pizzan päälle jne. Fileet ovat hyviä paloina maustevoin kera uunissa paistettuna.
Joskus tulee vedettyä kaikki lihat myllyn läpi ja näistä väännän riistakebabbia. Tuo kahteen kertaan myllyn läpi voisi olla ihan paikallaan tässäkin. Tahtoo kalvoja jäädä.
Tuosta keitetystä ja pannulla käristetystä kastikkeesta en tykkää ollenkaan. Varsinkin jos on oikein pitkäsukaiseksi jätetty lihat nii hyi helevetti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Giant Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Jou 2006 Viestejä: 434 Paikkakunta: Etelä
|
Lähetetty: 27.09.2016 12:24 Viestin aihe: |
|
|
Lontoossa Michelin ravintolassakin pomona toiminut kaverini eräällä lintujahtireissulla pyöräytti jänispadan "lonkalta" joka vei kielen mennessään. Pyysin reseptin myös itselleni. Enkä siihen ole vieläkään kyllästynyt. Kannattaa kokeilla!
janispata
1 rusakko paloina
1 sipuli
4 valkosipulin kyntta
1 porkkana
pala lanttua
2-3 perunaa
pala selleria
pari oksaa tinjamia tai rosmariinia
2 laakerinlehtea
6-8 katajan marjaa
suolaa,rouhittua mustapippuria
5 kokonaista mustapippuria
oljya ruskistamiseen
olutta
2dl+kermaa
hakattua tuoretta persiljaa
Hiero suolaa ja pippuria paloiteltuihin rusakon paloihin ja ruskista ne huolella padassa tilkalla oljya. Lisaa ronskisti paloiteltu sipuli ja murskatut valkosipulin kynnet ja kuullota hetki, lisaa katajan marjat, laakerinlehdet, tinjami ja kokonaiset pippurit ja olutta tarpeeksi juuri peittamaan liha palat. Tuo olut kiehumis pisteeseen, peita kannella ja kypsenna uunissa n.160c( hienosti haudutellen) kunnes lihapalat ovat mureat( 1,5h) lisaa paloitetut juurekset ja perunat ja kerma kypsenna ilman kantta kunnes juurekset ovat kypsia, tarkista maku. jos haluat paksuutta, lisaa hieman maizena suurustetta. Lopuksia aimo annos hakattua persiljaa.
Ja eiku syomaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sinttivintturi Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2018 Viestejä: 812 Paikkakunta: Pohjois-Häme
|
Lähetetty: 29.03.2019 11:57 Viestin aihe: |
|
|
Tuli rusakoita ammuttua kyttäykseltä senverran,että kokeilen tehdä perinteistä ossopuccoa luuttomista takajalkojen lihoista.
Kiekkoja saa siitäkin leikattua,luut käytän perinteiseen paistiin myöhemmin.
Voin seuraavalla kerralla ruskistaa ossopuccoon myös luita.
Nyt uunissa n 3h. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sinttivintturi Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2018 Viestejä: 812 Paikkakunta: Pohjois-Häme
|
Lähetetty: 29.03.2019 19:37 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä oli hyvää,voin suositella. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|