Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
joonasko Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tam 2011 Viestejä: 1128
|
Lähetetty: 07.06.2011 21:43 Viestin aihe: |
|
|
eukko tuossa heitti et sil on joku raparperiviinin ohje jossain vihkossa.
se on jokusen pytyn niitä käytelly ajan kuluna ja muutamat on ollu ihan maisteltaviakin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 07.06.2011 22:25 Viestin aihe: |
|
|
Piirakkaan ja hilloksi karviaisten kanssa, niin meillä.
Veljenpoika pienempänä veteli pötkön niin että dippaili hillosokeriin sitä päätä, mulla vesi valu silmistä kun kokeilin... _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tosimies 3v. Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Kes 2006 Viestejä: 148
|
Lähetetty: 11.06.2011 11:32 Viestin aihe: |
|
|
marvin the martian kirjoitti: | Toki tuosta pöntöllinen tai pari viiniäkin tulee tehtyä. Viiniliitua löytyy.
Mutta ei kukaan ole yrittänyt mitään makeankitkerää mössöä tehdä? Meinaan vaikka pihvin kanssa ja sillai..
Kokeilemalla tietty kaikki selviää, mutta jos olis vähän suuntaa antavaa reseptiä edes.. |
Nopea googlaus, ja tuloksena raparperiketsuppi ja raparperichutney. Täytynee testata. Hakukoneella löytyy aika paljon reseptejä hakusanalla raparperi. Kolmannella kotimaisella voisi kuvitella löytyvän vielä lisää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tosimies 3v. Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Kes 2006 Viestejä: 148
|
Lähetetty: 12.06.2011 12:18 Viestin aihe: |
|
|
Tuo chutney tuli tehtyä. Omaan makuun ohjeessa on liikaa neilikkaa. Lisäksi taisin keitellä sitä liikaa. Kannattaa kokeilla omaan makuun sovellettuna. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Aris60 Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Huh 2004 Viestejä: 3295
|
Lähetetty: 12.06.2011 13:07 Viestin aihe: |
|
|
Tuota chutney:tä (iman sipulia) meilläkin tehdään ja syödään puuron kanssa. Akka ja kakarat tykkäävät. Rapalperimehu ja -sima ovat meillä kesällä pop. Syksymmällä mehuun tulee mukaan vielä punaherukoita. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
veetee Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 5988
|
Lähetetty: 12.06.2011 19:43 Viestin aihe: |
|
|
Tämmöistä...vaniljajäätelön ja kahvin kera....nam...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
finlander Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2004 Viestejä: 1842
|
Lähetetty: 12.06.2011 23:26 Viestin aihe: |
|
|
Piirakka sinänsä ja kiisseli maidon ja sokerin kanssa, hyvää... Sinänsäkki olen syönyt ihan vaan muuten vaan... Hapokasta on... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyräys Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2006 Viestejä: 3171 Paikkakunta: SS
|
Lähetetty: 24.06.2011 19:20 Viestin aihe: |
|
|
Tänään testattu grillatunhirven kanssa, hyvää oli.
Raparperichutney
400 g raparperia paloiteltuna
1 iso sipuli silppuna
1 rkl tuoretta inkivääriä
2 dl muscovado-, tai fariinisokeria
½ dl vadelmaviinietikkaa tai muuta viinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
1 tähtianis
1 kanelitanko
pieni pala punaista chilipaprikaa
2 ½ dl hillo-marmeladisokeria
Mittaa kaikki ainekset samaan aikaan kasariin ja anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
Kuori pinnalle mahdollisesti muodostuva vaahto. Laita jääkaappiin kiinteytymään. _________________ Save a tree - eat a beaver |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyräys Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2006 Viestejä: 3171 Paikkakunta: SS
|
Lähetetty: 31.05.2012 19:19 Viestin aihe: |
|
|
TOIMII!!
Tuli tänään keitettyä.
Raparperimehu
1 l raparperia paloina
1/2 l vettä
1 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu
Valitse uusia, mahdollisimman punavartisia raparpereita. Niistä tulee parhaan makuinen ja värinen mehu.
Pilko raparperit kuorineen pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan vesi ja raparperit ja anna kiehua hiljalleen puoli tuntia.
Siivilöi mehu ja kaada kattilaan. Lisää sokeri ja anna sen liueta. Lisää lopuksi sitruunamehu ja jäähdytä. _________________ Save a tree - eat a beaver |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 31.05.2012 19:53 Viestin aihe: |
|
|
Jos jollain on tarvetta, niin täältä löytyis heti ja ihan ilmaseen!!
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
MKL Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Syy 2005 Viestejä: 28
|
Lähetetty: 28.06.2012 12:35 Viestin aihe: |
|
|
Sitte kun tuo raparperimehu on valmista niin loisto juoma seuraavasta.
Kaikki kylmiä, 1/3 mehua, 1/3 vichyä ja 1/3 kossua = Hieno tuote |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 29.06.2012 14:58 Viestin aihe: |
|
|
Jyräys kirjoitti: | Tänään testattu grillatunhirven kanssa, hyvää oli.
Raparperichutney
400 g raparperia paloiteltuna
1 iso sipuli silppuna
1 rkl tuoretta inkivääriä
2 dl muscovado-, tai fariinisokeria
½ dl vadelmaviinietikkaa tai muuta viinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
1 tähtianis
1 kanelitanko
pieni pala punaista chilipaprikaa
2 ½ dl hillo-marmeladisokeria
|
Jahas farriinisokerin ja viinietikan ostoon muut ainesosat löytyvätkin kaapeista |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyräys Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2006 Viestejä: 3171 Paikkakunta: SS
|
Lähetetty: 31.07.2012 22:39 Viestin aihe: |
|
|
Hylsysoppa kirjoitti: | Jyräys kirjoitti: | Tänään testattu grillatunhirven kanssa, hyvää oli.
Raparperichutney
400 g raparperia paloiteltuna
1 iso sipuli silppuna
1 rkl tuoretta inkivääriä
2 dl muscovado-, tai fariinisokeria
½ dl vadelmaviinietikkaa tai muuta viinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
1 tähtianis
1 kanelitanko
pieni pala punaista chilipaprikaa
2 ½ dl hillo-marmeladisokeria
|
Jahas farriinisokerin ja viinietikan ostoon muut ainesosat löytyvätkin kaapeista |
No maistuiko? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ramiwolf Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Jou 2017 Viestejä: 2418 Paikkakunta: Etelä-Suomi
|
Lähetetty: 28.08.2019 12:18 Viestin aihe: |
|
|
Moni on jo varmaan kokeillut raparperin ympärille kiedotun pekonin/raparperin yhdistelmää grillissä.
Ihan maistuva yhdistelmä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|