OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
VeeMu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2016
Viestejä: 178
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 24.03.2020 13:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ite olen laittanut narut isolla parsinneulalla, metrin-puolentoista pätkä kotinarua ja pistellä kymmenkunta lihapalaa lävitte ja siitä sitte jaotella sopiviin pätkiin naru saksien kanssa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26665

LähetäLähetetty: 24.03.2020 15:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

joo, ensin kokeilin myös isoa neulaa, mutta turhan työläs ku en honannu tuota kerralla useammasta läpi laittoa.... sinällään hyvä huomio.
mutta kyllä tuo koukku homma oli näppärä ku oli koukkuja mistä valita ja ihan luvan kaa ku vaihtoehto oli et laita sitte ite narut Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26665

LähetäLähetetty: 30.03.2020 20:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jahas, ensimmäiset on jo kohta maisteltu. Niissä suolaus onnistu kohtalaisen hyvin.
Nyt on mettoa suolassa ja pähkäilen vaan et kuinkahan kauan kestää pitää. Kohtuu reipaasti hieroin eikä palatkaan ole kovin isoja joten puntaroin että laitanko viellä illanpäälle roikuun vai jätänkö aamuun, suolauksen tein neljän viiden välillä nyt iltpäivällä. Jos vaan rapsuttelis irtosuolat pois ja veis aamusta roikuun....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jbear
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 5545

LähetäLähetetty: 30.03.2020 22:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


_________________
The worst Part of Cencorship is *** !
Ei kaikkien arvitse olla idiootteja. Riittää ku enemmistö o -> demokrtia
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26665

LähetäLähetetty: 30.03.2020 22:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laughing
katos vaan, oletki ehtiny maistella....
taitaa olla monelle tuttua ku ei malta jättää kohtuuteen,,,sitä maistelua
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VeeMu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2016
Viestejä: 178
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 25.02.2021 18:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

meinasin että vois kokeeksi kylmäsavustaa lihoja ennen kuivausta. oottako kokeillu, tuleeko purtavaa itelle vai koiralle? Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jbear
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 5545

LähetäLähetetty: 25.02.2021 18:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitäs meinasit saaha tuolla aikaan. Nopeuttaa kuivumista vai aromia makuun ?


Perhana ku ei oo koronan takia päässy tarpeeksi isoon markettiin hakeen sydänlastia. Pienempiin ku nuita ei taho saaha. Toivottavasti kelit ei oo näillä lussilla vielä loppu.
_________________
The worst Part of Cencorship is *** !
Ei kaikkien arvitse olla idiootteja. Riittää ku enemmistö o -> demokrtia
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VeeMu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2016
Viestejä: 178
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 25.02.2021 20:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jbear kirjoitti:
Mitäs meinasit saaha tuolla aikaan. Nopeuttaa kuivumista vai aromia makuun ?


ihan vain savun makua haen tällä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tuholais Torjuja
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Hel 2008
Viestejä: 103
Paikkakunta: p-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 26.02.2021 06:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

2 vuotta ollaan seinäkuivat laitettu kylmäsavun kautta kuivumaan. Omasta mielestä ihan kokeilemisen arvoista.
_________________
Ei se ole ku köyhälle kallis!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 26.02.2021 09:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

VeeMu kirjoitti:
Jbear kirjoitti:
Mitäs meinasit saaha tuolla aikaan. Nopeuttaa kuivumista vai aromia makuun ?


ihan vain savun makua haen tällä


Nestesavu on tuohon passeli ja nopea konsti.

Vaikka poppamieheltä.

-omien kokeiden perusteella savustus lisää säilyvyyttä kyllä. Tai oikeastaan huonontaa sitä. Smile
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koavzur
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2007
Viestejä: 1251

LähetäLähetetty: 26.02.2021 09:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

VeeMu kirjoitti:
meinasin että vois kokeeksi kylmäsavustaa lihoja ennen kuivausta. oottako kokeillu, tuleeko purtavaa itelle vai koiralle? Laughing


Poronlihat (ja miksei hirvenlihaki) ruukataan useinki laavussa ensin raakasavustaa ennen kuivumaan ripustamista. Mielellään parkittomaksi kilkutetulla koivulla pidetään kitutulta muutama tunti laavussa, johon suolatut lihat on ripustettu ylös lähelle savuaukkoa. On kyllä joskus savustettu kuorimattomallakin koivulla. Vähän voi tulla tummempi ja karvan kitkerämpi liha.
Lämpötila on laavussa niin alhainen että lihat ei kypsy. Savustus näkyy lihassa muutaman millin punana. Lihoista voi sitten osan ripustaa kuivumaan, osan jättää tikun nokassa kypsennettäväksi ja osan käristys- tai keittolihaksi. Joskus on jätetty tuommonen raakasavustettu kylki muutamaksi päiväksi hellan yläpuolelle henkaamaan ja siitä sitten keitto. On makia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6374
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 05.04.2021 20:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulipa tänään maisteltua jäniksestä tehtyä kuivalihaa. Olin melko ennakkoluuloinen mutta pakko oli todeta että jäniksen paistista tehtyä lihaa on vaikea maun perusteella erottaa poronpaistista tehdystä. Eli aika positiivinen yllätys.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 05.04.2021 20:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Leppähän se savupuu on....
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Honkila
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Mar 2012
Viestejä: 2637
Paikkakunta: Kainuu

LähetäLähetetty: 05.04.2021 21:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Leppähän se savupuu on....


Voipi olla tiukassa löytää, kun mennään tarpeeksi ylös.. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26665

LähetäLähetetty: 05.04.2021 22:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mites Sämpy... ootko maistanu jäniksestä tehtyä käristystä...on erittäin hyvää...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 54 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com