Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
VeeMu Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2016 Viestejä: 178 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 24.03.2020 13:48 Viestin aihe: |
|
|
ite olen laittanut narut isolla parsinneulalla, metrin-puolentoista pätkä kotinarua ja pistellä kymmenkunta lihapalaa lävitte ja siitä sitte jaotella sopiviin pätkiin naru saksien kanssa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26665
|
Lähetetty: 24.03.2020 15:08 Viestin aihe: |
|
|
joo, ensin kokeilin myös isoa neulaa, mutta turhan työläs ku en honannu tuota kerralla useammasta läpi laittoa.... sinällään hyvä huomio.
mutta kyllä tuo koukku homma oli näppärä ku oli koukkuja mistä valita ja ihan luvan kaa ku vaihtoehto oli et laita sitte ite narut |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26665
|
Lähetetty: 30.03.2020 20:45 Viestin aihe: |
|
|
Jahas, ensimmäiset on jo kohta maisteltu. Niissä suolaus onnistu kohtalaisen hyvin.
Nyt on mettoa suolassa ja pähkäilen vaan et kuinkahan kauan kestää pitää. Kohtuu reipaasti hieroin eikä palatkaan ole kovin isoja joten puntaroin että laitanko viellä illanpäälle roikuun vai jätänkö aamuun, suolauksen tein neljän viiden välillä nyt iltpäivällä. Jos vaan rapsuttelis irtosuolat pois ja veis aamusta roikuun.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jbear Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 5545
|
Lähetetty: 30.03.2020 22:03 Viestin aihe: |
|
|
_________________ The worst Part of Cencorship is *** !
Ei kaikkien arvitse olla idiootteja. Riittää ku enemmistö o -> demokrtia |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26665
|
Lähetetty: 30.03.2020 22:23 Viestin aihe: |
|
|
katos vaan, oletki ehtiny maistella....
taitaa olla monelle tuttua ku ei malta jättää kohtuuteen,,,sitä maistelua |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VeeMu Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2016 Viestejä: 178 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 25.02.2021 18:14 Viestin aihe: |
|
|
meinasin että vois kokeeksi kylmäsavustaa lihoja ennen kuivausta. oottako kokeillu, tuleeko purtavaa itelle vai koiralle? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jbear Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 5545
|
Lähetetty: 25.02.2021 18:30 Viestin aihe: |
|
|
Mitäs meinasit saaha tuolla aikaan. Nopeuttaa kuivumista vai aromia makuun ?
Perhana ku ei oo koronan takia päässy tarpeeksi isoon markettiin hakeen sydänlastia. Pienempiin ku nuita ei taho saaha. Toivottavasti kelit ei oo näillä lussilla vielä loppu. _________________ The worst Part of Cencorship is *** !
Ei kaikkien arvitse olla idiootteja. Riittää ku enemmistö o -> demokrtia |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VeeMu Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2016 Viestejä: 178 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 25.02.2021 20:26 Viestin aihe: |
|
|
Jbear kirjoitti: | Mitäs meinasit saaha tuolla aikaan. Nopeuttaa kuivumista vai aromia makuun ?
|
ihan vain savun makua haen tällä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tuholais Torjuja Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 10 Hel 2008 Viestejä: 103 Paikkakunta: p-pohjanmaa
|
Lähetetty: 26.02.2021 06:55 Viestin aihe: |
|
|
2 vuotta ollaan seinäkuivat laitettu kylmäsavun kautta kuivumaan. Omasta mielestä ihan kokeilemisen arvoista. _________________ Ei se ole ku köyhälle kallis! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 26.02.2021 09:06 Viestin aihe: |
|
|
VeeMu kirjoitti: | Jbear kirjoitti: | Mitäs meinasit saaha tuolla aikaan. Nopeuttaa kuivumista vai aromia makuun ?
|
ihan vain savun makua haen tällä |
Nestesavu on tuohon passeli ja nopea konsti.
Vaikka poppamieheltä.
-omien kokeiden perusteella savustus lisää säilyvyyttä kyllä. Tai oikeastaan huonontaa sitä. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koavzur Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2007 Viestejä: 1251
|
Lähetetty: 26.02.2021 09:09 Viestin aihe: |
|
|
VeeMu kirjoitti: | meinasin että vois kokeeksi kylmäsavustaa lihoja ennen kuivausta. oottako kokeillu, tuleeko purtavaa itelle vai koiralle? |
Poronlihat (ja miksei hirvenlihaki) ruukataan useinki laavussa ensin raakasavustaa ennen kuivumaan ripustamista. Mielellään parkittomaksi kilkutetulla koivulla pidetään kitutulta muutama tunti laavussa, johon suolatut lihat on ripustettu ylös lähelle savuaukkoa. On kyllä joskus savustettu kuorimattomallakin koivulla. Vähän voi tulla tummempi ja karvan kitkerämpi liha.
Lämpötila on laavussa niin alhainen että lihat ei kypsy. Savustus näkyy lihassa muutaman millin punana. Lihoista voi sitten osan ripustaa kuivumaan, osan jättää tikun nokassa kypsennettäväksi ja osan käristys- tai keittolihaksi. Joskus on jätetty tuommonen raakasavustettu kylki muutamaksi päiväksi hellan yläpuolelle henkaamaan ja siitä sitten keitto. On makia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6374 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 05.04.2021 20:13 Viestin aihe: |
|
|
Tulipa tänään maisteltua jäniksestä tehtyä kuivalihaa. Olin melko ennakkoluuloinen mutta pakko oli todeta että jäniksen paistista tehtyä lihaa on vaikea maun perusteella erottaa poronpaistista tehdystä. Eli aika positiivinen yllätys. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 05.04.2021 20:19 Viestin aihe: |
|
|
Leppähän se savupuu on.... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Honkila Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Mar 2012 Viestejä: 2637 Paikkakunta: Kainuu
|
Lähetetty: 05.04.2021 21:24 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | Leppähän se savupuu on.... |
Voipi olla tiukassa löytää, kun mennään tarpeeksi ylös.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26665
|
Lähetetty: 05.04.2021 22:03 Viestin aihe: |
|
|
Mites Sämpy... ootko maistanu jäniksestä tehtyä käristystä...on erittäin hyvää... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|