OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Lihan suolaus savustuksessa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Kankkunen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2004
Viestejä: 615
Paikkakunta: savo

LähetäLähetetty: 28.09.2021 10:26    Viestin aihe: Suolaus Vastaa lainaamalla viestiä

No niin, piti ottaa maistias pala, suola oli just minunmaun mukainen, kypsyysaste sopiva ja nyt saavat tekeytyä iltapäivään ja sitten liha siivuiksi ja vakuumiin. Eiköhän sitä pääse parin viikon päästä nauttimaan palvilihan aromista ruisleivän päällä. Kyttäsin nyt lämpöjä kuin mykkä v...tua ja sain lämmöt pysymään aina alle 80 asteen, liha on hyvin mehevää , pinnassa pieni kuori. Kiitokset hyvistä vinkeistä. Nyt lähden ulkoiluttamaan ajokoiraa ja tuore palviliha voileipä eväänä. Very Happy Very Happy Very Happy
_________________
Kyllä koira kova saa olla, mutta tyhmä ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 28.09.2021 13:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mites se suolaus nyt meni ja mikä oli savustusaika, ja lihalaji oli?
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kankkunen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2004
Viestejä: 615
Paikkakunta: savo

LähetäLähetetty: 28.09.2021 16:15    Viestin aihe: Suolaus Vastaa lainaamalla viestiä

10l vettä, 4dl merisuolaa ja 1 dl nitriittisuolaa (0,6 pros). Lihat suolaliuoksessa pe aamusta ma aamuun. Lihoina hirveä, nautaa, sydämmiä ja jänis. Savussa oloaika oli ma aamu 5.00- ti klo 10.00 elikkä n.29 tuntia, pöntön lämpötila 40-80 astetta.
_________________
Kyllä koira kova saa olla, mutta tyhmä ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3984

LähetäLähetetty: 28.09.2021 18:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse pidin nyt viime-erässä 5pv 10% liuos 0,6%nitriittisuolaa. Peuran kinkut oli ok, irtopaistinpalaset meni ehkä suolalihan puolelle. Joka tapauksessa nyt tuli ihan herkullista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 28.09.2021 20:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oliko likosuolassa vai liko+ruisku?
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3984

LähetäLähetetty: 29.09.2021 06:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Liko ja ennen viimeistä 12h ruiskutinkin uudella 10% liuoksella. Nyt ei tullut yhtään harmaata=suolatonta kohtaa lihoihin. Nyt palvasin siten että laitoin mittarin kiinni pienempään palaan, ja lennossa vaihdoin sitten isompaan, kun pienemmät palaset oli kypsiä. Lopussa käärin kinkut , sisäpaistit vielä folioon odottamaan kypsymistä. Savuna käytettiin pääasiassa hikkoria maustettuna lepällä ja omenalla. Slow foodia ei nut tullut kun sattuneesta syystä piti saada lihat äkkiä pois, 18h kohdilla laitettiin kaasusavustimesta hanat kaakkoon ja lämmöt ylös. Folio piti lihan tästäkin huolimatta "märkänä" , eikä ne kuivuneet korpuksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 10.12.2021 10:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pistin toiseen säikeeseen
_________________
Varisjahdin veteraani...


Viimeinen muokkaaja, valmet 412s pvm 11.12.2021 11:36, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 10.12.2021 13:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toiseen...
_________________
Varisjahdin veteraani...


Viimeinen muokkaaja, valmet 412s pvm 11.12.2021 11:38, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 10.12.2021 15:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toiseen
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Sivu 3 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com