Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Kankkunen Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Huh 2004 Viestejä: 615 Paikkakunta: savo
|
Lähetetty: 28.09.2021 10:26 Viestin aihe: Suolaus |
|
|
No niin, piti ottaa maistias pala, suola oli just minunmaun mukainen, kypsyysaste sopiva ja nyt saavat tekeytyä iltapäivään ja sitten liha siivuiksi ja vakuumiin. Eiköhän sitä pääse parin viikon päästä nauttimaan palvilihan aromista ruisleivän päällä. Kyttäsin nyt lämpöjä kuin mykkä v...tua ja sain lämmöt pysymään aina alle 80 asteen, liha on hyvin mehevää , pinnassa pieni kuori. Kiitokset hyvistä vinkeistä. Nyt lähden ulkoiluttamaan ajokoiraa ja tuore palviliha voileipä eväänä. _________________ Kyllä koira kova saa olla, mutta tyhmä ei. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 28.09.2021 13:41 Viestin aihe: |
|
|
Mites se suolaus nyt meni ja mikä oli savustusaika, ja lihalaji oli? _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kankkunen Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Huh 2004 Viestejä: 615 Paikkakunta: savo
|
Lähetetty: 28.09.2021 16:15 Viestin aihe: Suolaus |
|
|
10l vettä, 4dl merisuolaa ja 1 dl nitriittisuolaa (0,6 pros). Lihat suolaliuoksessa pe aamusta ma aamuun. Lihoina hirveä, nautaa, sydämmiä ja jänis. Savussa oloaika oli ma aamu 5.00- ti klo 10.00 elikkä n.29 tuntia, pöntön lämpötila 40-80 astetta. _________________ Kyllä koira kova saa olla, mutta tyhmä ei. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3984
|
Lähetetty: 28.09.2021 18:46 Viestin aihe: |
|
|
Itse pidin nyt viime-erässä 5pv 10% liuos 0,6%nitriittisuolaa. Peuran kinkut oli ok, irtopaistinpalaset meni ehkä suolalihan puolelle. Joka tapauksessa nyt tuli ihan herkullista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 28.09.2021 20:17 Viestin aihe: |
|
|
Oliko likosuolassa vai liko+ruisku? _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3984
|
Lähetetty: 29.09.2021 06:34 Viestin aihe: |
|
|
Liko ja ennen viimeistä 12h ruiskutinkin uudella 10% liuoksella. Nyt ei tullut yhtään harmaata=suolatonta kohtaa lihoihin. Nyt palvasin siten että laitoin mittarin kiinni pienempään palaan, ja lennossa vaihdoin sitten isompaan, kun pienemmät palaset oli kypsiä. Lopussa käärin kinkut , sisäpaistit vielä folioon odottamaan kypsymistä. Savuna käytettiin pääasiassa hikkoria maustettuna lepällä ja omenalla. Slow foodia ei nut tullut kun sattuneesta syystä piti saada lihat äkkiä pois, 18h kohdilla laitettiin kaasusavustimesta hanat kaakkoon ja lämmöt ylös. Folio piti lihan tästäkin huolimatta "märkänä" , eikä ne kuivuneet korpuksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 10.12.2021 10:21 Viestin aihe: |
|
|
Pistin toiseen säikeeseen _________________ Varisjahdin veteraani...
Viimeinen muokkaaja, valmet 412s pvm 11.12.2021 11:36, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 10.12.2021 13:36 Viestin aihe: |
|
|
Toiseen... _________________ Varisjahdin veteraani...
Viimeinen muokkaaja, valmet 412s pvm 11.12.2021 11:38, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 10.12.2021 15:04 Viestin aihe: |
|
|
Toiseen _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|