Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jyrkkä D Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2008 Viestejä: 6228
|
Lähetetty: 04.10.2021 20:59 Viestin aihe: Teroituskulmat |
|
|
Minkälaisia kulmia käytätte tai suosittelette:
-lihanleikkausveitset mallia Swibo
-kokkiveitsi mallia Swibo
-nylkyveitsi esim. Bencmade D2 terällä (kääntöveitsi)
-tavallinen puukko mallia Mora
Ilmeisesti teroituskulmissa puhutaan aina toisen puolen kulmasta, eli todellinen kulma on tuplat? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
taulunpuhkoja Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 331
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15026
|
Lähetetty: 21.10.2021 16:35 Viestin aihe: Re: Teroituskulmat |
|
|
Jyrkkä D kirjoitti: | Ilmeisesti teroituskulmissa puhutaan aina toisen puolen kulmasta, eli todellinen kulma on tuplat? |
Ei aina, esimerkiksi Work Sharp vehkeissä puhutaan kokonaiskulmasta.
Lihaveitsille 20 astetta
Nylkyveitsille 20-25 astetta siten, että kärkeä päin menee tuohon 25 asteeseen
Kääntöveitset pulveriteräksillä 25 astetta
Puukko terän kulman mukaisesti
Japanilaiset kokkiveitset 16 astetta, mutta viimeistelyhionta ei "peili" vaan aavistus karkeutta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyrkkä D Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2008 Viestejä: 6228
|
Lähetetty: 21.10.2021 18:19 Viestin aihe: |
|
|
No siinä oli aika hyvin tiivistetty asia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|