OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Peurasalami/metwurstin ja nyt myös lämminsavuwustin tekoa!!!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Fspitz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1296
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 18.11.2021 19:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kunnioitan maistuis varmaan mullekin.
_________________
Minkä sanoin sen voin myös perua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 18.11.2021 22:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos!

Ei tuo homma niin ihmeellistä ole, toki vaatii vähän laitteistoa isompi satsi mutta pienemmät tekee kyllä vähemmilläkin... Ja sitten tulee se vastaan että äkkiä on syötykin pieni määrä....

Siinämielessä salami/metwursti on helppoja kun ei tarvitse emulsiota vaivata vaan sekoitus riittää. Italiassa eivät edes silavaa jauha vaan pistävät kuutioina, hyvin näkee leikkauspinnasta.

Savustus antaa edellisen satsin perusteella kyllä tosivahvan antibakteerisen suojan hometta vastaan kun ne muutamat pötköt oli kellarissa...

Vähän tullut siihen tulokseen että peura sopii tuohon erinomaisesti, säilyi vakuumissa jääkaapissa ainakin vuoden aivan hyvänä.

Riistan jatkojalostus on kyllä mukavaa, purkkihommat ja monet muut makkarat vielä kokeilematta.... Tietää mitä syö.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 20.11.2021 21:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taitaa 5 kierros olla savua nyt menossa, rupeaa näyttämään jo hyvälle ja tontilla leijuu kuutamossa savun ja metukan aromit...
Huomenna vielä pari kierrosta ja maanantaina kuivamaan.


_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 23.12.2021 13:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se on tämä setti valmis, noin 30pv kuivivat ja sopivasti joulupöytään ehtivät.

Kyllä taas vaiva kannatti ja pirun hyvää tuli.


_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Larsen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2012
Viestejä: 2907

LähetäLähetetty: 23.12.2021 17:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voi halvattu ku näyttääkin hyvältä Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3984

LähetäLähetetty: 23.12.2021 18:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli nälkä, näyttää todella herkulliselle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 07.03.2023 11:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se olisi taas aika....

Lämminsavujuustowurstia peurasta palvaamossa.

Sikaa ensinnä myllystä läpi, kohmeisena tottakai. Ja jokainen pystykorvan omistaja tunnistaa tilanteen "mitä teet?"




Sitten juustot läpi myllyn



Peuraleikkoa talvelta, vajaa 4kg tälläkertaa




Ja läpi myllyn.



Luovuutta on käyttää työkaluja asioihin joihin niitä ei ole tarkoitettu.... Juustot melkoista matoa....




Massa puristimeen ja cal 38 suuttimella ajetaan cal 45 kuoreen.




Ns.paperikuori, läpäisee savun. Helppo pujotella alikaliiperin putkeen, tuon pitää muistaa liottaa ennen pursotusta.



Ja siinähän ne, jotain 5.2kg kokonaismassa tälläkertaa.







Ja PUITA!




Sinne ritilöille kypsymään, ehkäpä semmoiset 6-7h



Mitähän tässä olisi tuhraantunut, jauhamisineen ja tiskaamisineen noin kolmisen tuntia, saunan esilämmitys ja muut siinä sivussa. Nyt sohvaa selkään ja puu silloin tällöin pesään niin eiköhän se tästä.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 07.03.2023 19:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sieltähän ne valmistu.....




-eipä tuo syömättä jää.... Vielä tasaantuu kun jäähtyy kunnolla vaan pitihän sitä lämpösenä vähän maistaa...

-juusto saisi olla isompana eli kuutiona eikä myllyn läpi, maistuu toki muttei näy juur.

Kehitän tätä ihan siksi että tän tekee päivässä mutta metukka ottaa kuukaudenpäälle ennenkuin valmistuu.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sinttivintturi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2018
Viestejä: 811
Paikkakunta: Pohjois-Häme

LähetäLähetetty: 09.03.2023 09:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On se mestari Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Voitt0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2013
Viestejä: 1205
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 09.03.2023 10:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Se olisi taas aika....

Ja jokainen pystykorvan omistaja tunnistaa tilanteen "mitä teet?"


Jep, sama se on muutamilla läppäkorvillakin Cool

Oliskos tarkempaa reseptiä mahdollista julkituoda? grillimakkaraa olis nyt tarkoitus hirvipossusta ensin harjoitella..

Edittiä sen verran, että jos jollakulla muullakin sattuu koeteltu resepti olemaan niin kelpaa, kiitos


Viimeinen muokkaaja, Voitt0 pvm 09.03.2023 10:25, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 09.03.2023 10:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Annan semmoisen selkärangan jota seuraamalla onnistuu.

Riistalihaa punnitse määrä xx

Siihen lisää:

Rasvaa 25%
Suolaa 1.8%
Juustoa 10%
Mausteita 1%
Jäävettä sekoittumiseen.

Tässäpä tämä, koska maku ja mausteet jokaisella omat niin niitä mistä tykkää. Rasva kannattaa miettiä ihan puhtaana, jos käyttää rasvaista possua missä punaistakin niin sitten toki enemmän pitää pistää.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 09.03.2023 10:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No tuplaa pukkas
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koavzur
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2007
Viestejä: 1251

LähetäLähetetty: 14.03.2023 12:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hvän näköistä tavaraa. Onko tuossa wurstiohjeessa jokin valmis mausteseos, tyyliin Maustepalvelun Total Balkan vai oma sekoitus? Entä suola, onko nitrittisuolaa vai tavan suolaa? Juustona varmaan joku 30-40 % gouda tai emmental?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 14.03.2023 13:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei o valmista seosta, vähän mitä kaapissa oli

Suolana 50/50

Edam arkijuustoa
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 25.09.2023 10:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaahas sitä pitäs pistää taas metwurstit kohta tulille, kunhan sopivan peuran saa kiikariin.

Teen samalla reseptillä kuin aiemmin, on suunmukaista niin mitäpä muuttamaan....



Sitten voisi koittaa grillimakkaraakin pyöräyttää satsin kokeeksi, juustoa kaveriksi sisään.....


Taidan teettää kauriista kokeeksi purkkia, ei liene ihan kamalinta sorttia sekään??


Palvohommat siintää mielessä myös pikkuhiljee, saisi ilmat nyt kylmetä vain niin olisi mukavaa puuhailla ja säilyisi paremmin....
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
Sivu 3 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com