Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Fspitz Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1296 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 18.11.2021 19:54 Viestin aihe: |
|
|
Kunnioitan maistuis varmaan mullekin. _________________ Minkä sanoin sen voin myös perua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 18.11.2021 22:15 Viestin aihe: |
|
|
Kiitos!
Ei tuo homma niin ihmeellistä ole, toki vaatii vähän laitteistoa isompi satsi mutta pienemmät tekee kyllä vähemmilläkin... Ja sitten tulee se vastaan että äkkiä on syötykin pieni määrä....
Siinämielessä salami/metwursti on helppoja kun ei tarvitse emulsiota vaivata vaan sekoitus riittää. Italiassa eivät edes silavaa jauha vaan pistävät kuutioina, hyvin näkee leikkauspinnasta.
Savustus antaa edellisen satsin perusteella kyllä tosivahvan antibakteerisen suojan hometta vastaan kun ne muutamat pötköt oli kellarissa...
Vähän tullut siihen tulokseen että peura sopii tuohon erinomaisesti, säilyi vakuumissa jääkaapissa ainakin vuoden aivan hyvänä.
Riistan jatkojalostus on kyllä mukavaa, purkkihommat ja monet muut makkarat vielä kokeilematta.... Tietää mitä syö. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 20.11.2021 21:35 Viestin aihe: |
|
|
Taitaa 5 kierros olla savua nyt menossa, rupeaa näyttämään jo hyvälle ja tontilla leijuu kuutamossa savun ja metukan aromit...
Huomenna vielä pari kierrosta ja maanantaina kuivamaan.
_________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 23.12.2021 13:17 Viestin aihe: |
|
|
Se on tämä setti valmis, noin 30pv kuivivat ja sopivasti joulupöytään ehtivät.
Kyllä taas vaiva kannatti ja pirun hyvää tuli.
_________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Larsen Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2012 Viestejä: 2907
|
Lähetetty: 23.12.2021 17:51 Viestin aihe: |
|
|
Voi halvattu ku näyttääkin hyvältä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3984
|
Lähetetty: 23.12.2021 18:37 Viestin aihe: |
|
|
Tuli nälkä, näyttää todella herkulliselle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 07.03.2023 11:37 Viestin aihe: |
|
|
Se olisi taas aika....
Lämminsavujuustowurstia peurasta palvaamossa.
Sikaa ensinnä myllystä läpi, kohmeisena tottakai. Ja jokainen pystykorvan omistaja tunnistaa tilanteen "mitä teet?"
Sitten juustot läpi myllyn
Peuraleikkoa talvelta, vajaa 4kg tälläkertaa
Ja läpi myllyn.
Luovuutta on käyttää työkaluja asioihin joihin niitä ei ole tarkoitettu.... Juustot melkoista matoa....
Massa puristimeen ja cal 38 suuttimella ajetaan cal 45 kuoreen.
Ns.paperikuori, läpäisee savun. Helppo pujotella alikaliiperin putkeen, tuon pitää muistaa liottaa ennen pursotusta.
Ja siinähän ne, jotain 5.2kg kokonaismassa tälläkertaa.
Ja PUITA!
Sinne ritilöille kypsymään, ehkäpä semmoiset 6-7h
Mitähän tässä olisi tuhraantunut, jauhamisineen ja tiskaamisineen noin kolmisen tuntia, saunan esilämmitys ja muut siinä sivussa. Nyt sohvaa selkään ja puu silloin tällöin pesään niin eiköhän se tästä. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 07.03.2023 19:38 Viestin aihe: |
|
|
Sieltähän ne valmistu.....
-eipä tuo syömättä jää.... Vielä tasaantuu kun jäähtyy kunnolla vaan pitihän sitä lämpösenä vähän maistaa...
-juusto saisi olla isompana eli kuutiona eikä myllyn läpi, maistuu toki muttei näy juur.
Kehitän tätä ihan siksi että tän tekee päivässä mutta metukka ottaa kuukaudenpäälle ennenkuin valmistuu. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sinttivintturi Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2018 Viestejä: 811 Paikkakunta: Pohjois-Häme
|
Lähetetty: 09.03.2023 09:05 Viestin aihe: |
|
|
On se mestari |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1205 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 09.03.2023 10:12 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | Se olisi taas aika....
Ja jokainen pystykorvan omistaja tunnistaa tilanteen "mitä teet?"
|
Jep, sama se on muutamilla läppäkorvillakin
Oliskos tarkempaa reseptiä mahdollista julkituoda? grillimakkaraa olis nyt tarkoitus hirvipossusta ensin harjoitella..
Edittiä sen verran, että jos jollakulla muullakin sattuu koeteltu resepti olemaan niin kelpaa, kiitos
Viimeinen muokkaaja, Voitt0 pvm 09.03.2023 10:25, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 09.03.2023 10:24 Viestin aihe: |
|
|
Annan semmoisen selkärangan jota seuraamalla onnistuu.
Riistalihaa punnitse määrä xx
Siihen lisää:
Rasvaa 25%
Suolaa 1.8%
Juustoa 10%
Mausteita 1%
Jäävettä sekoittumiseen.
Tässäpä tämä, koska maku ja mausteet jokaisella omat niin niitä mistä tykkää. Rasva kannattaa miettiä ihan puhtaana, jos käyttää rasvaista possua missä punaistakin niin sitten toki enemmän pitää pistää. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 09.03.2023 10:25 Viestin aihe: |
|
|
No tuplaa pukkas _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koavzur Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2007 Viestejä: 1251
|
Lähetetty: 14.03.2023 12:53 Viestin aihe: |
|
|
Hvän näköistä tavaraa. Onko tuossa wurstiohjeessa jokin valmis mausteseos, tyyliin Maustepalvelun Total Balkan vai oma sekoitus? Entä suola, onko nitrittisuolaa vai tavan suolaa? Juustona varmaan joku 30-40 % gouda tai emmental? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 14.03.2023 13:18 Viestin aihe: |
|
|
Ei o valmista seosta, vähän mitä kaapissa oli
Suolana 50/50
Edam arkijuustoa _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 25.09.2023 10:07 Viestin aihe: |
|
|
Jaahas sitä pitäs pistää taas metwurstit kohta tulille, kunhan sopivan peuran saa kiikariin.
Teen samalla reseptillä kuin aiemmin, on suunmukaista niin mitäpä muuttamaan....
Sitten voisi koittaa grillimakkaraakin pyöräyttää satsin kokeeksi, juustoa kaveriksi sisään.....
Taidan teettää kauriista kokeeksi purkkia, ei liene ihan kamalinta sorttia sekään??
Palvohommat siintää mielessä myös pikkuhiljee, saisi ilmat nyt kylmetä vain niin olisi mukavaa puuhailla ja säilyisi paremmin.... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|