Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1205 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 06.09.2023 18:28 Viestin aihe: |
|
|
VeeMu kirjoitti: | Kaapissa odottelis tuoreen sadon hirven pumppu, yleensä nuo on tullut kuivattua keväällä tai keitettyä leivänpäällisiksi.
Nyt kuitenkin kävi mielessä josko tuosta sais vaikkaa jotaki pataa vai peräti käristys?
Ideoita? |
Siitä tulee hyvä stroganoffin pihvi eli ylikypsä patahan se loppujen lopuksi taitaa olla kun tarpeeksi hauduttelee. Olen vuollu valkoiset rasvat ja paksuimmat kiinnikkeet vai mitä ne lienee pois ja sitten vaan ohjeen mukaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 06.09.2023 18:31 Viestin aihe: |
|
|
VeeMu kirjoitti: | Kaapissa odottelis tuoreen sadon hirven pumppu, yleensä nuo on tullut kuivattua keväällä tai keitettyä leivänpäällisiksi.
Nyt kuitenkin kävi mielessä josko tuosta sais vaikkaa jotaki pataa vai peräti käristys?
Ideoita? |
Suolavesikeitto ja savustus, niin ei tarvi tehä enää koskaan muuta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 16.09.2023 16:02 Viestin aihe: |
|
|
Alkaa pikku hiljaa kotipakkasessa laatikonpohjat näkyä uhkaavasti, mikä tietysti tässä vaiheessa vuotta on hyvä asia.
Roippeita ruskistukseen
Pata porisemaan ja vähän ”twistiä” joukkoon. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 16.09.2023 19:31 Viestin aihe: |
|
|
Paistien sun muiden siistinnässä jääneet normaalisti jauhelihaan menevät "roiskepalat" saivat ihan kunniallisen lopun.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 23.09.2023 08:03 Viestin aihe: |
|
|
Vähän offtopikkia
Emännän kanssa käytiin Ikeassa. Rouva sanoi, ettei tommosta mihinkään tarvi ja vie hirveästi tilaakin. Pistin salaa kassiin, kun ”raudassa ei ole raha hukassa ja sai mielestäni halavalla”. Olikohan reilun kympin.
Aattelin kyllä vähän, että onkohan ”vihtaani k…stu”, mutta vaikuttas pelaavan.
Vähän voita ”perunamatojen” joukkoon, niin varsin hyvin putosi jälkikasvullekin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 30.10.2023 18:27 Viestin aihe: |
|
|
Joku mulle joskus kehui, että hän on niin taitava kokki, että saa kaikista riistalinnuistakin maksan makuisia…
Kaveri ampui eilen hirvenvasan ja siinä kun nyljettiin, sipaisi palan maksaa meikäläiselle yllätyksenä ja pyytämättä.
Aika laillahan edelleen nämä sisuskalut saa jaettua arvostusta kaatajasta riippuen. Ite tykkään, varsinkin näin kun tulee mukava kerran parin kokkaussatsi, eikä ”koko maksa”.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 01.11.2023 20:24 Viestin aihe: |
|
|
Mammuttihirven ribsit
Kaveri ampuu kolomennollakasin Superhammerheadilla. Ei voi valittaa, kun aina saadaan vetää kinneriin, kun pyssy pamahtaa. Kymmeniä vuosia kumminkin porukassa takana ja paljon kaatoja. Perjantaina leikattiin ja ”aika paljon jäi ribsejä itelle kun kukaan muu ei halunnut”.
Ribsien kanssa varsin toimiviksi olen havainnut erimoiset ”vaihteistoöljyt”, en esimerkiksi Pirkkaa pidä tässä huonona. Nyt oli tommosta.
Yöksi marinadiin.
Ikean teräspaljuun ritilälle ja vettä pohjalle (kosteutus ja helpompi pesu). Mopoajat takaisin tyyliin koitin saada mittariin 70… Läksin kiertoilmauunilla tylysti 200 asetuksella ja jossain välissä pudotin 150 asteeseen.
Sanoisin, että aika heviä shittiä ja ihan pieni salaattipeti ei varmaan tuo Tapiolan Ankerias-mitallia. Periaatteessa on semmoinen äijäruoka, että johonkin tilaisuuteen aika ässä. Parpakuu-kastike yhdistettynä kohtuu tömäkkään riistanmakuun + vanhan naarashirven ”marmorointi” lihakerrosten välissä nostaa kolesteroliarvoja ehkä noinmitalla 200%. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 01.11.2023 21:38 Viestin aihe: |
|
|
Joo kukaan muu ei halunnut-tilanne tänäänkin kopilla....
Oli veistelty kylkiluunvälejä naaraasta eli rasvaa jonkiverran... Ei jauhelihan joukkoon haluttu niin otin koko läjän....
Trimmasin rasvasta pois noin 80% ja nyt suolaa plus marinadia yön yli, huomenissa kuumaan leivonuuniin ja siellä rapeaksi tiristys.
Veikkaanma että syötyä tulee _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sigamees Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2008 Viestejä: 11241
|
Lähetetty: 02.11.2023 11:06 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | Joo kukaan muu ei halunnut-tilanne tänäänkin kopilla....
|
Peurajahdin jälkeen oli sama tilanne muutama viikko sitten sydänten kanssa. Otin sitten kaikki neljä ja savustelin kotona ja laitoin palloina vakuumiin. Nyt on leivän päälle ollut leikkelettä taas hyvin. _________________ Running target! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 02.11.2023 12:03 Viestin aihe: |
|
|
Itse en myöskään pumpuista välitä, ei se raudanmaku niin mieleistä ole. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tumpeelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2014 Viestejä: 5996 Paikkakunta: 06/09
|
Lähetetty: 02.11.2023 12:25 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | Itse en myöskään pumpuista välitä, ei se raudanmaku niin mieleistä ole. |
Kuivalihaksi vaan. Ainakin naudan sydämestä tule aivan erinomaista kuivaa lihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 02.11.2023 14:31 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | Joo kukaan muu ei halunnut-tilanne tänäänkin kopilla....
Oli veistelty kylkiluunvälejä naaraasta eli rasvaa jonkiverran... Ei jauhelihan joukkoon haluttu niin otin koko läjän....
|
Helpostihan se näin menee. Meilläkin oli varmaan likemmäs sata kiloa jauhelihavärkkiä, niin ei oikein ollut kellään motia enää roplata noiden kylkiluunvälilihojen kanssa juur tuon rasvahomman takia. Siinämielessä porukka oli varmaan mielissään, että valtaosa oli vedetty ribseiksi. Melko lailla nopeampi käsittely.
Onhan se ihan selvä, että tuommoisista ”luun vierestä” lihoista saa takuulla hyvää settiä, kun näkee vaivaa.
Huomenna olis vasan leikkuu. Ans kattoo, mitä "ihmeellistä" siitä keksisi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sigamees Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2008 Viestejä: 11241
|
Lähetetty: 02.11.2023 15:01 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | Itse en myöskään pumpuista välitä, ei se raudanmaku niin mieleistä ole. |
Savu peittää
Ite kyllä oon tykänny leivän päällä _________________ Running target! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 11.11.2023 10:09 Viestin aihe: |
|
|
Pari peuransydäntä, noin kaks litraa vettä ja noin desi suolaa. Kolmenvartin keitto noinmitalla.
Unohtu laittaa munakello päälle… Tarkoitus oli vetää puolisen tuntia savustimessa ja sitten virta pois ja noin 10min tekeytyminen päälle. Täähän lienee se herkin vaihe suolauksen lisäksi, ettei mene kuivaksi. Itellä pääs vähän lipsahtamaan.
Ei mitään niin isoa vahinkoa, mitä ei majoneesilla korjattaisi.
Johonkin toinen sydän hävis siinä ”suolaa maistellessa” |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 11.11.2023 12:23 Viestin aihe: |
|
|
Saatiin rouvan kanssa viimejouluna tuollainen Eat Finland-kirja joululahjaksi, jolla saa kaksi pääruokaa yhden hinnalla siinä esittelyssä olevista ravintoloista. Ollaan nyt sitten herätty, että jotkut noista eduista olisi hyvä käyttääkin.
Varsin hienoja ravintoloita on kyllä
Siitä aasinsillalla, että monastihan ne omat ruuat on silti enempi oman maun mukaisia.
Se varmaan on yksi perustavaa laatua oleva ero, että useasti ne omat kokkaukset on vähän semmoisia ”koiran oksennuksen näköisiä” ja noissa ravintoloissa taas visuaalisesti hienoja. Niin kuin vaikka tämä pakastusvaiheessa palojen siistinnässä vasasta jääneistä ”roiskeista” tehty uunipata. Harvemmin ravintolassa pääsevät silti makumaailmassa ja suutuntumassakaan samalle tasolle. Tai annoksen koossa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|