OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

SAHTI -välineet ja valmistus
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 01.04.2024 17:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Totta tosiaan, löysin semmoisiakin!

Vain vedelle siinä todetaan ja vesivaipalla sitten 100l voi keitellä muuta.....

Pitää pitää silmät auki, tosin minähän teen oman automaattipadan kohta..... Very Happy
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9501

LähetäLähetetty: 01.04.2024 18:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuntuu että kenttäkeittimiä (ei siis vedettäviä ns. "soppatykkejä") oli alvariinsa myynnissä ennen rysyn perseilyä. Näköjään enään ei.
_________________
Lukutaidoton sukupuolineutraali sateenkaareileva metroseksuaali sinivihreä metropoli kasvispiiperö. Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Dope



Liittynyt: 07 Elo 2023
Viestejä: 5
Paikkakunta: Lappeenranta

LähetäLähetetty: 06.04.2024 20:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Asiallinen homma!! Olen itse "sahtisukua" jossa tietotaito katkennut. No netistä ohjeet ja olen tehnyt 10l kattilassa ja kuurnat tupla-ämpäreitä jne.. no se 6-7 litraa tainnut aina tulla kertasatsista. Perinnetuote kuitenkin vivahteineen parhaimmasta päästä. Oma suuntaus olisi tuonne Joutsan/Leivonmäen suuntaan, ei katajaa eikä humalaa tms.. Mutta makuasia ja kaikki sahti uppoaa. Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 06.04.2024 20:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Humalaa ei lainkaan ja katajakin vain valutusvaiheessa, toiset keittävät sitä vedessä, silloin varmasti jo maistuu....

Kiikuttelin saavit kellariin +5, kannutan vasta viikonpäästä.

Sen kolme viikkoa kestää kypsyä, sitten on valmista.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jviitaniemi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Lok 2015
Viestejä: 56

LähetäLähetetty: 07.04.2024 17:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei mennyt pääsiäisenä kaikki sahti, vaikka yritys oli
Kova... Laitoin ylijäämiä pakastimeen, en oo ennen
Koittanut mut kovasti vakuutellaan ettei häiritsevästi muutu.

Humalaa en oo käyttäny, Kataja kuurnatessa.
Maltaissa n 10% ruismallasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 12.05.2024 18:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juhannus lähestyy.....

Very Happy


_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
longi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Mar 2007
Viestejä: 252
Paikkakunta: NURMIJÄRVI

LähetäLähetetty: 22.05.2024 00:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mahtavuut, että ukot harrastaa. En ole sahtia tehnyt, mutta siideriä omista omenoistaa ja pirun hyvää tuli. Siiderin teko on huomattavasti helpompaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 22.05.2024 13:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän se kohta pitää juhannussahdin tekoa alkaa valmistella, sen kolmisen viikkoa vaatii ennakkoa, huomisesta taitaa tasan 4 viikkoa olla h-hetkeen.

Pari säkkiä hujautan, varmaan kolmekin saattaisi olla kun syntymäpäiviä sattuu samalle viikolle mutta prosessin kesto ja käytettävät välineet rajaa siihen kahteen.

Mitää uutta en rupea hurjastelemaan vaan vanhalla reseptillä mennään kun hyvää tulee.

Lisäksi pohdinnassa on kylkeen tehdä itse grillimakkaraa, jalapenoa, juustoa, ehkä ryynimakkaraa ja originaalia.... Näkee riittääkö aika ja viitseliäisyys. Ois se nättiä grillailla omatekoisia.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jviitaniemi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Lok 2015
Viestejä: 56

LähetäLähetetty: 22.05.2024 15:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Puolitoista viikkoa vanha panos on kypsymässä, josko
Siitä riittäisi juhannukseenkin.

Sain ostettua säkillisen pehkolan mallasta. Muutaman
Satsin oon siitä tehnyt ja ehdottomasti parhaat on tullut.
Vikingin mallas on vähän liian jauhoista tavaraa, tahtoo
Kuurnaaminen kestää kauan, säkki kohtaisia eroja on.
Tän vuoden puolella pakatut vikingit on kuulemma niitten
Uudesta mallastamosta. Jauhoista oli kyllä sekin mutta
Hyvin tuli kuitenkin kuurnasta pihalle.

Sen verran tähän kypsyvään satsiin muutin että laitoin
Katajat huuhteluveteen, enkä kuurnaan. Mäskit meni leipurille
Niin en halunnut kauheesti neulasia sinne. Ja jonkun verran
On kylmäsavustettua mallasta mukana.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 31.05.2024 14:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juuri sain pytyt pestyä, tänään vielä ohjelmassa vedenhaku ja kaikki semmoiset järjestelyt että huomenaamuna tulet pataan 05. 00 aikaan vain ja sahdinteko voi alkaa.

100l panos kuten normaalisti, ei mitään kikkailuja, mallas samaa kuin aikasemminkin.

-biltemasta pitää kannuja hakea lisää jonkuverta, juhannukseen on nyt se tasan 3 viikkoa joten entii kypsyä.

-kellarin lämpö pitää tutkia vielä, luulisin olevan vielä suht kylmä.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jviitaniemi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Lok 2015
Viestejä: 56

LähetäLähetetty: 31.05.2024 18:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Edellinen erä on nyt makeimmillaan. Melko lailla hyvä tuli,
Vaikka itse sanonkin.. Väri jäi vähän punertavaksi ja savu ei maistu lainkaan. Sain tietäjiltä tietoa ettei savu tartu kuivaan ja
Rouhittuun maltaaseen. Pitäis kuulemma idättää ohra ja kuivaus tehdä savulla niin sit onnistuisi. Näin laiska mies ei viitsi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 31.05.2024 21:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuvittelisin lämminsavun ottavan kyllä, se että onko mitään järkeä ja muuttuuko joku ominaisuus siinä hommassa sitten....

Hain lähdevettä nyt 330l, olipa hyttysiä, mäkäriä, polttiaisia ja paarmoja kaikkia yhtä-aikaa, tuntui että termacell oli vain sinappia kinkulle...

-en tiedä kuinka kylmää on lähdevesi mutta hankki sormia paleltaa kun aikansa pluttasi teräsastian kanssa ja huurteseen veti tonkankyljet.

Pitää se kärsiä kun laatua tekee.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 01.06.2024 20:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pistellääs pari kuvaa väliin...

Vedenhaku tosiaan oma operaationsa, joutuu kantamaan jonkunmatkaa mihin maasturilla pääsee.



Aamulla heräsin jo neljältä keittohommiin...
Ensimmäiset vedet seassa ja saunassa tulet.




Mikäs tässä tyyntä järveä katsellessa.



Alkaa neste häviämään.... Sitten kiehuvaa päälle niin pitkään kun antaa makua.



Siinäpä se valuu juhlajuoma....


Kahden säkin kuurna, pitää paikkansa kuten myyjä kertoi.




Nyt antoi hyvin läpi, varmasti hellekeli auttaa kun lämmöt pysyy paremmin.


_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 19.06.2024 12:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaikka sanovat ettei onnistu sahdinteko ukkosella niin toista mieltä pitää olla lopputuloksesta.

Annoin maistiaisia kun tuossa tuttuja ja sukulaisia poikennu ja hyvin tuntuu lasillinen häviävän vähän kultturellimpaankin juomaan tottuneille, jännä kun löytävät villivadelmaa, nektariinia ja toffeeta mausta, joku jopa lakritsaa....

En tiedä onko se se eksoottisuus vai mieliluvitusta muilla mutta minustakin tuoksussa on hedelmää ja marjaa....


No juhannus on näiltäosin pelastettu kumminkin!!!
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jviitaniemi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Lok 2015
Viestejä: 56

LähetäLähetetty: 19.06.2024 14:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kympin kanisteri on jäljellä edellistä erää, ikää nyt kai
7 viikkoa. Vähän kuivaa alkaa jo olla, makeus hävinnyt
Mutta ihan juotavaa edelleen.

Uuden erän laitoin lauantaina alulle ja eilen siirsin kellariin.
Vähän aivopierun poikasta tuotannonsuunnittelussa
Kun kesäloma alkoi tänään ja juhannus on oven takana, eikä
Valmista ole kun yks pytty....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Sivu 3 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com