OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kyyhkyjahti
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 289, 290, 291
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 3250
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 27.08.2024 20:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onhan se aivan selvää että jos seura on kysynyt maanomistajalta ruokintapaikan ja mahdollisesti ostaa herneet ja maissit että silloin se on kaikkien jäsenten käytössä ja vuoroista voidaan sopia milloin kukin on kytiksellä, mutta jos ruokinta on omalla maalla tai vaikka seuran jäsenen maalla ei ruokinnalle ole asiaa ellei ruokinnan ylläpitäjän tai maanomistajan kanssa ole siitä sovittu.
Vaikka vuokrasopimus olisi kaikelle riistalle ei ilman maanomistajan erillistä lupaa ruokintapaikkaa voi perustaa, joten maanomistaja loppujenlopuksi määrittää kuka siellä saa kytistää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
PVM
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 14 Lok 2022
Viestejä: 32

LähetäLähetetty: 28.08.2024 01:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyyhkynruokinta nyt pitäisi olla päivänselvä, ei toisen ruokinnalle mennä kuokkimaan ilman lupaa. Jos nyt kyyhkyt käy jossain aukossa sen takia että joku on kysynyt maanomistajalta luvan ja kantanut sinne tonnin hernettä kesän mittaan niin melko törkeää mennä sinne muina miehinä passittamaan.

Sorsan ruokinta sitten onkin kimurantimpi juttu, varsinkin jos (kun) pyyntialueet on pienet. Toki ruokinnan voi perustaa paikkaan missä sorsaa on pyydetty iät ja ajat, mutta tällöin ei kyllä kovin suurta kunnioitusta voi kanssametsästäjiltä odottaa ruokintaa kohtaan. 50 metriä on jo aika hyvin minusta tämmöisessä tapauksessa. Sitten jos ruokinnalla vedetään sorsat paikkaan missä niitä ei juurikaan luontaisesti esiinny, niin ainakin minusta on syytä jättää paikkaa rauhaan. Siitä päästäisiinkin sitten siihen onko tällainen ”monttutoiminta” kovin eettistä, mutta sepä ei kuulu tähän lankaan…
_________________
ent. PieniValkoinenMetsästäjä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mettäkala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2014
Viestejä: 1970
Paikkakunta: SuomiFinland

LähetäLähetetty: 28.08.2024 08:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä taas ei voi kuin todeta, että puheet kalastajien kateudesta on hiiren vikinää kun katsoo miten kateellisia metsästäjät ovat. Aikuiset ihmiset huutaa muita poistumaan metsästä koska ovat kantaneet sinne muutaman ämpärillisen hernettä. Come on.

Edelleen, miettikää asiaa seuratoiminnan kannalta. Jos haluat varata paikan itsellesi, osta maata ja ruoki sinne, ei ole sen monimutkaisempaa. Ajatus, jossa 150 jäsenen seurasta 1 jäsen voi varata herneämpärillä alueen omaan käyttöönsä on kyllä todella outo. Jos lähdettäisiin leikittelemään ajatuksella, että tuo on mahdollista, niin kuka määrittää sen rajan miten lähelle on soveliasta tulla? Onko Reiska oikeassa sanoessaan, että 50 metriä on sopiva raja? Rane huutelee, että hänen paikallaan pitää olla ainakin 250 metriä, koska linnut lentävät ruokinnalle matalalla aukean yli. Ja sitten joku sanoo ettei samalle kulmalle voi tulla ollenkaan. Tekeekö seuran karttavastaava jatkossa ruokintakartat, joissa jäsenten nimet ketkä oikeutettuja missäkin pyytämään? Mitä enemmän tätä miettii, sitä hullummalta ajatus paikkojen omimisesta kuulostaa.

Minut on ajettu kesken jahdin jopa omalta "koko kesän" ruokinnaltani pois, koska joku toinen oli myös kantanut hernettä samaan paikkaan juuri jahdin kynnyksellä. Enpä tuosta alkanut väittelemään vaan keräsin repun selkään ja menin muualle. Tästä toki sitten pienet jatkokeskustelut otettiin, jonka seurauksena muita ei ajeta pois miltään ruokinnalta. Ja siis ihan seuran maista puhutaan. Minun puolesta sinne olisi saanut tulla ja mennä miten huvittaa ihan ilman omia herneitä. Se ei minulta ole pois, jos joku haluaa tulla samalle apajalle ja vaikka yhtä aikaa istuskelemaan passiin.

Osa ihmisistä osaa olla aika omistavia asioiden suhteen, joihin heillä ei ole minkäänlaista omistussuhdetta. Erikoinen ajatusmalli kerrassaan.

Ja vaikka tää ei sorsakeskustelu olekaan, niin samat pätee sille puolelle. Seuran alueella voi olla vaikka 2 "ottavaa" paikkaa sorsille, jolloin edellisen esimerkin seurasta 148 jäsentä jäisi vaille sorsajahtia jos paikkojen varaaminen onnistuisi ohranjyvillä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rukkasnahka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Jou 2014
Viestejä: 209

LähetäLähetetty: 28.08.2024 10:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En nyt sanoisi, että ruokinnan pitäjä kateutta potee. Närkästystä enemminkin.
Se, että jollakulla on mielenkiintoa etsiä ruokintapaikka, missä riistaa käy, ostaa viljaa/hernettä yms, raivailla pusikoista passipakkoja, seurata käykö riistaa vai ei. Tehdä ns. hutiruokintoja, missä ei käy mitään(selvennyksenä ettei kukaan kimpaannu, sallittu 1 ruokintapaikka/metsästäjä meidän alueella).
Ja sen kunniaksi muut käy lupia kysymättä/millään tavalla osallistumatta metsästämässä tällä tietyllä läntillä ei tunnu kovin mieltä ylentävältä. Varsinkin kun sen oman paikan tekeminen lentoreitille ei ole mistään muusta kiinni, kuin viitseliäisyyydestä.

Kyllä se kateellisuus taitaa sillä toisella puolella olla, joita nämä taustatyöt ei jaksa kiinnostaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jahtireppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Huh 2005
Viestejä: 3287

LähetäLähetetty: 28.08.2024 11:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rukkasnahka kirjoittaa asiaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 3250
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 28.08.2024 12:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itselläni ei tulisi mieleenkään mennä toisen ruokintapaikalle ilman lupaa, on huolehtinut luvan ruokinnalle maanomistajalta ja pitänyt ruokintaa yllä, ostanut satojen eurojen edestä hernettä ym. käynyt kymmeniä kertoja täydentämässä ruokintaa ja ajanut mahdollisesti kauden aikana jopa tuhansia kilometrejä että ruokinnalla ei olisi ruokintakatkoksia loppuaikana että edes jotain saalista on odotettavissa, jokatapauksessa kallista on kyyhkynliha hirvenlihaan verrattuna,
kyllähän se hieman kyrsii jos joku joka ei ole milläänlailla osllistunut kustannuksiin tulee ilman lupaa saaliinjaolle.
Kyyhkyjahti kestää kuitenkin senverran kauan että jokaisella on kysymällä mahdollisuus jahtiin silloin kun ruokkija/ruokkijat eivät ole jahdissa, ainakin omilla paikoilla olisi kysyjille vapaita jahtiaamuja/iltoja enempi kuin varattuja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mettäkala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2014
Viestejä: 1970
Paikkakunta: SuomiFinland

LähetäLähetetty: 28.08.2024 13:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo tuo kysyminen ei maksa mitään ja säästää kyllä ruokkijan hermoja. Kohteliastakin se on. Tuollainen järjestely, että ruokinta vapaassa käytössä kaikille jotka saa suunsa auki on järkevä eikä sulje niitä alueita yksityiskäyttöön. Sen sijaan oletus, että kun vien vähän herneitä jonnekin niin saan sillä täyden yksityisoikeuden alueeseen on lyhyesti sanottuna väärin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jahtireppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Huh 2005
Viestejä: 3287

LähetäLähetetty: 28.08.2024 14:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se vielä piti sanomani, että kyyhkyn kyseessä ollessa en todellakaan usko sitä, että jonkin metsästysseuran alueella olisi kaikki potentiaaliset paikat varattu. Siis ettei jollekin löytyisi paikkaa mihin ruokkia. Kyyhky nyt tulee minne vaan, että paistille pääsee halutessaan ihan varmasti. Mahdollisuuksien puutteesta on kyyhkyjen kanssa ihan turha ruikuttaa. Menee vaikka nuolukivelle passiin päiväksi niin kyyhkyn näkee. Sorsa vähän eri, se kun ei metsään juuri tule.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jahtireppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Huh 2005
Viestejä: 3287

LähetäLähetetty: 28.08.2024 14:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ot, mutta peurojen kanssa ihan sama. Ne ketkä vähiten tai ei juuri ollenkaan touhua asioiden eteen niin ovat suuriäänisimpiä vaatimaan kytiskoppien vahtivuoroja. Pitäis vaan saada harrastaa tekemättä mitään, koska seuran jäsen. Ei jesta mitä urpoja 😂
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 3250
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 28.08.2024 15:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Turha urputtaa jos ruokinta ei ole seuran virallisesti kysymä ei sinne ole ilman lupaa olevilla asiaa, asiallisesti kysymällä ja sopimalla ajasta varmasti pääsee jahtiin, maanomistajalla on tässä asiassa valta olipa hän seuran jäsen tai ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hautaterva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2012
Viestejä: 578

LähetäLähetetty: 29.08.2024 15:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä se toisaalta ole aina selvää että kyyhkyjä tulee mihin vain ruokinnalle.
Minulla on omalla palstalla suon reunassa ruokintakokeilu lavalta mutta yhtäkään kyyhkyä ei siinä ole käynyt. Yhden kyyhkyn olen tuossa lennossa ylipäätään nähnyt joten ei ole reitin varrella. Lähimmät kunnon pellot on muutaman kilometrin päässä joten ei olla oikein elinalueillakaan.
Närhet ja varikset käyvät välillä hernettä maistamassa mutta yleensä ne homehtuu siihen vaikka on teräsritilän päällä kuivassa.
Mutta en silti valita että ei ole kyyhkyjä! Very Happy
Mitäs ostin paikasta missä ei ole kyyhkyjä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 289, 290, 291
Sivu 291 Yht. 291

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com