OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Tappais ruokia

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Erä S
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Huh 2004
Viestejä: 403
Paikkakunta: Tampere / E-P

LähetäLähetetty: 27.09.2005 05:24    Viestin aihe: Tappais ruokia Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt kun alkaa hirvestys käydä kuumimmillaan, niin
laittakaahan reseptejä parhaista tappais ruuista tänne.
Kiitos.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
nippon1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2005
Viestejä: 1010

LähetäLähetetty: 06.01.2006 19:46    Viestin aihe: tuota Vastaa lainaamalla viestiä

nitä on tappais
_________________
Rauhasa hissun kissun
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Leijona Valametti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2005
Viestejä: 703
Paikkakunta: Etelä-savo

LähetäLähetetty: 17.01.2006 17:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peijais?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Erä S
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Huh 2004
Viestejä: 403
Paikkakunta: Tampere / E-P

LähetäLähetetty: 17.01.2006 23:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tappaiset on sisäelimiä: sydän, maksa ja munuaiset.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Leijona Valametti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2005
Viestejä: 703
Paikkakunta: Etelä-savo

LähetäLähetetty: 21.01.2006 13:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juujuujuu..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
nippon1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2005
Viestejä: 1010

LähetäLähetetty: 21.01.2006 23:09    Viestin aihe: olen Vastaa lainaamalla viestiä

maksaa olen tehny ohuina siivuina sopivasti suolaa ja pippuria. Toisinaan kerman tai kaljan kanssa. Itse pidän pannulla tehdystä enemmän kuin uunissa paistetusta. Sydän vinkkejä mieki kaipailisin, siitä kun ei ole kuivaalihaa lukuunottamatta namia tullu. Munuaisia en syä. Suolista joskus kauan aikaa sitten tehny mustaamakkaraa.
_________________
Rauhasa hissun kissun
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
hetsuppi



Liittynyt: 13 Tam 2006
Viestejä: 6
Paikkakunta: kymenlaakso

LähetäLähetetty: 02.02.2006 11:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jauha vasan maksa. Esim 1/2 kg. Raasta ruovilla terällä kolme neljä tavallista perunaa, pari porkkanaa ja iso sipuli. Sotke sekaisin. suolaa & pippuria. Koko mössö tulille mukaan ja paistat OHUITA lettuja voissa pannulla. Suoraan leivän päälle.
Paistorasvana voit käyttää muutakin.
Maistuvat vielä kylminäkin eväänä.

Päälle puolukkaa!
Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Chili
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Tou 2004
Viestejä: 144
Paikkakunta: Joensuu

LähetäLähetetty: 02.02.2006 20:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven sydämestä tein joskus tomaattista pataa ja hyvää tuli. Tosin haudutusaika oli aika pitkä. Taisin laittaa sekaan myös munuaista. Siitä on jo monta vuotta, mutta jotenkin tähän tapaan se tais mennä: Runsaasti sipulia freesataan pannulla, kaadetaan kattilaan. Paloiteltu pumppu ja munuainen ruskistetaan kevyesti pannulla, päälle ripotellaan mustapippuria, yrttimaustetta ja suolaa. Kaadetaan kattilaan sipulien joukkoon. Kattilaan kaadetaan kaksi purkkia tomaattimurskaa, sekaan lihaliemikuutio (tai puolikas riippuen nestemäärästä) ja annetaan hautua ainakin tunti. Tarkistetaan maku, lisämakua saa valkosipulilla, kuka siitä tykkää. Tarjotaan keitettyjen perunoiden tai pastan kanssa. Meillä söi tätä pataa koko perhe eikä penskat nyrpistelly yhtään, en tosin kertonu mitä pata sisälsi.

Sit jos kokeilette ja tulee syömäkelvotonta, syytän huonoa muistiani enkä ota vastuuta tapahtuneesta....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kuparinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 243

LähetäLähetetty: 02.02.2006 23:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuommoisella reseptillä tulee hyvää vaikka laittaisi vanhoista saappaista... Very Happy

Vähän ensin kärtsätty ja pitkään haudutettu, noin laitettiin ennen kotielukoistakin ne vaatimattomammat ja sitkeät palat.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
FamousGrouse



Liittynyt: 07 Hel 2006
Viestejä: 5
Paikkakunta: napapiirin pohjois puoli

LähetäLähetetty: 16.02.2006 15:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven syäntä en oo kokkeillu, mutta poron syämmestä ainaki tuli hyvää ku kuutioi muttaman syämmen pienikisi paloiksi, valurauta pataan, mukaan sipulia, suolaa ja pippuria, siinä ku käristää runsaassa voissa lisukkeeksi sen kans keittelee pottuja, nii ainaki meiän ruokakunnan mielestä oli namia.
_________________
Oikeissa autoissa on 4 isoa rengasta, jotka kaikki vetää. 4X4
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
velmeri76
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 16 Lok 2006
Viestejä: 31
Paikkakunta: Äänekoski

LähetäLähetetty: 16.10.2006 22:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Chili kirjoitti:
Hirven sydämestä tein joskus tomaattista pataa ja hyvää tuli. Tosin haudutusaika oli aika pitkä. Taisin laittaa sekaan myös munuaista. Siitä on jo monta vuotta, mutta jotenkin tähän tapaan se tais mennä: Runsaasti sipulia freesataan pannulla, kaadetaan kattilaan. Paloiteltu pumppu ja munuainen ruskistetaan kevyesti pannulla, päälle ripotellaan mustapippuria, yrttimaustetta ja suolaa. Kaadetaan kattilaan sipulien joukkoon. Kattilaan kaadetaan kaksi purkkia tomaattimurskaa, sekaan lihaliemikuutio (tai puolikas riippuen nestemäärästä) ja annetaan hautua ainakin tunti. Tarkistetaan maku, lisämakua saa valkosipulilla, kuka siitä tykkää. Tarjotaan keitettyjen perunoiden tai pastan kanssa. Meillä söi tätä pataa koko perhe eikä penskat nyrpistelly yhtään, en tosin kertonu mitä pata sisälsi.

Sit jos kokeilette ja tulee syömäkelvotonta, syytän huonoa muistiani enkä ota vastuuta tapahtuneesta....


Smile Kokeilin tota sun reseptiä pelkällä munuaisella ja täytyy kyl sanoo et on aika suun myötäistä!!! Eli just tuolla takana huudellaan et "SIKAHYVÄÄ" Kiitti vinkistä!! Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
t3R0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2006
Viestejä: 1610
Paikkakunta: K-S

LähetäLähetetty: 17.10.2006 19:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sydämestä tulee hyvä kuivaliha. Eipä oikeastaan muuta oo tullu värkättyä, mitä nyt maksaa käristetty pannulla. Hyvää kuitenki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com