Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Erä S Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Huh 2004 Viestejä: 403 Paikkakunta: Tampere / E-P
|
Lähetetty: 27.09.2005 05:24 Viestin aihe: Tappais ruokia |
|
|
Nyt kun alkaa hirvestys käydä kuumimmillaan, niin
laittakaahan reseptejä parhaista tappais ruuista tänne.
Kiitos. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
nippon1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2005 Viestejä: 1010
|
Lähetetty: 06.01.2006 19:46 Viestin aihe: tuota |
|
|
nitä on tappais _________________ Rauhasa hissun kissun |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Leijona Valametti Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Lok 2005 Viestejä: 703 Paikkakunta: Etelä-savo
|
Lähetetty: 17.01.2006 17:22 Viestin aihe: |
|
|
Peijais? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Erä S Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Huh 2004 Viestejä: 403 Paikkakunta: Tampere / E-P
|
Lähetetty: 17.01.2006 23:16 Viestin aihe: |
|
|
Tappaiset on sisäelimiä: sydän, maksa ja munuaiset. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Leijona Valametti Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Lok 2005 Viestejä: 703 Paikkakunta: Etelä-savo
|
Lähetetty: 21.01.2006 13:23 Viestin aihe: |
|
|
Juujuujuu.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
nippon1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2005 Viestejä: 1010
|
Lähetetty: 21.01.2006 23:09 Viestin aihe: olen |
|
|
maksaa olen tehny ohuina siivuina sopivasti suolaa ja pippuria. Toisinaan kerman tai kaljan kanssa. Itse pidän pannulla tehdystä enemmän kuin uunissa paistetusta. Sydän vinkkejä mieki kaipailisin, siitä kun ei ole kuivaalihaa lukuunottamatta namia tullu. Munuaisia en syä. Suolista joskus kauan aikaa sitten tehny mustaamakkaraa. _________________ Rauhasa hissun kissun |
|
Takaisin alkuun |
|
|
hetsuppi
Liittynyt: 13 Tam 2006 Viestejä: 6 Paikkakunta: kymenlaakso
|
Lähetetty: 02.02.2006 11:17 Viestin aihe: |
|
|
Jauha vasan maksa. Esim 1/2 kg. Raasta ruovilla terällä kolme neljä tavallista perunaa, pari porkkanaa ja iso sipuli. Sotke sekaisin. suolaa & pippuria. Koko mössö tulille mukaan ja paistat OHUITA lettuja voissa pannulla. Suoraan leivän päälle.
Paistorasvana voit käyttää muutakin.
Maistuvat vielä kylminäkin eväänä.
Päälle puolukkaa!
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Chili Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Tou 2004 Viestejä: 144 Paikkakunta: Joensuu
|
Lähetetty: 02.02.2006 20:40 Viestin aihe: |
|
|
Hirven sydämestä tein joskus tomaattista pataa ja hyvää tuli. Tosin haudutusaika oli aika pitkä. Taisin laittaa sekaan myös munuaista. Siitä on jo monta vuotta, mutta jotenkin tähän tapaan se tais mennä: Runsaasti sipulia freesataan pannulla, kaadetaan kattilaan. Paloiteltu pumppu ja munuainen ruskistetaan kevyesti pannulla, päälle ripotellaan mustapippuria, yrttimaustetta ja suolaa. Kaadetaan kattilaan sipulien joukkoon. Kattilaan kaadetaan kaksi purkkia tomaattimurskaa, sekaan lihaliemikuutio (tai puolikas riippuen nestemäärästä) ja annetaan hautua ainakin tunti. Tarkistetaan maku, lisämakua saa valkosipulilla, kuka siitä tykkää. Tarjotaan keitettyjen perunoiden tai pastan kanssa. Meillä söi tätä pataa koko perhe eikä penskat nyrpistelly yhtään, en tosin kertonu mitä pata sisälsi.
Sit jos kokeilette ja tulee syömäkelvotonta, syytän huonoa muistiani enkä ota vastuuta tapahtuneesta.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kuparinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Maa 2004 Viestejä: 243
|
Lähetetty: 02.02.2006 23:10 Viestin aihe: |
|
|
Tuommoisella reseptillä tulee hyvää vaikka laittaisi vanhoista saappaista...
Vähän ensin kärtsätty ja pitkään haudutettu, noin laitettiin ennen kotielukoistakin ne vaatimattomammat ja sitkeät palat. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
FamousGrouse
Liittynyt: 07 Hel 2006 Viestejä: 5 Paikkakunta: napapiirin pohjois puoli
|
Lähetetty: 16.02.2006 15:34 Viestin aihe: |
|
|
Hirven syäntä en oo kokkeillu, mutta poron syämmestä ainaki tuli hyvää ku kuutioi muttaman syämmen pienikisi paloiksi, valurauta pataan, mukaan sipulia, suolaa ja pippuria, siinä ku käristää runsaassa voissa lisukkeeksi sen kans keittelee pottuja, nii ainaki meiän ruokakunnan mielestä oli namia. _________________ Oikeissa autoissa on 4 isoa rengasta, jotka kaikki vetää. 4X4 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
velmeri76 Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 16 Lok 2006 Viestejä: 31 Paikkakunta: Äänekoski
|
Lähetetty: 16.10.2006 22:28 Viestin aihe: |
|
|
Chili kirjoitti: | Hirven sydämestä tein joskus tomaattista pataa ja hyvää tuli. Tosin haudutusaika oli aika pitkä. Taisin laittaa sekaan myös munuaista. Siitä on jo monta vuotta, mutta jotenkin tähän tapaan se tais mennä: Runsaasti sipulia freesataan pannulla, kaadetaan kattilaan. Paloiteltu pumppu ja munuainen ruskistetaan kevyesti pannulla, päälle ripotellaan mustapippuria, yrttimaustetta ja suolaa. Kaadetaan kattilaan sipulien joukkoon. Kattilaan kaadetaan kaksi purkkia tomaattimurskaa, sekaan lihaliemikuutio (tai puolikas riippuen nestemäärästä) ja annetaan hautua ainakin tunti. Tarkistetaan maku, lisämakua saa valkosipulilla, kuka siitä tykkää. Tarjotaan keitettyjen perunoiden tai pastan kanssa. Meillä söi tätä pataa koko perhe eikä penskat nyrpistelly yhtään, en tosin kertonu mitä pata sisälsi.
Sit jos kokeilette ja tulee syömäkelvotonta, syytän huonoa muistiani enkä ota vastuuta tapahtuneesta.... |
Kokeilin tota sun reseptiä pelkällä munuaisella ja täytyy kyl sanoo et on aika suun myötäistä!!! Eli just tuolla takana huudellaan et "SIKAHYVÄÄ" Kiitti vinkistä!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
t3R0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Maa 2006 Viestejä: 1610 Paikkakunta: K-S
|
Lähetetty: 17.10.2006 19:50 Viestin aihe: |
|
|
Sydämestä tulee hyvä kuivaliha. Eipä oikeastaan muuta oo tullu värkättyä, mitä nyt maksaa käristetty pannulla. Hyvää kuitenki. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|