Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
himohunter Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Kes 2008 Viestejä: 99 Paikkakunta: Varsinais-Suomi
|
Lähetetty: 29.09.2010 16:32 Viestin aihe: Metsähanhi! |
|
|
sattui hanhi eräksi ensimmäistä kertaa ja nyt se tuolla kylmiössä roikkuu... kannattaako se kyniä vai nylkeä??!!!
hyviä ja helppoja reseptejä saa kanssa laittaa.. _________________ Ohiampujainkerhon puheenjohtaja. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
huti-kuti Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Lok 2008 Viestejä: 1813 Paikkakunta: periferia
|
Lähetetty: 29.09.2010 17:22 Viestin aihe: |
|
|
kyniminen ja paistopussissa miedolla lämmöllä kerman kera. ahteriin voi sulloa vaikka omenaa, luumu ja muuta mistä tykkää. suolat+halutut mausteet myös pitää muistaa heittää mukaan. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
himohunter Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Kes 2008 Viestejä: 99 Paikkakunta: Varsinais-Suomi
|
Lähetetty: 29.09.2010 17:26 Viestin aihe: |
|
|
palotellaanko vai kokonaisena pussissa? jos kokonaisena niin aika paljon saa kermaa kaataa sinne pussiin tai muuten siitä ei kastu kuin selkä siihen kermaan _________________ Ohiampujainkerhon puheenjohtaja. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
huti-kuti Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Lok 2008 Viestejä: 1813 Paikkakunta: periferia
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 11.10.2010 14:58 Viestin aihe: |
|
|
hanhi (merimalli ainakin) onnistuu pussissa nyljettynäkin. paistolämmöksi noin 100 astetta ja kolmisen tuntia pöhötystä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 11.10.2010 17:33 Viestin aihe: |
|
|
Ei kannata nylkeä, nahan mukana menee paljon herkullista linnunrasvaa hukkaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 11.10.2010 19:52 Viestin aihe: |
|
|
Kannattaa panna merkille, että nuoren ja vanhan linnun "pöhötysajat" ovat keskenään ihan erilaiset.
Harkinnan arvoinen voisi olla myös rintalihat useammassa lohkossa nopeena, kuumalla pannulla pyöräyttäen ja hetkeksi uuniin (juuri ennen ruokailua). Muulle linnulle perinteinen voissa ruskistamisen jälkeinen patahaudutus, vaikkapa kermoineen kaikkineen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26667
|
Lähetetty: 11.10.2010 19:53 Viestin aihe: |
|
|
onko se hanun rasva nyt niin herkullista?
muuan kamu sai vuosittain muutaman hanun ja suurin kutina hanhenpyyntiin karkas, sanoi paljon mielummin ampuvansa sorsia, ovat kuulemma parempia....
noh, minä en taas juurikaan sorsia ole pyytäny, joten mene ja tiedä
niin sekä kynittynä että nyljettynä laiteltu, ei mielestäni isoa eroa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 11.10.2010 20:03 Viestin aihe: |
|
|
Enempi mielestäni nahanpoistossa menetetään "mehukkuutta" kuin makua, eli nylettynä lintupaistista saattaa tulla äkkinäisen hyppysissä kuivakasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
huti-kuti Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Lok 2008 Viestejä: 1813 Paikkakunta: periferia
|
Lähetetty: 29.05.2011 12:56 Viestin aihe: |
|
|
perjantaina sattui pari hanhea istumaan lähipellolle. piti ihan kiikari hakea ja niitä sitten ihastella pitkän tovin. sama kaiku näyttää olevan täällä eläinkunnassa kaikilla lajeilla. uroksen hommiksi näkyi jäävän vartiointi ja rouvase vain itseänsä ehosti ja ruokaa nassuun veteli. sinänsä lohduttavaa, että ei se tasa-arvo etes lintujen parissa toteudu
sen verran pitkään tuli noita ihasteltua, että nälkä se minullekin puski pintaan. mieleen muistui että perhana, siellä pakkasessahan on vielä yksi hanhi, mitä ei ole vielä kerennyt tekemään ruuaksi. vippulat vinkuen vain kotiin ja hanhi pakkasesta jääkaappiin sulamaan.
vähän mietitytti, että mitenköhän se pitkä pakastusjakso on vaikuttanut lihan makuun ja siitäpä sitten päätös, että tällä kertaa ei hanukkaa laiteta perinteisellä uuni+kerma+mausteet tavalla.
tuommoinen löyty netistä: http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2010/12/keitettya-ja-paistettua-hanhea.html
eli tuolla mennään ja parasta aikaa hanukka porisee kattilassa
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
huti-kuti Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Lok 2008 Viestejä: 1813 Paikkakunta: periferia
|
Lähetetty: 29.05.2011 15:30 Viestin aihe: |
|
|
ja valmiina
reseptissä olevaa kommenttia lainaten: Lainaus: | Myytinmurtajien hengessä: Confirmed |
jos sattuu useamman hanhen saamaan, niin kannattaa yhden kohtaloksi tällaista kokeilla. ylijäämäksi jäävä keitinliemi oli niin hyvää, että sitähän sirpoo mieluummin kuin kossua, keittovaiheen jälkeen lihahukka on aika suurta, kun maistiaisia on pakko nakerrella.
valmiissa ruuassa on ominaismaku aika voimakas, joten lihapalat kannattaa jättää kohtuu isoiksi, niin jokaisella puraisulla, missä lihaa sattuu olemaan maistuu riistan maku.
pistin ja paahdin yhden kokonaisen chilin joukkoon. käytännössä maistuu ihan aavistuksen taustalla. chilin makua ei etes tunnista, mikäli ei tiedä sitä joukossa olevan.
raati kotona sanoi:
tenava "missä näin hyviä lintuja kasvaa"
emäntä "tämä on äärettömän hyvää" ja santsauksen yhteydessä "herkullista" _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|