OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Metsähanhi!

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
himohunter
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Kes 2008
Viestejä: 99
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

LähetäLähetetty: 29.09.2010 16:32    Viestin aihe: Metsähanhi! Vastaa lainaamalla viestiä

sattui hanhi eräksi ensimmäistä kertaa ja nyt se tuolla kylmiössä roikkuu... kannattaako se kyniä vai nylkeä??!!!

hyviä ja helppoja reseptejä saa kanssa laittaa..
_________________
Ohiampujainkerhon puheenjohtaja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
huti-kuti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 1813
Paikkakunta: periferia

LähetäLähetetty: 29.09.2010 17:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kyniminen ja paistopussissa miedolla lämmöllä kerman kera. ahteriin voi sulloa vaikka omenaa, luumu ja muuta mistä tykkää. suolat+halutut mausteet myös pitää muistaa heittää mukaan.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
himohunter
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Kes 2008
Viestejä: 99
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

LähetäLähetetty: 29.09.2010 17:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

palotellaanko vai kokonaisena pussissa? jos kokonaisena niin aika paljon saa kermaa kaataa sinne pussiin tai muuten siitä ei kastu kuin selkä siihen kermaan Shocked
_________________
Ohiampujainkerhon puheenjohtaja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
huti-kuti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 1813
Paikkakunta: periferia

LähetäLähetetty: 29.09.2010 17:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kokonaisena olen ruukannut pistää. paistopussi on juuri kuivumisen ehkäsemisen takia.
tuollakin ruoka asioita käsitellään:
http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=15497&sid=d6d8abede10d9b179e6b1fb8a60f9ca4
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 11.10.2010 14:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hanhi (merimalli ainakin) onnistuu pussissa nyljettynäkin. paistolämmöksi noin 100 astetta ja kolmisen tuntia pöhötystä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 11.10.2010 17:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei kannata nylkeä, nahan mukana menee paljon herkullista linnunrasvaa hukkaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 11.10.2010 19:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kannattaa panna merkille, että nuoren ja vanhan linnun "pöhötysajat" ovat keskenään ihan erilaiset.
Harkinnan arvoinen voisi olla myös rintalihat useammassa lohkossa nopeena, kuumalla pannulla pyöräyttäen ja hetkeksi uuniin (juuri ennen ruokailua). Muulle linnulle perinteinen voissa ruskistamisen jälkeinen patahaudutus, vaikkapa kermoineen kaikkineen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26667

LähetäLähetetty: 11.10.2010 19:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

onko se hanun rasva nyt niin herkullista?
muuan kamu sai vuosittain muutaman hanun ja suurin kutina hanhenpyyntiin karkas, sanoi paljon mielummin ampuvansa sorsia, ovat kuulemma parempia....
noh, minä en taas juurikaan sorsia ole pyytäny, joten mene ja tiedä
niin sekä kynittynä että nyljettynä laiteltu, ei mielestäni isoa eroa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 11.10.2010 20:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Enempi mielestäni nahanpoistossa menetetään "mehukkuutta" kuin makua, eli nylettynä lintupaistista saattaa tulla äkkinäisen hyppysissä kuivakasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
huti-kuti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 1813
Paikkakunta: periferia

LähetäLähetetty: 29.05.2011 12:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

perjantaina sattui pari hanhea istumaan lähipellolle. piti ihan kiikari hakea ja niitä sitten ihastella pitkän tovin. sama kaiku näyttää olevan täällä eläinkunnassa kaikilla lajeilla. uroksen hommiksi näkyi jäävän vartiointi ja rouvase vain itseänsä ehosti ja ruokaa nassuun veteli. sinänsä lohduttavaa, että ei se tasa-arvo etes lintujen parissa toteudu Crying or Very sad

sen verran pitkään tuli noita ihasteltua, että nälkä se minullekin puski pintaan. mieleen muistui että perhana, siellä pakkasessahan on vielä yksi hanhi, mitä ei ole vielä kerennyt tekemään ruuaksi. vippulat vinkuen vain kotiin ja hanhi pakkasesta jääkaappiin sulamaan.

vähän mietitytti, että mitenköhän se pitkä pakastusjakso on vaikuttanut lihan makuun ja siitäpä sitten päätös, että tällä kertaa ei hanukkaa laiteta perinteisellä uuni+kerma+mausteet tavalla.

tuommoinen löyty netistä: http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2010/12/keitettya-ja-paistettua-hanhea.html
eli tuolla mennään ja parasta aikaa hanukka porisee kattilassa

_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
huti-kuti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 1813
Paikkakunta: periferia

LähetäLähetetty: 29.05.2011 15:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ja valmiina


reseptissä olevaa kommenttia lainaten:
Lainaus:
Myytinmurtajien hengessä: Confirmed Smile

jos sattuu useamman hanhen saamaan, niin kannattaa yhden kohtaloksi tällaista kokeilla. ylijäämäksi jäävä keitinliemi oli niin hyvää, että sitähän sirpoo mieluummin kuin kossua, keittovaiheen jälkeen lihahukka on aika suurta, kun maistiaisia on pakko nakerrella.
valmiissa ruuassa on ominaismaku aika voimakas, joten lihapalat kannattaa jättää kohtuu isoiksi, niin jokaisella puraisulla, missä lihaa sattuu olemaan maistuu riistan maku.
pistin ja paahdin yhden kokonaisen chilin joukkoon. käytännössä maistuu ihan aavistuksen taustalla. chilin makua ei etes tunnista, mikäli ei tiedä sitä joukossa olevan.

raati kotona sanoi:
tenava "missä näin hyviä lintuja kasvaa"
emäntä "tämä on äärettömän hyvää" ja santsauksen yhteydessä "herkullista"
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com