Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Tomppav Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Huh 2004 Viestejä: 477 Paikkakunta: koillis-savo
|
Lähetetty: 30.06.2005 21:04 Viestin aihe: kalaa säilöön |
|
|
tähän aikaan ku ei voi metästää niin pitää kalastaa.Ja kalaa tulee,ainaki särkinäisiä ja ahvenaisia.Ja jokunen pienempi hauven tuppiki.
Elikkäs purkkikalaa heleposti ja ruisleivän särpimeksi,voin ja ylähuulen lisäksi.
-tarvitaan n.1kg puhistettuja kaloja,särkinäisiä ja ahvenaisia jne
-tarvitaan myöski riittävä määrä lasipurkkeja joissa on peltikansi tallessa
-leikataan kaloista paloja joissa on selkäruoto matkassa ja jaetaan tasasesti kaikkiin purkkeihin,kerroksittain sipulin kans
-sitte ite liemi joka ksaillaan seuraavista aineksista:
1 dl ruokaöljyä
2 rkl etikkaa
2 rkl sinappia(ei sitä makiaa litkua)
3 rkl ketsuppia
sitruunapippuria sopivasti ja tilliä
sekä 3-4 tl jauhettua merisuolaa
kaikki tämä sekotetaan ja lisätään purkkeihin,kalojen ei tarvi peittyä ees liemeen.
Tässä vaiheessa purkkeihin laitetaan kansi kiinni ja purkit laitetaan KYLMÄÄN uuniin ja lämmönsäätöhanikat käännetään näyttämään 150 astetta celssiusta.Uunissa ne saapi olla semmosen 4-5 tuntia.
Ku purkit sisältöineen on jäähtyny,otetaan tuoretta ruisleipää,voita päälle ja purkin sisältyä siihen vielä kans päälle ja toivotaan että kala ei lopu kesken.Tai leipä. _________________ ei net yhettömissä ole... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ruutiukko Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 951 Paikkakunta: Suomen Demokraattinen Kansantasavalta
|
Lähetetty: 07.07.2005 21:51 Viestin aihe: |
|
|
NAM! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tomppav Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Huh 2004 Viestejä: 477 Paikkakunta: koillis-savo
|
Lähetetty: 08.07.2005 09:15 Viestin aihe: |
|
|
ja viimesin kokeilu osotti että tomaattipyrettä reilusti liemeen ketsupin sijasta niin eeku paranee!! _________________ ei net yhettömissä ole... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2005 Viestejä: 987 Paikkakunta: Ala-Ounasjoki
|
Lähetetty: 24.07.2005 12:24 Viestin aihe: |
|
|
Tulipahan testattua reseptiä Siioilla ja isoilla ahvenilla meni eka purkki maistellessa Laitoin ketsupin sijasta tuota tomaattipyrettä. Nyt on purkkikalat turvattu talveksi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 24.02.2012 17:10 Viestin aihe: |
|
|
nostellaanpa vanha aihe pinnalle. kävi tuossa ammattikalastaja äsken pihassa tuomassa supille roippeita ja anto mulle parikiloo ruodottomia hauki fileitä. junttasinpa lasipurkkeihin ja uunissa muhivat parasta aikaa. soosin tein valmiista pastakastikkeesta mihin lisäsin hiukan makeaa chilisoosia. sitruunapippuria,suolaa ja oliivi öljyä. aamulla maistellaan. onko muut purkitelleet haukea ja minkälaisilla tuloksilla. _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35430
|
Lähetetty: 24.02.2012 17:13 Viestin aihe: |
|
|
Suu vettyy _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Heppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Hei 2009 Viestejä: 182
|
Lähetetty: 29.02.2012 21:30 Viestin aihe: |
|
|
särestä ja muikusta tulee parhaat,sanoisin että särki on paras,muutaman kerran tehnyt |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 09.03.2012 07:33 Viestin aihe: |
|
|
joo ei laiteta ainakaan seuraavaksi haukea. madetta täytyy kokeilla ,ahventa ja särkeä myös. _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
marvin the martian Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Huh 2010 Viestejä: 2463 Paikkakunta: Sirius C3
|
Lähetetty: 09.03.2012 09:20 Viestin aihe: |
|
|
Kovin vähältä tuntuu tuo nesteen määrä. Reilu desi kalakilolle? _________________ Kaukana jossain on Kapakanmäki, siellä rähjää keletappiväki. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 09.03.2012 12:50 Viestin aihe: |
|
|
sain siivottuja muikkuja vajaan viis kiloo nyt pitää ruveta keittelemään lasipurkkeja puhtaaks. tillichilisekoitusta ajattelin kokeilla. _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sulokokki Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Kes 2013 Viestejä: 25
|
Lähetetty: 10.07.2013 10:58 Viestin aihe: |
|
|
Minkälaiset purkit tai lähinnä kannet käy tähän hommaat? Eikö tavallisissa silli-yms purkkien kansissa ole joku muovi sisäpinnassa joka uunissa sulaa tai palaa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 10.07.2013 13:09 Viestin aihe: |
|
|
Ei pala eikä sula. Itselläni on samat korkit tainnut kiertää jo 10-15 kierrosta. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 10.07.2013 13:29 Viestin aihe: |
|
|
just niitä purkkeja, eivät mene miksikään uunissa. gookleta teko ohjeet. itse pidän purkit ylös alaisin uunissa ja säilytyksessä näkee vuodot heti jos epä onnistuu _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 14.07.2013 10:15 Viestin aihe: |
|
|
Ilmeisesti ne lasipurkit kestävät hyvin lämmityksen aikanakin? Ettei paukahda liiasta paineesta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Core Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 10 Lok 2012 Viestejä: 103 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 14.08.2013 19:44 Viestin aihe: |
|
|
Nyt on kokeilussa ensimmäistä kertaa muikuilla. Amatöörinä ostin vain puoli kiloa, eihän sillä saanut edes kahta kurkkupurkkia täyteen! Lisäksi soosia tuli reilusti ja laitoin sitten kaiken tuohon pieneen määrään, saa nähdä maistuuko muu kuin purkitettu soosi ..
Purkit ja kannet keitin vartin verran, eipä noita ole tarkoitus paria päivää kauempaa säilöä jos vaan tulee syömäkelpoista. Särkeä olisin ostanut, mutta eipä sitä kaupoista oikein tahdo saada.
Purkit uunissa (kympin paikkeilla valmista):
Jätättekö muuten tuon 4 tunnin jälkeen purkit uuniin jäähtymään? Haittaako jos ottaa lämmöt pois ja antaa olla uunissa aamuun asti? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|