OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

hirvipaisti!!!
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 04.11.2006 00:30    Viestin aihe: hirvipaisti!!! Vastaa lainaamalla viestiä

Mitenkäs työ hirven lihosta paistin laittatta.Mie laitan paisto pussiin lihat.Mausteet maun mukkaan.potut,lanttua,porkkanaa(vaekka ei ajakkaa jussi minun pyörällä)palsternakkaa,ja muita heiniä maun mukaan.Punaviiniä tai olutta loraus,ja tunti per kilo.!Jopa kelpasi ANOPILLEKKIN! !&%¤#"! mikä havukka!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Novaman
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2004
Viestejä: 208
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 04.11.2006 08:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paisti kylmämureutetaan kunnolla. Marinointiliemessä öljyä ja katajanmarjoja. Vuorokausi marinointia. Uuniin, lämpömittari paksuimpaan kohtaan. Kun sisälämpö on noin 50 astetta, uunista pois. Jäähtymään ja seuraavana päivänä jakoon. Paisti jää sisältä punaiseksi. Hyvää on.
_________________
Varis on aina haulipanoksen arvoinen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 04.11.2006 10:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Novaman kirjoitti:
Paisti kylmämureutetaan kunnolla.


Tarkoitatko raakakypsytystä vai marinoinnilla mureuttamista? Ensimmäinen pitää muistaa tehdä ennen pakastusta ja marinadissa taas pitää olla jotain happoa, esim. punaviiniä jotta liha mureutuu. Pelkällä öljymarinoinnilla ei saa kuin makua pintaan.

Muuten kyllä samoilla linjoilla tuosta hyvästä paistista, punertava sisältä ja seuraavana päivänä ohuina viipaleina parasta. Lämpimänä jos haluaa syödä, niin hieman pidempi kypsytys ja tunti tiukassa foliossa ennen tarjoilua. Meillä tosin eukko ja anoppi eivät punertavasta lihasta oikein perusta Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 987
Paikkakunta: Ala-Ounasjoki

LähetäLähetetty: 04.11.2006 12:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suolapaisti:
- vuorokaudeksi paisti merisuolaan
- paisti paistopussiin
- paistomittari kiinni paistiin
- pasti 150 asteiseen uuniin
- Paistomittarin näyttäessä 73 asteen sisälämpöä paisti pois uunista
- jäähdytä paisti
- leikkaa ohuiksi siivuiksi

Paistin voi myös nauttia lämpimänä. mutta parasta on kyllä kylmänä ja tuoreen ruisleivän päällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 04.11.2006 12:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paloittelin juuri tuossa hirvenpaistia reiluiksi 2x2cm kuutioiksi. Lihat marinaadiin johon laitoin öljyä, punkkua, valkosipulia, mustapippuria, timjamia ja rosmariinia. Huomenna olis tarkoitus valmistaa niistä ruoka tyyliin "Kukkoa viinissä" eli:

- Lihaa(mitä vaan suht mureaa, marinointi ei pakollista)
- Pekonia tai siankylkeä
- Sipulia
- Hillosipulia
- Tuoreita herkkusieniä
- Punaviiniä
- Demi Glace- kastikepohjaa(tai omaa riistalientä jos on)
- Suolaa tai lihalientä maistellen

Määrät ihan tunteella vaan.

Ruskista lihat nopeasti kuumassa padassa. Lisää kaikki muut ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes lihat ovat kunnolla mureita eli yleensä 1,5 - 2 tuntia. Kääntele välillä ja lisää tarvittaessa nestettä. Tarkista lopuksi maut kohilleen.

Padan voi kypsytellä loppuun myös uunissa miedolla lämmöllä.

Lisukkeeksi ajattelin tehdä aurajuustoperunoita.

Ja alkuruokina muuten:

- Graavisiikatartar
- Rilette-salaattia riekosta ja pyystä
- Paahtopaistia hirven ulkofileestä
- Marjahyytelöä
- Suolakurkkuja
- Pannulla paistettuja leipäviipaleita

Ja jälkkäriksi:

- Hilla-mansikka jäädykettä
- Suklaakastiketta
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MIKU04
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Elo 2005
Viestejä: 331
Paikkakunta: etelä-pohojanmaa

LähetäLähetetty: 05.11.2006 00:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähän asian sivusta, mutta kun noista marinadeista tuli puhetta, niin lihamestarin marinadi on sieltä parhaimmasta päästä, löytyy potkua.Pari vuorokautta kun liottaa kastike lihoja jääkaapissa ja uuniin...


Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
whector
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2006
Viestejä: 197
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 06.11.2006 11:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hmm, tulee nälkä kun lukee tätä. ei ole hirvi-sikayhdistelmän voittanutta imho.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 08.11.2006 16:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ikinä mitää valmismarinadia. Sisältävät liikaa suolaa, aromivahvennetta ja muuta eetä. Oletteko ikinä ihmetelleet miksi pauttiarallaa kaikki einekset maistuvat samalle. Itse en enää ihmettele.

Sitten asjaan: paras paisti hirviöstä on pakkaspaisti l. jäinen liha 120 asteiseen uuniin, muutaman tunnin perästä mittari lihaan. Paisti pois kun kypsyys miellyttää; meillä reilu 60 astetta. Paisti suola-laakerinlehti-pippuri-katajanmarja veteen odottelemaan vähintään kuudeksi tunniksi. Valmiista paistista ohkasia siivuja (ja *-jallusta paksumpia). Käy sellaisenaan, pääruokana, leivälle ym. Ainoat kehittämiskohteet ovat ripeaämpi valmistuminen ja parempi riittoisuus.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
MIKU04
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Elo 2005
Viestejä: 331
Paikkakunta: etelä-pohojanmaa

LähetäLähetetty: 08.11.2006 20:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="Jussio"]Ei ikinä mitää valmismarinadia. Kokeile tuota kuvan marinadia...voi miäli muuttua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
T-T
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 218
Paikkakunta: Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 12.11.2006 19:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse olen tehnyt hirven lihan yleensä niin, että:

-Pussiin, jossa hirvenliha on niin 1 kuppi maitoa ja 2 kuppia vettä ja antanut olla yön yli(mureuttaa lihaa mukavasti)
-Paistista leikkaan 2x2cm paloja
-Nopea ruskistus pannulla, jotta saavat vähän väriä pintaan
-Savipataan laitan hiukan vettä pohjalle ja kerroksittain hirvenlihaa ja pippurisulatejuusto sekoitusta ja molempia niin aina, että edellinen kerros peittyy.
-Sitten uuniin ja 150´C ja antaa hautua uunissa riippuen hiukan lihasta, mutta kuitenkin n.5-7 tuntia annan hautua ja välillä otan lihapalan uunista ja leikkaan kahtia ja katson onko liha vielä punertavaa.
-Lopulta kun liha on valmista otan 2dl kuohukermaa ja kaadan sen pataan ja sekoitan lihapalat ja kerman sekaisin.
-Lopuksi annan kaikkien näiden olla 15 minuuttia uunissa niin tämä kerma tekee siihen kastikkeen.
Sitten vain perunoita, salaattia ja tätä aluksi.

Jälkiruoaksi teen joskus, kun jaksan tällaista puolukkarahkaa:
-Vatkaan kerman vaahdoksi ja lisään sokeria oman maun mukaan ja sitten kaupasta saa maitorahkaa sellainen paketti vain sekaan ja puolukoita oman maun mukaan ja kun puolukat on lisätty vaihdan sauvasekoittimeen, jolla saa survottua marjat ja lopuksi tarkistetaan taas maku ja lisätään tarvittaessa sokeria, jota joutuu aika usein laittamaan, koska puolukka on melko voimakkaan makuista.

Ja avot kun tulee yvvää suosittelen
_________________
Tikka nakuttaa kuin akat, mutta minä en.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
harha_askel
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 547

LähetäLähetetty: 13.11.2006 14:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

perinteisen helpot;

valurautapataa (jossa tehdään vain ja ainoastaan hirvenlihaa) n.2kg paisti
päälle vahverosieniä, suolaa, porkkanat joko kuutioina, tai kiekkoina, ripaus mustapippuria, ja valkosipulinpaloja. Uuniin ilman kantta, lämpötila n. 100-120, yleensä leivinuuni, jossakin välissä lisatään kuutioina perunat päälle. Syödään sitten kun nälkä.

toinen, paistinpala, jäinen, josta leikataan n.3cm siivut, marinoidaan itsetehdyllä marinadilla, mm. hunaja, suola, neitsyestä puristettua mehua, kumpparin pohjalta löytyneistä kuivanneista katajanmarjojen murisia, marinadissa jonkin aikaa että pikkuisen ehtii sulata, ja sitten grilliin, grillataan miedolla lämpöllä, ja syödään sitten. joskus liekitetään konjakilla, joskus se konjakki kylläkin ehditään juoda.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
myllypa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Huh 2006
Viestejä: 394

LähetäLähetetty: 29.12.2006 22:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se on heleppua ku ossaa.

otetaan paisti n.1,5kg sulamaan.
laitetaan illalla PITOKOKKI nimiseen haudutuspataan.
Lisätään vettä kahavikupillinen n. 3dl.
kaadetaan Ranskalainen sipulikeitto-pussi paistin päälle.
Suolaa sopivasti.
Töpseli reikään ja matalalla lämmöllä (90 astetta) nelijätuntia ja pata pitää sitten paistin lämpimänä joten voit syödä seuraavana päivänä millon haluat.

ei oo vaikiaa
_________________
Aina ei voi voittaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
monsson
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 12 Hel 2005
Viestejä: 46
Paikkakunta: rovaniemi

LähetäLähetetty: 15.01.2007 02:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ssaako kysyä. Retonkimies, kuinka valmistat rilleten pyystä ja riekosta? mielenkiinnolla vain kyselen.
_________________
herrat ampuivat pyyn, saivat juhlimiseen hyvän syyn..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Einari
Vieras





LähetäLähetetty: 21.01.2007 20:10    Viestin aihe: Ulkopaisti Vastaa lainaamalla viestiä

Siivuta ulkopaisto n. 1 cm:n siivuiksi (koko n. 5 x 5 cm). Ruskista ja
pistä valurauta- tai keramiikkapataan. Lihalientä (tai vetta), valkosipulia, pippuria ja rosmariinia reilusta, soijaa, lanttu- ja porkkanakuutioita joukkoon ja uuniin 3-4 tunniksi n 150-175 asteeseen. Sipulia (tai hillosipulia, mitä milloinkin) joukkoon n. 2-3 tunnin jälkeen. ranskankermaa (tai tavallista) ja voinokare joukkoon 15-30 min ennen valmistumista sekaan. Ai pojat, mutta voi paisti olla hyvää ja mureata, sopii huonohampaisellekin.
Takaisin alkuun
briha
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 14 Jou 2006
Viestejä: 56
Paikkakunta: P-K

LähetäLähetetty: 07.02.2007 19:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

oon tehny semmosta "paistia" että:jäinen hirvenpaisti paistopussiin ja karkeitasuoloja perään n.pari ruokalusikallista /riippuen paistin koosta ja leivinuuniin max.200astetta pidetään yönyli. niin onpa murakkaa leivänpäälle tai muuten ruoaksi Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com