Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 04.11.2006 00:30 Viestin aihe: hirvipaisti!!! |
|
|
Mitenkäs työ hirven lihosta paistin laittatta.Mie laitan paisto pussiin lihat.Mausteet maun mukkaan.potut,lanttua,porkkanaa(vaekka ei ajakkaa jussi minun pyörällä)palsternakkaa,ja muita heiniä maun mukaan.Punaviiniä tai olutta loraus,ja tunti per kilo.!Jopa kelpasi ANOPILLEKKIN! !&%¤#"! mikä havukka! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Novaman Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Huh 2004 Viestejä: 208 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 04.11.2006 08:26 Viestin aihe: |
|
|
Paisti kylmämureutetaan kunnolla. Marinointiliemessä öljyä ja katajanmarjoja. Vuorokausi marinointia. Uuniin, lämpömittari paksuimpaan kohtaan. Kun sisälämpö on noin 50 astetta, uunista pois. Jäähtymään ja seuraavana päivänä jakoon. Paisti jää sisältä punaiseksi. Hyvää on. _________________ Varis on aina haulipanoksen arvoinen |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 04.11.2006 10:04 Viestin aihe: |
|
|
Novaman kirjoitti: | Paisti kylmämureutetaan kunnolla. |
Tarkoitatko raakakypsytystä vai marinoinnilla mureuttamista? Ensimmäinen pitää muistaa tehdä ennen pakastusta ja marinadissa taas pitää olla jotain happoa, esim. punaviiniä jotta liha mureutuu. Pelkällä öljymarinoinnilla ei saa kuin makua pintaan.
Muuten kyllä samoilla linjoilla tuosta hyvästä paistista, punertava sisältä ja seuraavana päivänä ohuina viipaleina parasta. Lämpimänä jos haluaa syödä, niin hieman pidempi kypsytys ja tunti tiukassa foliossa ennen tarjoilua. Meillä tosin eukko ja anoppi eivät punertavasta lihasta oikein perusta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2005 Viestejä: 987 Paikkakunta: Ala-Ounasjoki
|
Lähetetty: 04.11.2006 12:18 Viestin aihe: |
|
|
Suolapaisti:
- vuorokaudeksi paisti merisuolaan
- paisti paistopussiin
- paistomittari kiinni paistiin
- pasti 150 asteiseen uuniin
- Paistomittarin näyttäessä 73 asteen sisälämpöä paisti pois uunista
- jäähdytä paisti
- leikkaa ohuiksi siivuiksi
Paistin voi myös nauttia lämpimänä. mutta parasta on kyllä kylmänä ja tuoreen ruisleivän päällä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 04.11.2006 12:45 Viestin aihe: |
|
|
Paloittelin juuri tuossa hirvenpaistia reiluiksi 2x2cm kuutioiksi. Lihat marinaadiin johon laitoin öljyä, punkkua, valkosipulia, mustapippuria, timjamia ja rosmariinia. Huomenna olis tarkoitus valmistaa niistä ruoka tyyliin "Kukkoa viinissä" eli:
- Lihaa(mitä vaan suht mureaa, marinointi ei pakollista)
- Pekonia tai siankylkeä
- Sipulia
- Hillosipulia
- Tuoreita herkkusieniä
- Punaviiniä
- Demi Glace- kastikepohjaa(tai omaa riistalientä jos on)
- Suolaa tai lihalientä maistellen
Määrät ihan tunteella vaan.
Ruskista lihat nopeasti kuumassa padassa. Lisää kaikki muut ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes lihat ovat kunnolla mureita eli yleensä 1,5 - 2 tuntia. Kääntele välillä ja lisää tarvittaessa nestettä. Tarkista lopuksi maut kohilleen.
Padan voi kypsytellä loppuun myös uunissa miedolla lämmöllä.
Lisukkeeksi ajattelin tehdä aurajuustoperunoita.
Ja alkuruokina muuten:
- Graavisiikatartar
- Rilette-salaattia riekosta ja pyystä
- Paahtopaistia hirven ulkofileestä
- Marjahyytelöä
- Suolakurkkuja
- Pannulla paistettuja leipäviipaleita
Ja jälkkäriksi:
- Hilla-mansikka jäädykettä
- Suklaakastiketta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MIKU04 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Elo 2005 Viestejä: 331 Paikkakunta: etelä-pohojanmaa
|
Lähetetty: 05.11.2006 00:38 Viestin aihe: |
|
|
Vähän asian sivusta, mutta kun noista marinadeista tuli puhetta, niin lihamestarin marinadi on sieltä parhaimmasta päästä, löytyy potkua.Pari vuorokautta kun liottaa kastike lihoja jääkaapissa ja uuniin...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
whector Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2006 Viestejä: 197 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 06.11.2006 11:01 Viestin aihe: |
|
|
hmm, tulee nälkä kun lukee tätä. ei ole hirvi-sikayhdistelmän voittanutta imho. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 08.11.2006 16:01 Viestin aihe: |
|
|
Ei ikinä mitää valmismarinadia. Sisältävät liikaa suolaa, aromivahvennetta ja muuta eetä. Oletteko ikinä ihmetelleet miksi pauttiarallaa kaikki einekset maistuvat samalle. Itse en enää ihmettele.
Sitten asjaan: paras paisti hirviöstä on pakkaspaisti l. jäinen liha 120 asteiseen uuniin, muutaman tunnin perästä mittari lihaan. Paisti pois kun kypsyys miellyttää; meillä reilu 60 astetta. Paisti suola-laakerinlehti-pippuri-katajanmarja veteen odottelemaan vähintään kuudeksi tunniksi. Valmiista paistista ohkasia siivuja (ja *-jallusta paksumpia). Käy sellaisenaan, pääruokana, leivälle ym. Ainoat kehittämiskohteet ovat ripeaämpi valmistuminen ja parempi riittoisuus. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MIKU04 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Elo 2005 Viestejä: 331 Paikkakunta: etelä-pohojanmaa
|
Lähetetty: 08.11.2006 20:18 Viestin aihe: |
|
|
[quote="Jussio"]Ei ikinä mitää valmismarinadia. Kokeile tuota kuvan marinadia...voi miäli muuttua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
T-T Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 218 Paikkakunta: Pohjanmaa
|
Lähetetty: 12.11.2006 19:15 Viestin aihe: |
|
|
Itse olen tehnyt hirven lihan yleensä niin, että:
-Pussiin, jossa hirvenliha on niin 1 kuppi maitoa ja 2 kuppia vettä ja antanut olla yön yli(mureuttaa lihaa mukavasti)
-Paistista leikkaan 2x2cm paloja
-Nopea ruskistus pannulla, jotta saavat vähän väriä pintaan
-Savipataan laitan hiukan vettä pohjalle ja kerroksittain hirvenlihaa ja pippurisulatejuusto sekoitusta ja molempia niin aina, että edellinen kerros peittyy.
-Sitten uuniin ja 150´C ja antaa hautua uunissa riippuen hiukan lihasta, mutta kuitenkin n.5-7 tuntia annan hautua ja välillä otan lihapalan uunista ja leikkaan kahtia ja katson onko liha vielä punertavaa.
-Lopulta kun liha on valmista otan 2dl kuohukermaa ja kaadan sen pataan ja sekoitan lihapalat ja kerman sekaisin.
-Lopuksi annan kaikkien näiden olla 15 minuuttia uunissa niin tämä kerma tekee siihen kastikkeen.
Sitten vain perunoita, salaattia ja tätä aluksi.
Jälkiruoaksi teen joskus, kun jaksan tällaista puolukkarahkaa:
-Vatkaan kerman vaahdoksi ja lisään sokeria oman maun mukaan ja sitten kaupasta saa maitorahkaa sellainen paketti vain sekaan ja puolukoita oman maun mukaan ja kun puolukat on lisätty vaihdan sauvasekoittimeen, jolla saa survottua marjat ja lopuksi tarkistetaan taas maku ja lisätään tarvittaessa sokeria, jota joutuu aika usein laittamaan, koska puolukka on melko voimakkaan makuista.
Ja avot kun tulee yvvää suosittelen _________________ Tikka nakuttaa kuin akat, mutta minä en. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
harha_askel Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 547
|
Lähetetty: 13.11.2006 14:13 Viestin aihe: |
|
|
perinteisen helpot;
valurautapataa (jossa tehdään vain ja ainoastaan hirvenlihaa) n.2kg paisti
päälle vahverosieniä, suolaa, porkkanat joko kuutioina, tai kiekkoina, ripaus mustapippuria, ja valkosipulinpaloja. Uuniin ilman kantta, lämpötila n. 100-120, yleensä leivinuuni, jossakin välissä lisatään kuutioina perunat päälle. Syödään sitten kun nälkä.
toinen, paistinpala, jäinen, josta leikataan n.3cm siivut, marinoidaan itsetehdyllä marinadilla, mm. hunaja, suola, neitsyestä puristettua mehua, kumpparin pohjalta löytyneistä kuivanneista katajanmarjojen murisia, marinadissa jonkin aikaa että pikkuisen ehtii sulata, ja sitten grilliin, grillataan miedolla lämpöllä, ja syödään sitten. joskus liekitetään konjakilla, joskus se konjakki kylläkin ehditään juoda. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
myllypa Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Huh 2006 Viestejä: 394
|
Lähetetty: 29.12.2006 22:01 Viestin aihe: |
|
|
Se on heleppua ku ossaa.
otetaan paisti n.1,5kg sulamaan.
laitetaan illalla PITOKOKKI nimiseen haudutuspataan.
Lisätään vettä kahavikupillinen n. 3dl.
kaadetaan Ranskalainen sipulikeitto-pussi paistin päälle.
Suolaa sopivasti.
Töpseli reikään ja matalalla lämmöllä (90 astetta) nelijätuntia ja pata pitää sitten paistin lämpimänä joten voit syödä seuraavana päivänä millon haluat.
ei oo vaikiaa _________________ Aina ei voi voittaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
monsson Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 12 Hel 2005 Viestejä: 46 Paikkakunta: rovaniemi
|
Lähetetty: 15.01.2007 02:09 Viestin aihe: |
|
|
Ssaako kysyä. Retonkimies, kuinka valmistat rilleten pyystä ja riekosta? mielenkiinnolla vain kyselen. _________________ herrat ampuivat pyyn, saivat juhlimiseen hyvän syyn.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Einari Vieras
|
Lähetetty: 21.01.2007 20:10 Viestin aihe: Ulkopaisti |
|
|
Siivuta ulkopaisto n. 1 cm:n siivuiksi (koko n. 5 x 5 cm). Ruskista ja
pistä valurauta- tai keramiikkapataan. Lihalientä (tai vetta), valkosipulia, pippuria ja rosmariinia reilusta, soijaa, lanttu- ja porkkanakuutioita joukkoon ja uuniin 3-4 tunniksi n 150-175 asteeseen. Sipulia (tai hillosipulia, mitä milloinkin) joukkoon n. 2-3 tunnin jälkeen. ranskankermaa (tai tavallista) ja voinokare joukkoon 15-30 min ennen valmistumista sekaan. Ai pojat, mutta voi paisti olla hyvää ja mureata, sopii huonohampaisellekin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
briha Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 14 Jou 2006 Viestejä: 56 Paikkakunta: P-K
|
Lähetetty: 07.02.2007 19:26 Viestin aihe: |
|
|
oon tehny semmosta "paistia" että:jäinen hirvenpaisti paistopussiin ja karkeitasuoloja perään n.pari ruokalusikallista /riippuen paistin koosta ja leivinuuniin max.200astetta pidetään yönyli. niin onpa murakkaa leivänpäälle tai muuten ruoaksi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|