Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
T-T Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 218 Paikkakunta: Pohjanmaa
|
Lähetetty: 12.11.2006 19:26 Viestin aihe: Hiukan apua hirvenlihan valmistukseen... |
|
|
Niin YO-lakki häämöttää tuolla keväällä niin mahtaako kukaan tietää minkäänlaisia reseptejä tuolle hirvenlihalle, jota kehtaisi tarjota vieraille, kun meillä muuten tuota hirvenlihaa ei tahdota saada vuodessa menemään sitä määrää mitä syksyssä tulee ja vieraitakaan ei kehtaa pitää nälässä. Eli meillä kaksi isoa arkkupakastinta täynnä hirvenlihaa, joten mikäli hyviä reseptejä tiedätte niin kertoisitteko minullekkin, koska mieluusti kokeilisin erilaisia makuelämyksiä.
Kiitos etukäteen. _________________ Tikka nakuttaa kuin akat, mutta minä en. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Powerhead Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Hel 2006 Viestejä: 820
|
Lähetetty: 13.11.2006 01:59 Viestin aihe: |
|
|
No juhlissa olis ihan kätevä vaikka peijaisten perusmättö elikkäs käristys ja pottumuusi puolukkasurvoksella höystettynä. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
T-T Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 218 Paikkakunta: Pohjanmaa
|
Lähetetty: 13.11.2006 13:56 Viestin aihe: |
|
|
Itsekkin olin tuota ajatellut, mutta onko kellään mitään hienostuneempaa, vaikka kyllä sitä pitäis tuon vieraillekkin kelvata, kun menee se oikein peijaisissakin hyvin kaupaksi ja yleensä saadaan itse katsoa kattilan pohjaa loppuillasta, kun hyvää se kuulemma on. _________________ Tikka nakuttaa kuin akat, mutta minä en. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.11.2006 14:32 Viestin aihe: |
|
|
YO-juhlissa tilanne on monasti se, ettei kaikille vieraille piisaa kunnon pöydänvieruspaikkaa --> Esimerkiksi pihvien leikkailu on hankalaa.
Samoin osa ruokalajeista saattaa vaatia kohtuutonta tekovaivaa juuri juhlahetkellä.
Seuraavia kannattaa esimerkiksi harkita:
Jos pakastimesta löytyy esim. kunnonkokoisia paisteja --> Palviin
Useinhan noissa juhlissa on tarjolla lihapullia. Tuohonkin voit tuoda pientä vaihtelua tekemällä perinteiset pullat pötkylöiksi, joihin tunget puiset grillitikut (myydään valmiina) ennen uunitusta. Näin saat aikaiseksi eräänlaisia hirvenlihakebakoita.
Siinäpä pari. Ennekuin valitset ruokalajit, mieti että tuona päivänä on ”hieman muutakin hässäkkää”, joten tekovaiva pitää olla suhteutettuna päivän muuhun agendaan (Mieluummin valtaosa valmisteluista jo edellisenä päivänä). |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jusse Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Jou 2004 Viestejä: 573 Paikkakunta: Kuopio
|
Lähetetty: 13.11.2006 17:19 Viestin aihe: |
|
|
Ite tarjosin omissa juhlissa paahtopaistia. Kypsyys vaan reippaasti ylikypsäksi jotta ei mummot säikähdä punasta väriä.
Kylmänä tarjoiltavana oli helppo valmistaa edellisiltana ja ennen tarjoilua vaan siivuttaa ohueksi. Siinähän se meni savu-, graavi ja kylmäsavulohen kanssa karjalanpiirakoiden ja voileipäkakun lisukkeena. Taisipa siinä mennä vielä metsäsieniä sekä muutama riista/kalapiiraskin lämmitettynä.
Jos meinaat lämpimän ruoan tarjota niin eiköhän se perinteinen karjalanpaisti oo helpoin tehtävä, on varmaan muutakin hommaa sinä päivänä, kuin ruoan teko. Iltayöstä leivinuuniin niin on sopivaa tarjoiltavaa. Lisukkeeksi keität kuorittuja pottuja ja porkkanoita. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
T-T Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 218 Paikkakunta: Pohjanmaa
|
Lähetetty: 13.11.2006 18:04 Viestin aihe: |
|
|
Kiitoksia vain noista vinkeistä täytyypä kokeilla nyt alustavasti tässä lähiaikoina. Mielessäni käväisi tuo rosvopaistin teko, mutta siinä on niin julmettu tekeminen ja valmisteleminen, että saa hyvää. Mutta lisää vinkkejä saa toki laittaa, jos jollakin on vielä mielessä jotain kokeilunarvoista ja josta saa helpolla ja nopeaa sellaista apetta, joka kelpaa juhlaväelle. _________________ Tikka nakuttaa kuin akat, mutta minä en. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 13.11.2006 19:30 Viestin aihe: |
|
|
Sopiihan tuosta hirvestä tehdä vaikka mitä... hyviä ehdotuksia on tullut jo monia!
Varteenotettvia vaihtoehtoja olisi myös erilaiset murekerullat jotka on täytetty eri täytteillä. Osaa voisi maustaa enemmän kuin toista.... Karjalanpaistihan se on toinen perinteinen. Tätäkin voi varioida vaikka kuinka. Erilaisia pataruokia on kirjat pullollaan... Eikun keitttokirja käteen ja sieltä reseptejä ettimään...
Eräs erittäin arvostettu vaihtoehto olisi jos fileitä kehtaa tärvätä niin riimihirvi... Ei taatusti monella ole tarjolla!
Itse en vaan tuommoista gourmeeta kehtaisi YO-juhlissa syöttää...
Aikoinaan kun tuli "lunta p*skahuussin katolle" oli tarjolla paahtopaistit, pasteijat, perinteiset savu ja graavikalat, jokusta sorttia salaattia ja leipäpöytä. Sinäänsä oli helppoa kun suvusta löytyy pitopalveluihmisiä jotka lahjoi järkkäämällä kemut... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
T-T Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 218 Paikkakunta: Pohjanmaa
|
Lähetetty: 14.11.2006 14:14 Viestin aihe: |
|
|
Nuo rullat olisi varteen otettava vaihtoehto ja olen itse myös sitä mieltä ettei mitään ravintolatason ruokaa viitsisi ruveta vieraille syöttämään, vaikka siitä saisi kuinka hyvät kehut. _________________ Tikka nakuttaa kuin akat, mutta minä en. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Muukko Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 07 Elo 2004 Viestejä: 45
|
Lähetetty: 26.11.2006 19:23 Viestin aihe: Herkku |
|
|
Kokeile ihan vaikka juksulihasta poikittain sahattuja kiekkoja ("osso bukko") jossa luu mukana, ruskistus pannussa sitten pataan porkanat perunat ja juureksia tulee maittava ruoka kelpaa tarjota. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
a020jma Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 21 Hei 2006 Viestejä: 13
|
Lähetetty: 29.11.2006 19:04 Viestin aihe: |
|
|
Yks tapa on leikata sellaisesta puolijäisestä palasta ohuita siivuja ja paistaa pannussa. Mausteeksi vain suolaa ja vähän rouhittua pippuria.
Sitä voi tarjota muusin ja puolukan kera. Pelkistettyä, mutta yleensä suomalaiseen makuun maistuvaa.
Tunnetumpaahan tuo on porosta tehtynä .. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
t3R0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Maa 2006 Viestejä: 1610 Paikkakunta: K-S
|
Lähetetty: 29.11.2006 19:55 Viestin aihe: |
|
|
Käristykseksihän tuota^^ kutsutaan. Kyllä juuri tuolla metodilla valmistettuna kelpas ainaki velipojan lakkipileissä.
Mistäs koulusta T-T saa lakin jos kysyä sopii? Ettei vaan Suomen vetelimmästä lukiosta? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
a020jma Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 21 Hei 2006 Viestejä: 13
|
Lähetetty: 30.11.2006 14:48 Viestin aihe: |
|
|
.... olihan Powerhead jo tuossa alussa käristystä tarjonnutkin ........ Pisteet PH:lle. Luin kyllä tekstit läpi, mutta valuu jo näköjään toisesta päästä eikun korvasta ulos ennenkuin pääsee loppuun saakka. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kari049 Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Jou 2005 Viestejä: 276 Paikkakunta: pohojanmaa
|
Lähetetty: 30.11.2006 18:33 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen ehdottikin jo tuota palvausta meillä peijaisissa on vuosia ollu palvattua hirvenlihaa siihen perunat ja salaatit on kelvannut ainakin tähän asti kävijämäärästä päätellen (n.1500 henkeä) jo useana vuonna! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
T-T Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 218 Paikkakunta: Pohjanmaa
|
Lähetetty: 05.12.2006 17:03 Viestin aihe: |
|
|
t3R0 kirjoitti: | Käristykseksihän tuota^^ kutsutaan. Kyllä juuri tuolla metodilla valmistettuna kelpas ainaki velipojan lakkipileissä.
Mistäs koulusta T-T saa lakin jos kysyä sopii? Ettei vaan Suomen vetelimmästä lukiosta? |
Onhan se Vetelin lukio mistä olisi tarkoitus valmistua ensi keväänä. Ja mitä noihin resepteihin tulee niin koekilin jo tuota jäisestä lihasta leikattua siivu poro/hirvikäristystä ja ihan hyväähän se oli, vaikka itse sanonkin. _________________ Tikka nakuttaa kuin akat, mutta minä en. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
t3R0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Maa 2006 Viestejä: 1610 Paikkakunta: K-S
|
Lähetetty: 05.12.2006 17:34 Viestin aihe: |
|
|
Samoja penkkejä kihnutetaan siis... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|