OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Jänis käristystä
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
mika_22
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 2527
Paikkakunta: Keminmaa

LähetäLähetetty: 11.05.2007 22:44    Viestin aihe: Jänis käristystä Vastaa lainaamalla viestiä

Elikkäs yksi aikuinen jänis.
Paloitellaan ja laitetaan pakkaseen.Sitten kun jänis otetaan sulamaan niin aletaan vuolemaan lastuja lihoista irti suoraan pannulle.
Siinä sitten voi lisäillä mausteita kuten sipulia,valkosipulia,kermaa,pippuria,laakerinlehteä koristeeksi.
Ja sitten tietty muusi kaveriksi ja vaimoke Laughing
Alkaa kelpaamaan ja helppoa.
_________________
Sole poikha mikhään
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Systeemin uhri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Maa 2007
Viestejä: 709
Paikkakunta: Jönköping

LähetäLähetetty: 12.05.2007 13:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kauan jäniksen pitää sulaa pakkasesta ottamisen jälkeen?
Onko muuten pakastus tehty riiputtamisen sijaan, vai riiputatko jänistä ennen pakkaseen laittoa?
_________________
JESJESJESJES!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mika_22
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 2527
Paikkakunta: Keminmaa

LähetäLähetetty: 12.05.2007 14:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eli kyllä tuo käristys tulee tehtyä silloin kun jänis ei tule heti laitettua ruoaksi.Ihan normaalisti riiputan jäniksen ja teen samaan syssyyn siitä sapuskan.Yleensä keitto/pata ruokaa.
Mutta jos sattuu pakkasessa olemaan talvellista jänistä niin ei muutakuin sulamaan ja vuolemaan paloja käristykseen.Kyllä tulee hyvä.
_________________
Sole poikha mikhään
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Systeemin uhri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Maa 2007
Viestejä: 709
Paikkakunta: Jönköping

LähetäLähetetty: 12.05.2007 17:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen vaan kuullut, et jos jäniksen pistää kuukaudeks pakkaseen, ni se vastaa riiputusta. Mietin vaan, et pitääkö paikkansa.
_________________
JESJESJESJES!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
t3R0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2006
Viestejä: 1610
Paikkakunta: K-S

LähetäLähetetty: 12.05.2007 18:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Liha pehmenee pakastaessa kyllä, mutta raakakypsymisessä eli riiputuksen aikana syntyvät makuaineet jäävät syntymättä ja liha kuivuu.
Pehmeneminen jäätyessä johtuu lihaan muodostuvan jään kiderakenteen solukalvoja hajottavasta vaikutuksesta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 12.05.2007 18:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saipa taannoin eräs kokki eräästä pohjoisen ravintolasta potkutkin kun meni pistämään poronkäristykseen laakerinlehteä. Eikö sen voisi korvata jollakin syötävällä? Vaikka tuoreella basilikalla tai rucolalla?
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lapinleuku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2006
Viestejä: 917
Paikkakunta: Inari

LähetäLähetetty: 07.06.2007 12:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeilkaapa joskus käristystä riekosta tai muusta mettälinnusta. Tulee todella hyvää. Varsinkin talvipyyntireissuilla kelpo vaihtoehto todelliseksi tulilla valmistetuksi riistaruoaksi. Vielä jos on tarttunut voin ja suolan lisäksi läskiä, sipuli, kermaa ja jotakin pippuria mukaan niin makuelämys on taattu.
_________________
www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 07.06.2007 12:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Humalaisen suussa kaikki maistuu hyvälle...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lapinleuku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2006
Viestejä: 917
Paikkakunta: Inari

LähetäLähetetty: 07.06.2007 12:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä koira koiran tuntee. Smile
_________________
www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
AnDDiL
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2005
Viestejä: 377
Paikkakunta: haapavesi

LähetäLähetetty: 07.06.2007 14:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

vois lähtä kaiveleen yhen teeren pakkasesta ja tehdä huviksi tuommosta ku nälkä rupee oleen..Razz
_________________
Metsästys ei ole harrastus, vaan elämäntapa!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Lapinleuku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2006
Viestejä: 917
Paikkakunta: Inari

LähetäLähetetty: 07.06.2007 14:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kerrohan mielipiteitä. Very Happy
_________________
www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
AnDDiL
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2005
Viestejä: 377
Paikkakunta: haapavesi

LähetäLähetetty: 07.06.2007 19:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuli sitte äskön tehtyä tämmöstä ite:

eka kaivoin teeren pakkasesta ja annoin sen sulaa vähäsen ja sitte keittelin jonku 45min että lihat lähti irti nätisti. paloittelin lihat ja laitoin sipulia paistinpannulle ja ruskistin ne voissa. ku lihat oli ruskeita niin juomalasillinen vettä mihin pari ruokalusikkaa vehnäjauhoja ja sekotettuna lihojen sekaan, vielä vettä ja mausteita. annoin sitte muhinoida niitten siinä pannulla melko kauan ja sitte vielä kermaa jonku verran sekaan ja vielä vähän aikaa annoin muhinoida. sitten vaa lautaselle pottumuusin ja puolukan kanssa niin oikeen hyvää oli.. Cool
_________________
Metsästys ei ole harrastus, vaan elämäntapa!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
iso Koo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 501
Paikkakunta: eteläinen-savo

LähetäLähetetty: 07.06.2007 20:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

AnDDiL kirjoitti:
..... annoin sitte muhinoida niitten siinä pannulla melko kauan ja sitte vielä kermaa jonku verran sekaan ja vielä vähän aikaa annoin muhinoida..... Cool


Ruuan nimi on ilmeisesti kiihkeä tipupaisti.

Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AnDDiL
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2005
Viestejä: 377
Paikkakunta: haapavesi

LähetäLähetetty: 08.06.2007 11:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

iso Koo kirjoitti:
AnDDiL kirjoitti:
..... annoin sitte muhinoida niitten siinä pannulla melko kauan ja sitte vielä kermaa jonku verran sekaan ja vielä vähän aikaa annoin muhinoida..... Cool


Ruuan nimi on ilmeisesti kiihkeä tipupaisti.

Very Happy


no ehehhehe
_________________
Metsästys ei ole harrastus, vaan elämäntapa!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Lapinleuku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2006
Viestejä: 917
Paikkakunta: Inari

LähetäLähetetty: 08.06.2007 12:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oisit vaan kokeillu käristyksenä ilman keittelyä. Toki kolttien käristys tattien kanssa tehdään kans kypsästä lihasta.
_________________
www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com