Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
mika_22 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tou 2004 Viestejä: 2527 Paikkakunta: Keminmaa
|
Lähetetty: 11.05.2007 22:44 Viestin aihe: Jänis käristystä |
|
|
Elikkäs yksi aikuinen jänis.
Paloitellaan ja laitetaan pakkaseen.Sitten kun jänis otetaan sulamaan niin aletaan vuolemaan lastuja lihoista irti suoraan pannulle.
Siinä sitten voi lisäillä mausteita kuten sipulia,valkosipulia,kermaa,pippuria,laakerinlehteä koristeeksi.
Ja sitten tietty muusi kaveriksi ja vaimoke
Alkaa kelpaamaan ja helppoa. _________________ Sole poikha mikhään |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Systeemin uhri Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Maa 2007 Viestejä: 709 Paikkakunta: Jönköping
|
Lähetetty: 12.05.2007 13:30 Viestin aihe: |
|
|
Kauan jäniksen pitää sulaa pakkasesta ottamisen jälkeen?
Onko muuten pakastus tehty riiputtamisen sijaan, vai riiputatko jänistä ennen pakkaseen laittoa? _________________ JESJESJESJES! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mika_22 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tou 2004 Viestejä: 2527 Paikkakunta: Keminmaa
|
Lähetetty: 12.05.2007 14:20 Viestin aihe: |
|
|
Eli kyllä tuo käristys tulee tehtyä silloin kun jänis ei tule heti laitettua ruoaksi.Ihan normaalisti riiputan jäniksen ja teen samaan syssyyn siitä sapuskan.Yleensä keitto/pata ruokaa.
Mutta jos sattuu pakkasessa olemaan talvellista jänistä niin ei muutakuin sulamaan ja vuolemaan paloja käristykseen.Kyllä tulee hyvä. _________________ Sole poikha mikhään |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Systeemin uhri Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Maa 2007 Viestejä: 709 Paikkakunta: Jönköping
|
Lähetetty: 12.05.2007 17:59 Viestin aihe: |
|
|
Olen vaan kuullut, et jos jäniksen pistää kuukaudeks pakkaseen, ni se vastaa riiputusta. Mietin vaan, et pitääkö paikkansa. _________________ JESJESJESJES! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
t3R0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Maa 2006 Viestejä: 1610 Paikkakunta: K-S
|
Lähetetty: 12.05.2007 18:39 Viestin aihe: |
|
|
Liha pehmenee pakastaessa kyllä, mutta raakakypsymisessä eli riiputuksen aikana syntyvät makuaineet jäävät syntymättä ja liha kuivuu.
Pehmeneminen jäätyessä johtuu lihaan muodostuvan jään kiderakenteen solukalvoja hajottavasta vaikutuksesta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 12.05.2007 18:42 Viestin aihe: |
|
|
Saipa taannoin eräs kokki eräästä pohjoisen ravintolasta potkutkin kun meni pistämään poronkäristykseen laakerinlehteä. Eikö sen voisi korvata jollakin syötävällä? Vaikka tuoreella basilikalla tai rucolalla? _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 07.06.2007 12:08 Viestin aihe: |
|
|
Kokeilkaapa joskus käristystä riekosta tai muusta mettälinnusta. Tulee todella hyvää. Varsinkin talvipyyntireissuilla kelpo vaihtoehto todelliseksi tulilla valmistetuksi riistaruoaksi. Vielä jos on tarttunut voin ja suolan lisäksi läskiä, sipuli, kermaa ja jotakin pippuria mukaan niin makuelämys on taattu. _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 07.06.2007 12:27 Viestin aihe: |
|
|
Humalaisen suussa kaikki maistuu hyvälle... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 07.06.2007 12:33 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä koira koiran tuntee. _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
AnDDiL Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2005 Viestejä: 377 Paikkakunta: haapavesi
|
Lähetetty: 07.06.2007 14:21 Viestin aihe: |
|
|
vois lähtä kaiveleen yhen teeren pakkasesta ja tehdä huviksi tuommosta ku nälkä rupee oleen.. _________________ Metsästys ei ole harrastus, vaan elämäntapa!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 07.06.2007 14:25 Viestin aihe: |
|
|
Kerrohan mielipiteitä. _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
AnDDiL Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2005 Viestejä: 377 Paikkakunta: haapavesi
|
Lähetetty: 07.06.2007 19:43 Viestin aihe: |
|
|
tuli sitte äskön tehtyä tämmöstä ite:
eka kaivoin teeren pakkasesta ja annoin sen sulaa vähäsen ja sitte keittelin jonku 45min että lihat lähti irti nätisti. paloittelin lihat ja laitoin sipulia paistinpannulle ja ruskistin ne voissa. ku lihat oli ruskeita niin juomalasillinen vettä mihin pari ruokalusikkaa vehnäjauhoja ja sekotettuna lihojen sekaan, vielä vettä ja mausteita. annoin sitte muhinoida niitten siinä pannulla melko kauan ja sitte vielä kermaa jonku verran sekaan ja vielä vähän aikaa annoin muhinoida. sitten vaa lautaselle pottumuusin ja puolukan kanssa niin oikeen hyvää oli.. _________________ Metsästys ei ole harrastus, vaan elämäntapa!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
iso Koo Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Tam 2007 Viestejä: 501 Paikkakunta: eteläinen-savo
|
Lähetetty: 07.06.2007 20:15 Viestin aihe: |
|
|
AnDDiL kirjoitti: | ..... annoin sitte muhinoida niitten siinä pannulla melko kauan ja sitte vielä kermaa jonku verran sekaan ja vielä vähän aikaa annoin muhinoida..... |
Ruuan nimi on ilmeisesti kiihkeä tipupaisti.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
AnDDiL Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2005 Viestejä: 377 Paikkakunta: haapavesi
|
Lähetetty: 08.06.2007 11:34 Viestin aihe: |
|
|
iso Koo kirjoitti: | AnDDiL kirjoitti: | ..... annoin sitte muhinoida niitten siinä pannulla melko kauan ja sitte vielä kermaa jonku verran sekaan ja vielä vähän aikaa annoin muhinoida..... |
Ruuan nimi on ilmeisesti kiihkeä tipupaisti.
|
no ehehhehe _________________ Metsästys ei ole harrastus, vaan elämäntapa!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 08.06.2007 12:10 Viestin aihe: |
|
|
Oisit vaan kokeillu käristyksenä ilman keittelyä. Toki kolttien käristys tattien kanssa tehdään kans kypsästä lihasta. _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|