Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 22.08.2016 05:41 Viestin aihe: |
|
|
JSP kirjoitti: | massimo85 kirjoitti: | Ja vanerissa on viilujen välissä fenolihartsi-liima joka sisältää pääkallon- kuvia. En todellakaan käsittelisi ruuaksi menevää lihaa siinä. |
Niin on, mutta en usko että se sieltä lihaan joutuu. Täys puu varmaan muuten parempaa mutta vääntelee miten sattuu. |
Kunnon puinen lauta tai lankku ei mihkää vääntelehdi.
Hinta määräytyy kuinka jalolla puulla menee, toki koko myös.
http://www.kitchentime.fi/fi/k/ruoanlaitto/leikkuulaudat/puiset-leikkuulaudat?gclid=CPPV_r7-084CFekW0wodWnAEnA |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 22.08.2016 08:36 Viestin aihe: |
|
|
Mihinköhön perustuu väite muovisten leikkuulautojen epähygieenisyydestä? Ainakin EVIRA:n mukaan elintarviketeollisuudessa käytetään yksinomaan muovisia leikkuulautoja.
Lainaus: | – Ruoanlaitossa on hyvä käyttää helposti puhtaana pidettäviä muovisia leikkuulautoja siten, että kullekin elintarvikeryhmälle on oma leikkuualustansa. Muovilaudat on kätevä pestä puhtaiksi tiskikoneessa, missä lämpötila tehostaa puhdistumista. Puinen leikkuulauta soveltuu parhaiten kuiville elintarvikkeille kuten esim. leivälle ja muille leipomotuotteille. Yleensä puumateriaali on niin huokoista, että se voi imeä itseensä likaa, vettä ja pesuaineita sekä jäädä pitkäksi aikaa kosteaksi. Elintarviketeollisuudessa käytetään yksinomaan muovisia leikkuualustoja helposti pilaantuvia elintarvikkeita käsiteltäessä (EU:n yleinen hygienia-asetus N 852/2004). |
_________________ I'm back! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nuuska Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2008 Viestejä: 1833
|
Lähetetty: 22.08.2016 08:54 Viestin aihe: |
|
|
Hakeeko avaaja leikkuualustaa lahtivajalle vai kotiin? Vajalla iso pöydän kokoinen levy on melkein pakollinen, isoilla porukoilla useampikin. PE-muovi on tähän käyttöön paras.
Kotona harvempi paloittelee esim. kokonaista lapaa, koska se homma on tehty jo vajalla. Kotikäytössäkin iso on parempi kuin pieni, varsinkin jos siinä käsitellään myös isompaa kalaa kuten lohta. Semmoinen 60x120 cm levy on erittäin monipuolinen ja sen vielä pystyy varastoimaan kohtuudella.
Kotikäytössä puinen levy on hyvä, kalan kanssa jopa parempi kuin muovinen. Oli levy muovia tai puuta, puhtaaksi saa molemmat. Vanerista lautaa en huolisi. _________________ Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ark Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2010 Viestejä: 206
|
Lähetetty: 23.08.2016 22:04 Viestin aihe: |
|
|
Lahtivajalle lauta pohdinnassa, kotona on kasa puisia lautoja.
Salpavanerin vastaus:
Kiintokalusteiden laatikostoissa olevat leikkuulaudat ovat usein miten vaneria. Esim Keittiökalustetukun laatikostoissa.
En yksilöinyt kysyessäni että lihasta kyse.
Käden ulottuvilla on yli 40cm leveää tuppeen sahattua mäntyä ja ehkä melkein samanmoista koivuakin n.70mm paksuna, mutta vähän epäilyttää että ei ole kovin kestävää jos sitä kovin paljon poikkisyyhyn veistelee leikatessaan. Ei ole kovin tiheäsyistä.
Vanerissa houkuttelee hinta, joku 800x1500 pala riittävän paksuna(>20mm) ei tekis konkurssia. Ja puupintaisesta vanerista puhun, ajatuksena että oisko se kokopuista vastaava?
Omalla rahalla suunnittelen laudan hankkivani, niin siksi ei hirmukallista kehtaa ostaa. Tulee hyödynnettyä vajaa omissa teurastuksissa niin sais hyvää sekä porukalle että itselle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|