Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
T-T Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 218 Paikkakunta: Pohjanmaa
|
Lähetetty: 06.12.2006 15:09 Viestin aihe: |
|
|
Ookkos sää kakkos luokkalainen ja Kaustiselta taidan tietääkkin kuka oot. _________________ Tikka nakuttaa kuin akat, mutta minä en. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7512
|
Lähetetty: 06.12.2006 15:47 Viestin aihe: |
|
|
Palapaisti on se jolla meillä pakastimet tyhjennetään. Eukon reseptiä ei tähän hätään ole saatavilla, mutta on hyvää... Mausteita tulee kyllä enemmän kuin tässä reseptissä.
palapaisti
karjalanpaisti
Nuo määrät kun kertoo vaikkapa kymmenellä, niin on riittoisaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
t3R0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Maa 2006 Viestejä: 1610 Paikkakunta: K-S
|
Lähetetty: 06.12.2006 16:59 Viestin aihe: |
|
|
T-T kirjoitti: | Ookkos sää kakkos luokkalainen ja Kaustiselta taidan tietääkkin kuka oot. |
Etpäs tiedä. buhahaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
T-T Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 218 Paikkakunta: Pohjanmaa
|
Lähetetty: 27.04.2007 10:14 Viestin aihe: |
|
|
Hei!
Yo- juhlat tulossa!
Haluaisin tarjota muun suolaisen ohella riistaa juhlapöydässä.
Kysyn, keksisikö joku hirvenlihasta mukavaa suolaista tarjottavaa kevään yo-juhliin voileipä/salaattipöytään.
Onko mahdollisesti resepti saatavilla. Mistä?
Mielessä on ollut mm. marinoitu liha, mutta miten sen voi valmistaa ja laittaa tarjolle.
Varsinaista ruokaa esim.karjalanpaisti muodossa, en ole aikonut laittaa.
Kiitos vinkeistä jo ennakkoon!
Hirvipojan äiti _________________ Tikka nakuttaa kuin akat, mutta minä en. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 27.04.2007 23:11 Viestin aihe: |
|
|
Kylmäpaistia leikkeletyyppisesti, eli esim hirven pyöröpaistia hitaasti ja kunnolla kypsytettynä. Käy siihen muukin paisti tai selkäfile.
Marinoi hitaasti (1 vrk jääkaappilämmössä) sulatettu paistipala mieleisessäsi liemessä toinen vuorokausi. Paista paistopussissa tai foliossa miedolla lämmöllä (1 tunti n 200 ja 6-8 tuntia n 100 astetta).
Jos pussi tai foliosi ei "ulospuhalla" isosti höyryä saati yhtään nestettä, ei paistikaan kuiva. Vuotavan folion voi vielä tässä vaiheessa jäähdytykden jälkeen ujuttaa Isoon Paistopussiin, ellei tappele lisäfoliota päälle.
Anna paistin "asettua" ja jäähtyä uunistaoton jälkeen. Liikaa kuivunutta voi pikkuisen parantaa pirskottamalla päälle vettä ja käärimällä kelmuseen imettäytymään. Kun/jos tarkoitus on tehdä leikkelettä, voi paistin pistää keskeltä poikki, leikata ohuen siivun ja tarkistaa maun.
Korjausta suolan puutteeseen voi tehdä valamalla suolavettä päälle ja hieman uudestaan lämmittämällä.
PS. Enin osa vieraista ahmii tarjoukset suihinsa sen kummemmin niitä kuutioimatta. Toivottavasti kuitenkin perheesi saa maittavat syötävät!
JATKETAAN muokkauksen alla:
Esillepanoon raaputa alapuolelle mahdollisesti jäänyt "nestekuona" ja isosti törröttävät pintasäikeet pois, leikkaa liha poikkisyyhyn 2-3 mm viipaleiksi ja asettele tarjoiluasetille/alustalle. Jotkut mallikuvat näyttää leikkelyasteen johonkin puoliväliin. Koskaan moista ymmärtänyt. Jos se on syötaväksi tarkoitettu, niin leikkamaton osahan pitäisi viedä piiloonsäilöönkylmäseen??
Korjasin vähän lämpöä alemmas, kun viimme pyhän aikana tuli 3 kg paistista kuivanlaista 6 tuntia 120 asteessa. Oli kyllä vanhaa sonnia, eli itsessään karkeaa, enkä marinoinut, vaan puskin yöksi uuniin... _________________ Hoc iam omni varietate caret.
Viimeinen muokkaaja, Koukkupolovi pvm 07.05.2007 19:43, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
olsa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2006 Viestejä: 3024
|
Lähetetty: 28.04.2007 00:04 Viestin aihe: |
|
|
Parasta mitä olen saanut, hirvenliha pekoniinkäärittynä.
Käy jauhelihakin, tarkempaa ohjetta en tiedä.
Tietysti liha ensin valmisttu kypsäksi, pekonin laittoa ennen.
Pannussa ruskistus viimmeksi, ja hammastikku pystyyn sitomaan
pekonia. Varmasti kelpaa, ainaki mulle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tzh Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Tou 2005 Viestejä: 162 Paikkakunta: uusimaa
|
Lähetetty: 29.04.2007 16:53 Viestin aihe: |
|
|
T-T kirjoitti: | Hei!
Yo- juhlat tulossa!
Haluaisin tarjota muun suolaisen ohella riistaa juhlapöydässä.
Kysyn, keksisikö joku hirvenlihasta mukavaa suolaista tarjottavaa kevään yo-juhliin voileipä/salaattipöytään.
Onko mahdollisesti resepti saatavilla. Mistä?
Mielessä on ollut mm. marinoitu liha, mutta miten sen voi valmistaa ja laittaa tarjolle.
Varsinaista ruokaa esim.karjalanpaisti muodossa, en ole aikonut laittaa.
Kiitos vinkeistä jo ennakkoon!
Hirvipojan äiti |
Vorschmakki hirven jauhelihasta
se on hyvä
se tosin on "ruokaa", mutta hyvää
t |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|