Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
SuuriPaha Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Mar 2009 Viestejä: 366
|
Lähetetty: 21.12.2011 16:58 Viestin aihe: |
|
|
Naga Morichia, paitsi lapsille tarkoitetussa pöperössä. Hirvinuotiolla Savuhovin Kipu-sinappia, jolloin tursaat lainaavat sitäkin kämpinginsä päälle vain kerran. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Elwood Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1418 Paikkakunta: Siilinjärvi
|
Lähetetty: 21.12.2011 19:05 Viestin aihe: |
|
|
Sekailaisesti mausteitten käyttö, perusmaustetusta, aina esim meksikolaiseen mole-kastikkeeseen, tai riistatortilloita.
Minusta on rikkautta käyttää riistassa teko-ja maustamistapoja laidasta laitaan, perinteisistä eksoottisiinkin.
Siinä mielessä komppaan Ionia, monet reseptit (maustamiset) ovat sovellattavissa riistalle suoraan, tai pienin muutosin. _________________ Tosi asiaa ei tarvitse uskoa.
Viimeinen muokkaaja, Elwood pvm 21.12.2011 19:52, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 21.12.2011 19:50 Viestin aihe: |
|
|
Jussio kirjoitti: | ioni kirjoitti: | riistafondia |
= natriumglutamaattia, suolaa ja oireellisesti lihalientä ja sakeutusainetta.
|
= Vesi, punaviini, mustaherukkamehu, suola, aromi, väriaine (sokerikulööri), tomaattipyre, lihauute, kantarelli, muunnettu perunatärkkelys, poronliha, maltodekstriini, kasvirasva, uutteet (katajanmarja, sipuli, laakerinlehti ja persilja), säilöntäaine (kaliumsorbaatti), sipuli, mausteet.
Että kaipa tuossa sitä ihanata natriumglutamaattiakin on. Resepti ei kuitenkaan ole ihan niin yksinkertainen kuin mitä nimim. Jussio väitti. Oli miten oli mutta niin on että hyvää tuolla saa kun ruokalusikallisen lorauttaa. Lihaliemen minä otan paistoliemestä ja siitä nesteestä jonka paisti tai körde foliokääreessä pöydällä levätessään luovuttaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Paatti Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Lok 2004 Viestejä: 3041
|
Lähetetty: 21.12.2011 23:29 Viestin aihe: |
|
|
Onhan tossa luonnostaan tota natriumglutamaattia ainakin tomaattipyreessä, lihauutteessa ja poronlihassa. Lisättyä ei kai ole, jos ei ole E621 merkintää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Stutzen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Tou 2007 Viestejä: 498 Paikkakunta: Länsi-Suomi
|
Lähetetty: 22.12.2011 10:34 Viestin aihe: |
|
|
SuuriPaha kirjoitti: | Naga Morichia, paitsi lapsille tarkoitetussa pöperössä. Hirvinuotiolla Savuhovin Kipu-sinappia, jolloin tursaat lainaavat sitäkin kämpinginsä päälle vain kerran. |
Noilla mausteilla onnistuu kyllä peittämään riistan maun täydellisesti
Päälle vielä hinkki piimää, niin lakkaa suuta polttamasta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fspitz Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1296 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 22.12.2011 12:35 Viestin aihe: |
|
|
Nyt muutaman hirvipaistin kokemuksella ei hirvipaisti tarvitse muita mausteita kuin ruususuolan. Noin 2% Himalajan karkeaa ruususuolaa paistin pintaan ja parikiloinen paisti vakuumiin jääkaappiin muhimaan 2-3vuorokautta. Paisto miedossa lämmössä. _________________ Minkä sanoin sen voin myös perua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 22.12.2011 12:43 Viestin aihe: |
|
|
Fspitz kirjoitti: | Nyt muutaman hirvipaistin kokemuksella ei hirvipaisti tarvitse muita mausteita kuin ruususuolan. Noin 2% Himalajan karkeaa ruususuolaa paistin pintaan ja parikiloinen paisti vakuumiin jääkaappiin muhimaan 2-3vuorokautta. Paisto miedossa lämmössä. |
Ei se mitään muuta kyllä tarvitse, mutta jos loppuikänsä vaan syö suolalla maustettua hirvenlihaa niin se saattaa alkaa kyllästyttämään...
Itse maustan riistaa aika vaihtelevasti, välillä mennään pelkällä suola & pippuri-linjalla mutta yhtä usein pistän chiliä ja muita hieman "eksoottisempia" mausteita. Kuten jo aikaisemmin tälläkin palstalla on mainittu niin ison eron huomaa kun katsoo suomalaisia ja ruotsalaisia reseptejä, niin lehdissä kuin kirjoissa. Ruotsalaiset ovat hieman avarakatseisempia riistan laiton suhteen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 22.12.2011 12:54 Viestin aihe: |
|
|
Tuo suolapaisti on ihan jees, mutta välillä tulee mustaapippuri siihen päälle myös rouhittua. Se on ihan hyvää leikkelettä leivän päälle. Ei tarvitse niitä keittokinkkuja kaupasta kantaa.
Hirven lihaa tulee tietysti käytettyä pitsoihin, tacoihin jne. kuten muitakin jauhelihoja. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 27.12.2011 21:47 Viestin aihe: |
|
|
Voi kauhia, ei kai kukkaan nyt pippuria riistaan laita saati sitten valkopippuria?
Meillä käytetään riistaa kaikkeen mihin mitä muutakin lihaa... Välillä tehdään gourmet sapuskoita, välillä arkiruokia...
Tässä yksi esimerkki hieman enemmän maustetusta ja hyvää oli...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 27.12.2011 22:08 Viestin aihe: |
|
|
Hyi, onko tuossa joku väkevä mauste? _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
SuuriPaha Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Mar 2009 Viestejä: 366
|
Lähetetty: 28.12.2011 17:46 Viestin aihe: |
|
|
Stutzen kirjoitti: | SuuriPaha kirjoitti: | Naga Morichia, paitsi lapsille tarkoitetussa pöperössä. Hirvinuotiolla Savuhovin Kipu-sinappia, jolloin tursaat lainaavat sitäkin kämpinginsä päälle vain kerran. |
Noilla mausteilla onnistuu kyllä peittämään riistan maun täydellisesti
Päälle vielä hinkki piimää, niin lakkaa suuta polttamasta |
Joo, näin voi käydä, jos ei ole varovainen. Viimeksi, kun valmistin riittävän tulista ruokaa hirvestä, niin raaka-aineena oli sydän. Se ei naudan sydämestä eroa kuin raskasmetallipitoisuuksien määrässä... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 28.12.2011 19:21 Viestin aihe: |
|
|
Loikka kirjoitti: | Voi kauhia, ei kai kukkaan nyt pippuria riistaan laita saati sitten valkopippuria?
Meillä käytetään riistaa kaikkeen mihin mitä muutakin lihaa... Välillä tehdään gourmet sapuskoita, välillä arkiruokia...
Tässä yksi esimerkki hieman enemmän maustetusta ja hyvää oli...
|
No eihän sitä pippuria sentäs montaa lajiketta!
Mikä ihmeen luomurupsiöljy ja joku espanjalainen konkistadorioliiviöljy ja takana vissiin espanjalainen vasco da gama(taisi olla portuqueesi) balsamiviinietikka?
Ja lentävän hollantilaisen paprikaa kolmella värillä!
Marliinimiehen hiilijalanjälki on mittava kuin sasquatsilla! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 29.12.2011 10:37 Viestin aihe: |
|
|
Ja kaikki levyt päällä vaikka pannu vaan yhdellä! _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kolopesijä Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2006 Viestejä: 2287 Paikkakunta: itä-suomi
|
Lähetetty: 29.12.2011 11:09 Viestin aihe: |
|
|
Noin hevletin vääntynyt pannukin on energiataloudellisesti ihan pyllystä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 29.12.2011 11:15 Viestin aihe: |
|
|
Rastinsahi kirjoitti: | Hyi, onko tuossa joku väkevä mauste? |
Taitaa olla jokin aasialainen hyvin makea ja imelä chili höystetty.
Se on erityisen hyvää metton kanssa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|