Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
ryynimakkara Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Lok 2009 Viestejä: 482 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 01.03.2015 00:09 Viestin aihe: |
|
|
Tuommosta puolen kilon lihakönttiä kun pyöräyttää puoli minuuttia mikrossa, niin on jo pehmenny sen verran että on hyvä vuolla. Tuolla konstilla sulatettu, vasan lihasta tehty käristys on jo todella pikaruokaa. Valmistuu samassa ajassa kun potut pehmenee. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26665
|
Lähetetty: 01.03.2015 01:14 Viestin aihe: |
|
|
ne silavan käppyrät on hyviä ku pistelee naamariin ennenku ovat ihan karrella |
|
Takaisin alkuun |
|
|
umpikortto Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2008 Viestejä: 713
|
Lähetetty: 01.03.2015 02:07 Viestin aihe: |
|
|
No on. Palijohan ennen tehtiin kastikkeeksi pelekkää sitä ja on pirun hyvvää.
Tuossa ne vaa tahtoo mennä ihan pahviksi ko tarkotus on niistä se kaikki rasva tiristää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koavzur Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2007 Viestejä: 1251
|
Lähetetty: 01.03.2015 08:47 Viestin aihe: |
|
|
Konttiluun jos sahaa niin sieltä saa kans hyvää rasvaa käryn tekoon (ja potkua ) |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15769
|
Lähetetty: 24.04.2015 19:44 Viestin aihe: |
|
|
Onko niskasta kukaan tehnyt käryä ? Alkaa oleen hirvet syöty, pala niskaa olisi vissiin viimeisenä (jauhelihainnostus on vallannut hirviporukan, jauhelihaa on vielä monta levyä). Luulis tuostakin onnistuvan kun ottaa aikaa kypsytykseen. Lapaa kun vielä oli niin tein kaikki käristeeksi, kävi vaan niin huonosti ettei vaimo ollut koskaan syömässä, lapset kehui ja vaimo oli kade, tarvis tuosta viimeisestä palasta vissiin vielä yrittää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nuuska Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2008 Viestejä: 1833
|
Lähetetty: 24.04.2015 20:17 Viestin aihe: |
|
|
Voi ei kuulu järistyksen tekoon, koska se palaa. Kuu, mieluiten suoliliepeestä, miksei pintakin, ja jos ei muuta ole niin sian läski.
Pakastettu paisti tai lapa on jääkaapissa pari kolme tuntia, sitten vuollaan lastuiksi. Valurautapata kuumennetaan ja sinne kuu, joka saa sulaa. Niiden päälle lihat. Hellan teho täysillä. Kun lihat sulavat ja porisevat niin annetaan olla ilman kantta, hella täydellä teholla, niin kauan, että suurin osa nesteestä on poistunut. Välillä voi käännellä. Sitten tehdään järistys, eli jäljellä jääneessä kuussa käristetään lastut. Hellan tehoa pitää silloin vähentää. Kun lastut on käristyneet, lisätään vesi ja/olut, suola, mustapippuri ja pannaan kansi pataan ja tehoa hellaan, että juuri porisee. Tämän jälkeen tehdään pottumuusi, ja kun se on valmis, niin on käristyskin.
Käristys saattaa olla ainoa ruoka, missä hirvi vetää vertoja porolle. Itse käytän hirvikäristykseen poron kuuta, sitä kun aina saapi, hirven kuu on kortilla. _________________ Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige |
|
Takaisin alkuun |
|
|
haylone Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Mar 2012 Viestejä: 1450
|
Lähetetty: 24.04.2015 20:22 Viestin aihe: |
|
|
Jep.
Viimeinen muokkaaja, haylone pvm 25.12.2015 13:41, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nuuska Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2008 Viestejä: 1833
|
Lähetetty: 24.04.2015 20:40 Viestin aihe: |
|
|
haylone kirjoitti: | Nuuska kirjoitti: |
Käristys saattaa olla ainoa ruoka, missä hirvi vetää vertoja porolle. Itse käytän hirvikäristykseen poron kuuta, sitä kun aina saapi, hirven kuu on kortilla. |
Ei helev... |
Perustuu 40 vuoden kokemukseen hirvi vs poro Lapissa. Syömäporo merkinomistajalla on eri laatua kuin satunnaisella poron ostajalla, silti sanon, että poro on parasta... _________________ Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15769
|
Lähetetty: 24.04.2015 22:23 Viestin aihe: |
|
|
Samaa mieltä, parempaa se poro on, on vaan sairaan kallista ja sitä tulee hirvijahdista aika vähän (yleensä kuitenkin jonkun verran, jos koirat toimii). |
|
Takaisin alkuun |
|
|
haylone Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Mar 2012 Viestejä: 1450
|
Lähetetty: 25.04.2015 06:29 Viestin aihe: |
|
|
Jep. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|