Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Elan Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 9038
|
Lähetetty: 11.03.2020 12:52 Viestin aihe: |
|
|
Ei ole ihan CSI-tyyliin tullut tuota havainnointia tehtyä. Itse asiassa nuo enismmäiset kommenttini olivat vain omakohtaisia huomioita lihankäsittelyssä ja googlasin hommaa vasta, kun mielenkintoa heräsi.
Homman systemaattinen analysointi vaatisi ruhojen merkkaamisen, ampujan "kuulustelun", fileiden merkkaamisen ja analysoinnin leikkuupöydällä. Riiputuksen jälkeen meillä ruhot pilkotaan urakkavauhdilla ja siinä 1-2 kaveria irrottelee fileitä, muutama pistää ruhoja neljänneksiin, 1-2 leikkelee paistit ja isompi porukka leikkelee, jauhaa, punnitsee ja pussittaa jauhelihoja.
Karrikoiden normi hirvenkaataja ampuu Sakolla tai Lapualla. Jos kysyt patruunaa, niin se on Sako, ja kun kysyt luotia, niin se voi olla Meka. Ja kun selität, että se on Lapuan luoti, niin "eikös ne ole nykyään samaa virmaa?". "Ai niin, se olikin Tikka, joka on nykyään Sakoa."
Noissa jenkkien peuratesteissä pääteltiin, että luodista häviää keskimäärin 3 g ja sirpaleita on yli 300 kpl. Tuo 3 g vaikutti kyllä suomalaisittain paljolta.
Luotitesteistä voi tietysti päätellä jäämäpainosta, paljonko lyijyä on kadonnut eri luodeilla. Ruhoista löydetyistä luodeista voi tietysti päätellä jotain. Muutamia vuosia sitten noita tutkittiin Suomessakin kattavasti ja itsekin lähetin sinne yhden luodin, mutta en nyt onnistunut löytämään tuloksia netistä. Lyijyluodeista olen käyttänyt hirvijahdissa viimeisen 20 vuoden aikana vain Oryxia, eniten 15 g ja jonkin verran 18,5g. Ruhoista löydettyjen luotien jäämäpainot ovat olleet yleensä yli 90%. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|