Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Musta Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Maa 2009 Viestejä: 62 Paikkakunta: P-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 03.02.2010 09:06 Viestin aihe: |
|
|
Mitkä Sämpyllä on kaapin mitat?
Olen hommannut vanerit ym. tarvikkeet ja tarkoitus tehdä kylmäsavustuskaappi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6374 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 03.02.2010 12:26 Viestin aihe: |
|
|
Katoppa avausviesti, siellä on levykoko kerrottu. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Musta Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Maa 2009 Viestejä: 62 Paikkakunta: P-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 04.02.2010 10:15 Viestin aihe: |
|
|
No siellähän se oli. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
syksyaamu Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2006 Viestejä: 720
|
Lähetetty: 04.02.2010 12:32 Viestin aihe: savustus |
|
|
Onko kukaan investoinut Bradleyn savustimeen ja varsinkin siihen rosteriversioon.Tuntuu olevan huoleton käyttää,mutta kallis ostos ja 120 kiekkoa maksaa 48 euro.Vaihtaa kiekon 20 min välein automaatilla.Yksi kiekkolataus riittä 8 h, siinä mielessä huoleton laite.Olisi aamulla töihin kiekon lisäys ja töistä tullessa kotiin taas lisää kiekkoja.Kerkiää siinä 8 h nukkua yöllä. Ovat saanee hyviä tuloksia maahantuojan mukaan savustuksessa. _________________ Sinne se meni,mutta perrään en kerinnyt,mänköön sitten. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Musta Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Maa 2009 Viestejä: 62 Paikkakunta: P-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 04.02.2010 14:42 Viestin aihe: |
|
|
Tuttava laittoi syksyllä tuon Bradleyn savustimen.
Muuta huonoa sanottavaa ei ole tullut kuin prikettien hinta/savustus kerta.
Eli laatikollinen hurahtaa aika nopeasti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
noniin Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Hel 2005 Viestejä: 975
|
Lähetetty: 06.02.2010 04:59 Viestin aihe: |
|
|
Bradley on loistava vekotin. Nappulat nyt vähän maksaa, mutta niinhän se elämä muutenkin.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Musta Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Maa 2009 Viestejä: 62 Paikkakunta: P-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 24.03.2010 00:10 Viestin aihe: |
|
|
Nyt olen kokeilemassa kylmäsavustusta, viimeinki.
Alustavia kokemuksia, tuo savusammolla savustaminen kehittää aika paljon tervaa, mikä on tullut jo ilmi aiemminki, eli palaa ilmeisesti liikaa kytemällä. Laitoin foliosta "kuvun" savusammon päälle, kolmas päivä menossa ja folio on ihan keltasena.
Kaappi on onneksi reilu 120 cm korkea, niin lihat ei ole ihan savunkehittimen päällä.
Seuraavaksi pitää kehitellä tehokkaampi vastus, Biltemassa näkyi olevan grillisytyttimen nimellä, muistaakseni 500w vastus, se erilliseen peltilaatikkoon ja savu putkea pitkin kaappiin,ajastinkello vielä perään. Tuntuis äkkiseltään toimivammalta systeemiltä.
Tietty jos kustannukset ei haittais niin laittais suoraan kaupan sähkösavustimen putkenpäähän.
Onhan tuo savusampo huolettomampi, mutta maku ratkaisee loppupeleissä, mille aletaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sammal Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2009 Viestejä: 383
|
Lähetetty: 28.03.2010 01:24 Viestin aihe: |
|
|
Mistäs saa noita savu vastuksia meillä on semmonen mutta alkaa olla huonois hapes ja savuu sais tulla enemmän. meillä on vanerilaatikko jossa on katossa orret joihin saakalan koukusta riippumaan kelit kun oin siinä -+2c tai vaikka 10 ei välii niin sinne vaan vesisangossa lio´tettuja kiekkoja sauhuamaan ja noin 16h tai 18h niin hyvä tulee kalat kevyellä suolalla ja ruodoton kylmäsavu hauki on hyväää! tai siiika, kuha,lohi, pullakala, särki, affen yms, kokeilkaa laitaa sinne pekonia 6h niin tulee jännää _________________ 1.1.1995 suomi myytiin (huorattiin) euroopalle
Legalize IT! cann... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 16.02.2013 23:23 Viestin aihe: |
|
|
Pihalta löytyi wanhan savuavan hooverin sisuksista gocnackylymäsavulohta.
Ohuita siivuja kapeisiin kasvoihin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pööpöö Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2013 Viestejä: 258
|
Lähetetty: 09.03.2013 19:26 Viestin aihe: |
|
|
Leppä saa olla hieman nihkeää niin savuttelee pehmeemmin
Kannattaa tehdä esim harjateräksestä kattoon ristikkoa(sisäpuolelle) ja tehdä fileille koukut. Semmoiset yhdestä langasta taitellut sivusta s profiilimaiset koukut eli 2 koukkua samasta langasta (hitsauslanka)
Sitten vaan fileen pyrstöpäästä roikkumaan ja n 12-18h savustusta.
Muuten kerran ostin norjalaista ja savustin... hyi ¤=#%#! en todellakaan muuta savusta kun kirjoa. Myös kuha ja hauki kannattaa testata. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6374 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 10.03.2013 09:40 Viestin aihe: |
|
|
Rosteria kannattaa suosia sillä vettä kondesoituu ja se saattaa tippasta lihojen päälle varsinkin jos kylmällä ilmalla savustelee. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 10.03.2013 10:33 Viestin aihe: |
|
|
pööpöö kirjoitti: | Muuten kerran ostin norjalaista ja savustin... hyi ¤=#%#! en todellakaan muuta savusta kun kirjoa. |
Norjalaisten kassitonko on ollut itsellä kiellettyjen aineiden listalla jo vuosia. Yliarvostettua keinotekoisesti viljeltyä P@skaa kuten porokin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 10.03.2013 10:35 Viestin aihe: |
|
|
Mikähän marketin matalikon tarjouslohi ei olisi? _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2915
|
Lähetetty: 30.11.2013 15:08 Viestin aihe: |
|
|
Eipä löytynyt kummempaa keskustelua ja tämäkin melko vanha.
Äiteen joulupöytään olisi tarkoitus jotain riistasta viedä. Sen verran on kystä kyllä että mitään suurempaa en ajatellut.
Yksi vaihtoehto olisi kylmäsavustettu teeren rinta. Jotenkin tuntuisi että kylmäsavustetusta täkästä voisi saada herukullista leikettä esim. leivän päälle.
Tälläaisia ( http://www.savustintukku.fi/Kylmasavu.html ) näyttäisi ainakin motonet myyvän, eikä hintakaan olisi mahdoton.
Tämmöseen ( http://www.motonet.fi/fi/tuote/546807/Savustin-RST-putkimalli ) jos pökkäisi tollasen pro-Q:n savuamaan (vastuksen voisi ottaa alta pois). Sitten siihen päälle pelti tervaa varten ja täkkä vaikka siihen ritilän päälle.
Voisiko tällainen viritys toimia. Pihalla olisi sopivasti semmonen 5 pakkasta jolloin lämpötilakin saattaisi pysyä siinä alle 20 asteen. Suolatakkin se visiin pitäisi. Siihenkin kaipaisin ideoita.
Ei vaan ole hajuakaan kuinka kauan täkkää pitäisi käryyttää. Muutenkaan ei hyvittaisi lähteä projektiin jolla ei ole mahdoliisuuksia onnistua.
Vaihtoehtoina olisi haapanan-, sorsan- tai lehtokurpan rinta.
Eli onko kukaan uskaltanut tärvellä täkkiä tällaistä yrittäessään? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
-mk- Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 23 Maa 2011 Viestejä: 86
|
Lähetetty: 05.12.2013 17:07 Viestin aihe: |
|
|
No ei nyt tärvellä.. Syksyllä kokeilin metsoa ja teertä juurikin tuolla neliöllä purunkärventimellä. Vaatii ainakin viikon savustuksen, mielellään pidemmän. Mutta niin kai kylmäsavustus kaikelle lihalle tai sitten tosi pienet palat. Itse laitoin rintafileet kokonaisena. Ja Reilun suolan. Kalalle toimii kyllä hyvin. Ja sytytykseen sitten sellainen pieni liekinheitin töhö, voi niitten kynttilöitten kanssa palaa hermot ja purut jäädä syttymättä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|