Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Klpro Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Maa 2008 Viestejä: 727
|
Lähetetty: 12.02.2013 20:18 Viestin aihe: |
|
|
Voi olla.. En tiedä. Mutta eikös esim. kiinalainen keittiö hapanimelä juttuineen perustu jotenkin suun eri osissa oleviin eri asioita aistiviin makuhermoihin ja niiden yhtäaikaiseen härnäämiseen? Jostain tuollaista muistan lukeneeni. Mutta ainakin hevosenlihalla toimii koko skaala |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Klpro Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Maa 2008 Viestejä: 727
|
Lähetetty: 12.02.2013 21:38 Viestin aihe: |
|
|
Ja osa kuulemma tuopi hepan teurastettavaksi yksityiselle, eikä edes kysy voiko saada lihaa. Pääasia että teurastus on ilmainen verrattuna siihen, mitä iso teollisuusteurastamo pyytää kulukorvausta kuljetuksista yms. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
simppeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2008 Viestejä: 1643
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 18.02.2013 16:38 Viestin aihe: |
|
|
Jotain tarinaa taas lisää:
Kun tuo ensimmäinen satsi onnistui niin viimmesen päälle "makiasti", niin piti lähteä toista muokkamaan:
Uutta .22:n laittamaa paistia kehiin kun lämmöt ulkona oli kohtuulliset +1 astetta; tässä just pakasteesta otettua lihhoo ja vanhenpaa vielä suolavaipan alla:
Sieltä se paljastuu kun suolia viittii poisvääntää:
Vähän vaikeuksiakin tiedossa kun paisti on vähän kookas pyttyyn nähden:
No, siitä selvittiin kun kauhottiin suolaa veke astiasta:
Uusi yritys ja jotenkin saatiin paisti suolaan ja tällä kertaa muistettiin pippuritkin:
Suolet päälle ja kantta tarjoomaan:
Onneks tuo muovikansi taas vähän armahti:
Ylijäänyt suola sitten jääkaappiin vartoomaan "lasehtimista":
Vähiin käy ennen loppumistaan:
Ja ulkona +1 ja pöntön ulkopuolella tuo -8 kun talkoo oli ohitse, eli hitakaisesti lähtee homma käyntiin, mutta ei tässä parane kiirettä pitäkään mikäli meinaa hyvän lopputuloksen saada aikaiseksi!! :
Mainittakoon vielä, että vanha liha siirtyi jääkaappiin ja tuskinpa vanhenee siellä kovinkaan kauaa vaikka muutakin olis tarjolla!
Tätä kirjoittaessani lämpötila oli noussut jo -7,2 asteeseen, joten prosessi on käynnissä!!
Lämpimät kiitokset .22:lle joka mahdollisti tänkin topicin teon ja arvon raadille jotka antoivat ohjeet hienolle makukokemukselle!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 18.02.2013 19:11 Viestin aihe: |
|
|
Ekasta kuvasta kävi mielessä että vahaatko mukisi, mutta se olikin muki. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 18.02.2013 19:17 Viestin aihe: |
|
|
Joskus tullut kyseinen muki mulle ja kun on tilavuudeltaan riittävä, niin on jäänyt kahvimukiksi; parit tuommoiset tulee aamusella kahvia kiskottua, että saa päivän käyntiin!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 20.02.2013 15:22 Viestin aihe: |
|
|
Kelitkin viileni taas sopivasti prosessia ajatellen ja lämpötila purkin ulkopuolella on tuo:
Jotain sulamista kuitenkin tapahtuu kun nestettä oli kertynyt vajaan desin verran kun äsken sen poistin.
Suolat on kuiteskin hyvin pysyneet köntin ympärillä joten lasiastia on siinä mielessä hyvä kun pystyy seuraamaan projektin etenemistä kantta turhia aukomatta; vähän kulmaa auki ja nesteenpoisto ja taas kansi tiiviisti päälle! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jänkäkurppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 2139 Paikkakunta: Takajänkhä
|
Lähetetty: 20.02.2013 18:25 Viestin aihe: |
|
|
Ihan hyvä... itse kuitenkin käytän astiaa jonka pohjalla on 3mm porattuja reikiä. Neste pääsee itsekseen pois. Josku pitää kopistella, että suola on lihassa kiinni lihan kutistuessa, eikä onkalossa irti suolasta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 20.02.2013 18:49 Viestin aihe: |
|
|
Jep! Ihan hyvä vinkki johonkin muuhun kuin kerrostaloasuntoon ja muutenkin tuo mun astia on vähän pienehkö, mutta kun parempaakaan en löytänyt, niin menköön tuolla!
Tuon kutistumisen huomasin itsekin ja senpä takia tänään kävin "vakoilemassa" tilanteen kehitystä. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 21.02.2013 09:25 Viestin aihe: |
|
|
paljonko tuo ensimmäinen vedos painoi alussa ja oliko suolautunut läpensä. kuinka kauan se oli tuossa suolassa. _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7525
|
Lähetetty: 21.02.2013 10:23 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | Jos suomalaisen hevosen vie teuraaksi, siitä ei saa edes kuljetuskustannuksia takaisin. Globaalit tuontimarkkinat polkevat hevosen lihan hintaa.
Tuottaja saa Heiskasen mukaan hevosen lihasta 30–50 senttiä kilolta.
– Hevosesta saa parhaassa tapauksessa siis noin sata euroa. Se on aivan liian vähän.
Suomeen tuodaan EU:n ulkopuolelta sama määrä lihaa kuin Suomessa haaskataan
Suomessa haudataan tätä nykyä lähes puolet lopetettavista hevosista. Sama osuus tuodaan lihana Euroopan ulkopuolelta.
– Me siis tuomme juuri sen verran kuin me haaskaamme, Heiskanen summaa.
Heiskasen mielestä on paradoksaalista, että lähiliha on yleensä kalliimpaa kuin valtameren takaa tuotu.
– Suomessa teurastetaan vuosittain lähes 2 000 hevosta. Jos hevosesta maksettaisiin vähän enemmän, määrä voitaisiin kevyesti tuplata. |
Tätä en pysty tajuamaan. Siis jos tuottaja saisi enemmän rahaa kuin nyt eli ilmaiseksi, niin on silti kalliimpaa kuin muualta tuotu. Onko teurastaminen suomessa tosiaan niin kallista plus kaupan kate, että ilmaisesta tavarasta vähintään kymppi per kilo? Nyky tyylin mukaan vielä teurastukea parkuvat. huoh. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 21.02.2013 11:25 Viestin aihe: |
|
|
M..M kirjoitti: | paljonko tuo ensimmäinen vedos painoi alussa ja oliko suolautunut läpensä. kuinka kauan se oli tuossa suolassa. |
Arvioisin reilun kilon painaneen ja tää toinen on vähän isompi; sanoisin reilut 1,5 kg. Ja oli suolautunut läpeensä.
Viimestä palaa viedään tänään vaikka olen koittanut sen kanssa nuukailla.
2.1. olin näköjään ensimmäisen viestin suolauksesta laittanut ja 11. 2 otettin maistiaset joten reilu kuukauden se oli partsilla; kelit vaihtelivat +3 - -20 välillä, pakkasella kuitenkin suurin osa ajasta.
Joo, ei ihme niitä kotiteurastetaan nykyään aika runsaasti. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 21.02.2013 15:40 Viestin aihe: |
|
|
Taas kokemuksia tuon toisen erän valmistuksesta; ei vaikuta -7 asteen pakkaset ainakaan mitään suolaukseen!!
Otin purkin hetkeks sisään lisäsuolan laittamiseksi ja taas tuli nestettä n. puoli desiä ja lihan pinta oli pehmeän tuntuista kun suolan läpi sitä tunnustelin tarkoituksena poistaa tuo "koteloituminen" suolakuoren alle:
Vähän lisää mausteita ja suolaa tyhjän tilan täyttämiseksi:
Partsille äkkiä takasin ja nyt "väärinpäin" suolausta sitten reilun vuorokauden verran:
Voip olla että nyt testilihat otetaan vähän aikaisemmin kun viimeksi!! Lupailivat ens viikolle suojakelejä joten kahtellaan!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|