Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
moder_jj Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 05 Syy 2007 Viestejä: 13
|
Lähetetty: 17.07.2019 18:16 Viestin aihe: Lihan savustaminen grillissä |
|
|
Moro!
Suhteellisen uutta ja ihmeellistä on grillaus ja varsinkin savustaminen.
Hommasin tuossa tuollaisen kylmäsavugeneraattorin, jota olen uuden kaasugrillin kanssa kokeillut muutamaan otteeseen hyvällä menestyksellä.
Netistä ei tunnu löytyvän tämänkaltaiseen toimintaan ohjeita juurikaan, mutta syksyn saaliita varten ajattelin harjoitella vähän possun kanssa:
- Noin kilon paloja siankylkeä ja kassleria 7% suolaveteen 4 päivää
- Yön yli kylmäsavustus
- Antaa pienen savun jatkua, laitetaan grillin toiseen päähän pieni lämpö, niin että on noin 80 astetta grillin sisällä
- Polttimen lähelle vesiastia antamaan pientä höyryä??
- Kun sisälämmöt noin 70 astetta, annetaan jäähtyä ja tasaantua
Meneeköhän tässä joku kohta merkittävästi vipuun? Ajattelin tänään ainakin suolata lihat ja kokeilla, menetelmähän muistuttaa osin lihan savustusta, osin palvausta? _________________ moder_jj |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 17.07.2019 18:50 Viestin aihe: |
|
|
Niin no minusta tuo kylmäsavu on turhaa jos grillissä kumminkin laittaa, samahan se leppälastua sinne laittaa savustumaan.
-Kylmäsavu on huonoa tunkeutumaan lihaan eli kylmäsavua vaatisi monta päivää.
-Eikä sianlihaa käsittääkseni kylmäsavusteta kuten vaikka nautaa tai hirveä. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 27.07.2019 23:11 Viestin aihe: |
|
|
No ei tuohon ainakaan kuole. Laitappa tuloksia tänne, ihan on uusi metodi.
Kaasugrillin kanssa iso ongelma on yleensä lihan kuivuminen kun joka välistä vetää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tiger Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2852 Paikkakunta: Sjoki/KäMä
|
Lähetetty: 28.07.2019 11:54 Viestin aihe: |
|
|
Ite savustin weberin kaasugrillillä kauriin kinkun. Pikku omenapuuklapeja ritilälle ja kinkku siihen päälle. Alkuun täytyi pitää helevetin tulia että alkoi savuta. Ongelmia meinas tulla savuamisen kans ku alensi lämpöä. Sopiva balanssi kuitenki löytyi, mutta silti lämpötila oli mielestäni savustukseen liian korkea, eikä savua kuitenkaan riittämiin. Vajaa 150 astetta kansimittarissa. Weberin luukku on myös molemmista päistä reippasti raollaan niin pidin klapia siinä suulla ettei ihan liikaa karkais savut pihalle. Kolmisen tuntia kesti operaatio. Sisälämpötilan ollessa 77. Hyvää siitä tuli. Lopputulos jopa yllätti positiivisesti. Vois tehdä toistekkin, mutta oikeita savustimia tämä ei korvaa. _________________ Syön ammuttua lihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|