Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
TimoO
Liittynyt: 29 Kes 2017 Viestejä: 1 Paikkakunta: Vantaa
|
Lähetetty: 25.02.2020 13:09 Viestin aihe: JAuhelihan pakkaaminen vakumipusseihin |
|
|
Moi,
JAuhelihaa Lapin hirvireissuilla ollaan totuttu pakkaamaan vac. pusseihin, mutta pussin täyttö on aina näpertelyä. 0,5 ltr. litteästä PET pullosta pohja pois, ja pulloon täytetty jauhelihamassa pudotellaan vakumipussiin, jonka suureuna on rullattu, ettei saumauskohta sotkeutuisi.
Silti tuo on sellaista näpräämistä, kun kerralla jauhetaan esim. 40-150kg, että menee aikaa hirveästi. Toki vakumikoneen kapasiteetti oltava kunnossa, ettei siitä tule uutta pullonkaulaa.
ONko edistyneempiä keinoja tuohon käsittelyyn kenelläkään? Pussiin vain 400g kerralla, eli ei koko laatikkoa:) _________________ Timo |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1550 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 25.02.2020 13:25 Viestin aihe: |
|
|
Turhaa näpertelyä. Etsit sellaisen pikku äyskärin näköisen kauhan. Sillä tuikkaat jauheliha-annoksen pussukkaan.. Siistiä ja vaivatonta.. Ei niitä pussukan suita tarvitse käännellä.. Jos kaksi kaverusta hommissa. Toimen pussittaa ja toinen taputtelee pussit liitteiksi ja vakumoi. Homma käy yksinkin suht sutjakkaasti, mutta kahdestaan se on tosi simppeliä. _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaaleb Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Syy 2006 Viestejä: 3556
|
Lähetetty: 25.02.2020 14:04 Viestin aihe: |
|
|
Me ollaan jauhelihat vakumoitu menestyksekkäästi näin:
1. Kumihanskat kädessä kaapastaan jauhelihalaarista reilu kourallinen
2. Pyöritellään liha käsissä sopivan kokoiseksi palloksi, pallon koko iteroituu ja vakioituu siinä pyöritellessä.
3. Pudotetaan pallo vakuumipussiin
4. Toinen henkilö litistelee pallon pussin sisällä neliskanttiseksi levyksi täyttäen kulmat.
5. Vakumoidaan isolla koneella neljä pussia kerrallaan.
Aika tasalaatuista on tullut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JapiTre Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Lok 2012 Viestejä: 2090 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 25.02.2020 14:22 Viestin aihe: |
|
|
Muuten sama, mutta ensin kannattaa vakumoida ja sitten vasta litistellä pussi. Muuten jää usein ilmaa pussin pohjanurkkiin. _________________ V*tuttaa, sano kettu pihlajanmarjoista... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kankkunen Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Huh 2004 Viestejä: 615 Paikkakunta: savo
|
Lähetetty: 25.02.2020 15:05 Viestin aihe: Vakuumiin |
|
|
Omassa käytössä muovisesta 0,5l kesto oluttuopista pohja pois.(hienohampaisella sahalla) Tuoppi pussiin ja isolla lusikalla j-liha tuoppiin ja tuoppi pois pussissta, nyt ei saumakohta sotkeudu. Emännyys kun on apurina niin homma käy sukkelaan, mutta onnistuu yksinkin. Käyn vakumoimassa lihat kaverin isolla kammiokoneella, niin pussitan kaikki, vakumointi, litistely ja pakastus. Yleensä minulla on liha erät useampi kilo kerrallaan(5-50kg) kun tulee tuota teurastus touhua harrastettua. _________________ Kyllä koira kova saa olla, mutta tyhmä ei. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15796
|
Lähetetty: 25.02.2020 15:32 Viestin aihe: |
|
|
Meillä on myös tuo Kaalebin menetelmä. Liukuhihnatyötä, yksi tekee isoja lumipalloja ja tuikkaa toisen ojentamaan pussiin. Pussittaja tasoittelee sen verran että mahtuu vakuumikoneeseen (meillä mahtuu vain kaksi pussia kerrallaan), yksi vakumoi, sitten on yksi tai kaksi taputtelijaa. Helvatan tylsää hommaa, pitää jutuilla ja työlauluilla piristää. Toki sitten kun alkaa oleen lihat erillään luista eikä prosessoimatonta lihaakaan ole enää järkyttävästi niin voi piristää vähän muutenkin. Jostain syystä late ajautuu loppupäivästä tuonne lumipallo-osastolle... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mäki Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 26 Tou 2017 Viestejä: 17 Paikkakunta: Suomi-Finland
|
Lähetetty: 25.02.2020 16:09 Viestin aihe: |
|
|
Itse laitan sopivan kokoisen vakuumipussin suoraan lihamyllyn (kenwood) teräputken ympärille ja jauhan massan suoraan pussiin sisään ja siitä vakuumiin (lava). Homma on hidasta mutta siistiä. Ennen pakastusta painelen pussukat tasapaksuiksi levyiksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2007 Viestejä: 929 Paikkakunta: Ulkomaat
|
Lähetetty: 25.02.2020 16:23 Viestin aihe: |
|
|
Kaaleb kirjoitti: | Me ollaan jauhelihat vakumoitu menestyksekkäästi näin:
1. Kumihanskat kädessä kaapastaan jauhelihalaarista reilu kourallinen
2. Pyöritellään liha käsissä sopivan kokoiseksi palloksi, pallon koko iteroituu ja vakioituu siinä pyöritellessä.
3. Pudotetaan pallo vakuumipussiin
4. Toinen henkilö litistelee pallon pussin sisällä neliskanttiseksi levyksi täyttäen kulmat.
5. Vakumoidaan isolla koneella neljä pussia kerrallaan.
Aika tasalaatuista on tullut. |
Tämä on hyväksi havaittu, itsekkin teen juuri näin . _________________ <a> <a> |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Valto. Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2014 Viestejä: 3107
|
Lähetetty: 25.02.2020 19:29 Viestin aihe: |
|
|
Meillä menee niin että minä pidän pussia ja käännän yleensä vähän reunoja samalla. Rouva tyrkkää kauhalla sopivan määrän lihaa pussiin ja mikä nakkaan pussin lavan koneeseen. Painelen siinä vakumoinnin aikana tuon pussin levyksi. Tämän jälkeen rouva kirjoittaa pussiin elukan ja päivämäärän. Rouva joutaa kirjoittelemaan, ottamaan uuden pussin ja kauhaisemaan lihan valmiiksi sillä aikaa kun minä vakumoin ja painelen. Joskus vakumoidaan paria pussia kerralla, parhaillaan neljää, mutta eipä juuri vaikuta ahnehtia. Ei tahdo keretä painella pusseja hyväksi jos vakumoi useampaa kerralla. Aivan riittävän nopea ja helppo systeemi. Ei siinä kauaa nokka tuhise jo vaikka yhden hirven jauhelihat vakumoi.
Kokolihalla sellainen työnjako että rouva siistii lihan ja minä vakumoin. Tuo lihojen loppukäsittely on niin pieni työvaihe prosessissa kaadosta pakkaseen että ei vaikuta tuota enää juurikaan tehostaa. Ennemmin tehostaisin vaiheita kuljetus, nylky ja leikkaus. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17063 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 25.02.2020 20:52 Viestin aihe: |
|
|
Eipä tule enää jlihaa vakumoitua, minigrippiin vaan.
-levyksi ja pakkaseen, ei ole laadussa ollut moittimista. Kokolihat vakuumiin toki ja kunnon raakakypsytys _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JokuUkko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2007 Viestejä: 8742 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 26.02.2020 08:37 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | Eipä tule enää jlihaa vakumoitua, minigrippiin vaan.
-levyksi ja pakkaseen, ei ole laadussa ollut moittimista. Kokolihat vakuumiin toki ja kunnon raakakypsytys |
Sama. Oon pistäny jauhelihat vaan normi pussiin. Joskus ku maanomistajalle vien ni oon laittanu vakuumiin kauriin jauhelihat mut sitä tulee niin vähä et sama vaik laittas lusikan kerrallaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 26.02.2020 08:39 Viestin aihe: |
|
|
Eipä ole itelläkään mitää vaakkumia, tosin on niitäkin kun kaveri raahas sinne tavaraa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyrkkä D Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2008 Viestejä: 6229
|
Lähetetty: 26.02.2020 09:31 Viestin aihe: |
|
|
JokuUkko kirjoitti: | valmet 412s kirjoitti: | Eipä tule enää jlihaa vakumoitua, minigrippiin vaan.
-levyksi ja pakkaseen, ei ole laadussa ollut moittimista. Kokolihat vakuumiin toki ja kunnon raakakypsytys |
Sama. Oon pistäny jauhelihat vaan normi pussiin. Joskus ku maanomistajalle vien ni oon laittanu vakuumiin kauriin jauhelihat mut sitä tulee niin vähä et sama vaik laittas lusikan kerrallaan... |
Voisi ajatella niinkin päin, että jauheliha on se herkimmin pilaantuva ja härskiintyvä tuote, joka pitäisi ehdottomasti vetää vakuumiin. Jos jotain vakuumiin laittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JokuUkko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2007 Viestejä: 8742 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 26.02.2020 09:34 Viestin aihe: |
|
|
No joo, mutta sitä ei ehkä raakakypsytetä ihan samaan tapaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyrkkä D Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2008 Viestejä: 6229
|
Lähetetty: 26.02.2020 09:39 Viestin aihe: |
|
|
JokuUkko kirjoitti: | No joo, mutta sitä ei ehkä raakakypsytetä ihan samaan tapaan... |
Ei varmaankaan. Mutta rasva härskiintyy myös pakastimessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|