OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

JAuhelihan pakkaaminen vakumipusseihin
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
TimoO



Liittynyt: 29 Kes 2017
Viestejä: 1
Paikkakunta: Vantaa

LähetäLähetetty: 25.02.2020 13:09    Viestin aihe: JAuhelihan pakkaaminen vakumipusseihin Vastaa lainaamalla viestiä

Moi,

JAuhelihaa Lapin hirvireissuilla ollaan totuttu pakkaamaan vac. pusseihin, mutta pussin täyttö on aina näpertelyä. 0,5 ltr. litteästä PET pullosta pohja pois, ja pulloon täytetty jauhelihamassa pudotellaan vakumipussiin, jonka suureuna on rullattu, ettei saumauskohta sotkeutuisi.

Silti tuo on sellaista näpräämistä, kun kerralla jauhetaan esim. 40-150kg, että menee aikaa hirveästi. Toki vakumikoneen kapasiteetti oltava kunnossa, ettei siitä tule uutta pullonkaulaa.

ONko edistyneempiä keinoja tuohon käsittelyyn kenelläkään? Pussiin vain 400g kerralla, eli ei koko laatikkoa:)
_________________
Timo
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1550
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 25.02.2020 13:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Turhaa näpertelyä. Etsit sellaisen pikku äyskärin näköisen kauhan. Sillä tuikkaat jauheliha-annoksen pussukkaan.. Siistiä ja vaivatonta.. Ei niitä pussukan suita tarvitse käännellä.. Jos kaksi kaverusta hommissa. Toimen pussittaa ja toinen taputtelee pussit liitteiksi ja vakumoi. Homma käy yksinkin suht sutjakkaasti, mutta kahdestaan se on tosi simppeliä.
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3556

LähetäLähetetty: 25.02.2020 14:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Me ollaan jauhelihat vakumoitu menestyksekkäästi näin:

1. Kumihanskat kädessä kaapastaan jauhelihalaarista reilu kourallinen
2. Pyöritellään liha käsissä sopivan kokoiseksi palloksi, pallon koko iteroituu ja vakioituu siinä pyöritellessä.
3. Pudotetaan pallo vakuumipussiin
4. Toinen henkilö litistelee pallon pussin sisällä neliskanttiseksi levyksi täyttäen kulmat.
5. Vakumoidaan isolla koneella neljä pussia kerrallaan.

Aika tasalaatuista on tullut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JapiTre
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Lok 2012
Viestejä: 2090
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 25.02.2020 14:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muuten sama, mutta ensin kannattaa vakumoida ja sitten vasta litistellä pussi. Muuten jää usein ilmaa pussin pohjanurkkiin.
_________________
V*tuttaa, sano kettu pihlajanmarjoista...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kankkunen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2004
Viestejä: 615
Paikkakunta: savo

LähetäLähetetty: 25.02.2020 15:05    Viestin aihe: Vakuumiin Vastaa lainaamalla viestiä

Omassa käytössä muovisesta 0,5l kesto oluttuopista pohja pois.(hienohampaisella sahalla) Tuoppi pussiin ja isolla lusikalla j-liha tuoppiin ja tuoppi pois pussissta, nyt ei saumakohta sotkeudu. Emännyys kun on apurina niin homma käy sukkelaan, mutta onnistuu yksinkin. Käyn vakumoimassa lihat kaverin isolla kammiokoneella, niin pussitan kaikki, vakumointi, litistely ja pakastus. Yleensä minulla on liha erät useampi kilo kerrallaan(5-50kg) kun tulee tuota teurastus touhua harrastettua.
_________________
Kyllä koira kova saa olla, mutta tyhmä ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15796

LähetäLähetetty: 25.02.2020 15:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä on myös tuo Kaalebin menetelmä. Liukuhihnatyötä, yksi tekee isoja lumipalloja ja tuikkaa toisen ojentamaan pussiin. Pussittaja tasoittelee sen verran että mahtuu vakuumikoneeseen (meillä mahtuu vain kaksi pussia kerrallaan), yksi vakumoi, sitten on yksi tai kaksi taputtelijaa. Helvatan tylsää hommaa, pitää jutuilla ja työlauluilla piristää. Toki sitten kun alkaa oleen lihat erillään luista eikä prosessoimatonta lihaakaan ole enää järkyttävästi niin voi piristää vähän muutenkin. Jostain syystä late ajautuu loppupäivästä tuonne lumipallo-osastolle...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mäki
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Tou 2017
Viestejä: 17
Paikkakunta: Suomi-Finland

LähetäLähetetty: 25.02.2020 16:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse laitan sopivan kokoisen vakuumipussin suoraan lihamyllyn (kenwood) teräputken ympärille ja jauhan massan suoraan pussiin sisään ja siitä vakuumiin (lava). Homma on hidasta mutta siistiä. Ennen pakastusta painelen pussukat tasapaksuiksi levyiksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2007
Viestejä: 929
Paikkakunta: Ulkomaat

LähetäLähetetty: 25.02.2020 16:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaaleb kirjoitti:
Me ollaan jauhelihat vakumoitu menestyksekkäästi näin:

1. Kumihanskat kädessä kaapastaan jauhelihalaarista reilu kourallinen
2. Pyöritellään liha käsissä sopivan kokoiseksi palloksi, pallon koko iteroituu ja vakioituu siinä pyöritellessä.
3. Pudotetaan pallo vakuumipussiin
4. Toinen henkilö litistelee pallon pussin sisällä neliskanttiseksi levyksi täyttäen kulmat.
5. Vakumoidaan isolla koneella neljä pussia kerrallaan.

Aika tasalaatuista on tullut.

Very Happy Tämä on hyväksi havaittu, itsekkin teen juuri näin .
_________________
<a> <a>
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 3107

LähetäLähetetty: 25.02.2020 19:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä menee niin että minä pidän pussia ja käännän yleensä vähän reunoja samalla. Rouva tyrkkää kauhalla sopivan määrän lihaa pussiin ja mikä nakkaan pussin lavan koneeseen. Painelen siinä vakumoinnin aikana tuon pussin levyksi. Tämän jälkeen rouva kirjoittaa pussiin elukan ja päivämäärän. Rouva joutaa kirjoittelemaan, ottamaan uuden pussin ja kauhaisemaan lihan valmiiksi sillä aikaa kun minä vakumoin ja painelen. Joskus vakumoidaan paria pussia kerralla, parhaillaan neljää, mutta eipä juuri vaikuta ahnehtia. Ei tahdo keretä painella pusseja hyväksi jos vakumoi useampaa kerralla. Aivan riittävän nopea ja helppo systeemi. Ei siinä kauaa nokka tuhise jo vaikka yhden hirven jauhelihat vakumoi.

Kokolihalla sellainen työnjako että rouva siistii lihan ja minä vakumoin. Tuo lihojen loppukäsittely on niin pieni työvaihe prosessissa kaadosta pakkaseen että ei vaikuta tuota enää juurikaan tehostaa. Ennemmin tehostaisin vaiheita kuljetus, nylky ja leikkaus.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17063
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 25.02.2020 20:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä tule enää jlihaa vakumoitua, minigrippiin vaan.

-levyksi ja pakkaseen, ei ole laadussa ollut moittimista. Kokolihat vakuumiin toki ja kunnon raakakypsytys
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8742
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 26.02.2020 08:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Eipä tule enää jlihaa vakumoitua, minigrippiin vaan.

-levyksi ja pakkaseen, ei ole laadussa ollut moittimista. Kokolihat vakuumiin toki ja kunnon raakakypsytys


Sama. Oon pistäny jauhelihat vaan normi pussiin. Joskus ku maanomistajalle vien ni oon laittanu vakuumiin kauriin jauhelihat mut sitä tulee niin vähä et sama vaik laittas lusikan kerrallaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 26.02.2020 08:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä ole itelläkään mitää vaakkumia, tosin on niitäkin kun kaveri raahas sinne tavaraa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyrkkä D
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2008
Viestejä: 6229

LähetäLähetetty: 26.02.2020 09:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JokuUkko kirjoitti:
valmet 412s kirjoitti:
Eipä tule enää jlihaa vakumoitua, minigrippiin vaan.

-levyksi ja pakkaseen, ei ole laadussa ollut moittimista. Kokolihat vakuumiin toki ja kunnon raakakypsytys


Sama. Oon pistäny jauhelihat vaan normi pussiin. Joskus ku maanomistajalle vien ni oon laittanu vakuumiin kauriin jauhelihat mut sitä tulee niin vähä et sama vaik laittas lusikan kerrallaan...


Voisi ajatella niinkin päin, että jauheliha on se herkimmin pilaantuva ja härskiintyvä tuote, joka pitäisi ehdottomasti vetää vakuumiin. Jos jotain vakuumiin laittaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8742
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 26.02.2020 09:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No joo, mutta sitä ei ehkä raakakypsytetä ihan samaan tapaan... Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyrkkä D
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2008
Viestejä: 6229

LähetäLähetetty: 26.02.2020 09:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JokuUkko kirjoitti:
No joo, mutta sitä ei ehkä raakakypsytetä ihan samaan tapaan... Rolling Eyes


Ei varmaankaan. Mutta rasva härskiintyy myös pakastimessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
Sivu 1 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com