Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 19.02.2024 10:29 Viestin aihe: DIY lihatukki & "meat cleaver" puukkona |
|
|
Voi olla kuolleena syntynyt ajatus, mutta onko kukaan värkkäillyt DIY-lihatukkia? Saisi olla kumminkin semmoinen maltillisen kokoinen ja jotenkin siirreltävä.
Siinä kun riistaa käsitellyt mökillä ”halki poikki pinoon” periaatteella näin talvisaikaan, niin nopeat, suoraviivaiset ja näyttävät liikkeet ovat olleet parhaita.
Ammattivermeet näyttävät tuolta.
Viimeinen muokkaaja, Lahtinen pvm 20.02.2024 14:05, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
EIVA Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Maa 2013 Viestejä: 3299 Paikkakunta: Itä-Suomi
|
Lähetetty: 19.02.2024 11:44 Viestin aihe: |
|
|
Meilläkin on tollainen lihatukki, käytetty kymmeniä vuosia sitten kun ruho vielä kirveellä pilkottiin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 20.02.2024 13:53 Viestin aihe: |
|
|
Itse olen miettinyt, että tekisikö kokeeksi ”lihatukin”.
Onnistuisiko tuommoisen tekeminen esimerkiksi ”järjettömästä” koivun tyvipöllistä.
Jos vetää tylysti sahapinnalle ja hioo sileäksi. Oma veikkaus on kyllä, että halkeilee ja tulee basiliskopesä. Vai auttaisiko esimerkiksi öljyäminen tms.
Toinen vaihtoehto itellä on, että tekisi lihapölkyn, mutta toi leikkuupinta olisi ”irroitettava”, joko paksu puinen levy tai sitten ”muovinen”. Joku järkevä kiinnitys pitäisi keksiä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 20.02.2024 14:08 Viestin aihe: |
|
|
Itse miettinyt, että miljardi kiinalaista ei voi olla väärässä. Ja ajatellut, että pitäisikö joskus kokeilla tuommoista ”meat cleaveria”.
Onhan se tavallaan vähän noloa, että tämän ikäisenä on vielä kaikki sormet tallella
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 20.02.2024 14:08 Viestin aihe: |
|
|
Kyllähän nuo on menneisyyden vehkeitä ajoilta kun kotisikoja luullisena palasteltiin.
Nykyisin on vannesahat kirveellä tehdyn luusilpun sijaan ja pirun hyvä niin.
En ainakaan itse hirveästi hingu mitään luullista lihaa pakastimeen, jotkut ribsit ja lihalliset luut saa sahalla niin siististi.
Edit molemmilla kopeilla on ollu tommoset mutta ainakin toisessa pyöriteltiin metsään ja poltettiin raudat irti _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 20.02.2024 14:18 Viestin aihe: |
|
|
Ainakaan mulle on turha tulla väittämään, että paras lihankäsittelyalusta on ”pyörillä oleva pöytä joka siirtyy nojauksesta ja jossa päällä on vielä helevetin liukas muovinen leikkuulauta”.
Itseä vähän kiinnostaisi tuollainen ”viisaus asuu vanhassa kansassa-tyyppinen lihapölkky” riistankäsittelytukki, joka kestää paikallaan, vaikka vähän nojailisikin . |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tumpeelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2014 Viestejä: 5996 Paikkakunta: 06/09
|
Lähetetty: 20.02.2024 14:22 Viestin aihe: |
|
|
Rosterimies tekee sulle jalat ja hae paksua ABS- levyä Etrasta joka sit vaan ruuveilla kiinni.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15026
|
Lähetetty: 20.02.2024 14:29 Viestin aihe: |
|
|
Lihakirves on kyllä ihan hyvä työkalu olemassa. Mutta nykyään tämä ruoanlaitto on vähän erilaista kuin ennen, niin selkeästi varsinkin ranskalaisperäisen keittiön suuntaus on ollut poispäin näistä karkeista patalihoista, niin on jäänyt vähän paitsioon. Idässä ihan normisettiä, kun ruoat ovat paljolti vielä niitä, missä ruhoa käytetään tarkemmin ja lautaselle päätyy muutakin kuin pelkkää syötävää osaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 20.02.2024 14:31 Viestin aihe: |
|
|
Tumpeelo kirjoitti: | Rosterimies tekee sulle jalat ja hae paksua ABS- levyä Etrasta joka sit vaan ruuveilla kiinni.
|
Sellainen taka-ajatus on tosiaan, että rakentelisi mökille riistankäsittelypesäkettä ens keväänä. Olen kalankäsittelypesän tehnyt saareen, rosteritiskipöytää, isoa leikkuualustaa jne. Tuossakin on leikkuutaso irtonaisena.
Jahtimökille kesäkeittiöön järkeillyt alustavasti ”jotain”. Yhtenä vaihtoehtona semmoisenkin featuren rakentaminen, että ”kestää tarvittaessa lyödä kirveellä”. Mahollisesti semmoinen osio tulee integroitua pöytätasoon. Toinen tavoiteltava ominaisuus olisi ”irroitettava leikkuutaso, joka kumminkin lukittuu jotenkin paikalleen”. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 20.02.2024 14:34 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Ainakaan mulle on turha tulla väittämään, että paras lihankäsittelyalusta on ”pyörillä oleva pöytä joka siirtyy nojauksesta ja jossa päällä on vielä helevetin liukas muovinen leikkuulauta”.
Itseä vähän kiinnostaisi tuollainen ”viisaus asuu vanhassa kansassa-tyyppinen lihapölkky” riistankäsittelytukki, joka kestää paikallaan, vaikka vähän nojailisikin . |
Siellähän on ollut fiksu pöydäntekijä, "tänne mitään nojaileen ole tultu"
Ja leikkuulevyihin porata reijät nurkkiin ja siihen rst kanteen matalat tapit mihin levyn reijät osuu, yksinkertaista ja toimivaa. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1205 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 20.02.2024 15:39 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Itse olen miettinyt, että tekisikö kokeeksi ”lihatukin”.
Onnistuisiko tuommoisen tekeminen esimerkiksi ”järjettömästä” koivun tyvipöllistä.
Jos vetää tylysti sahapinnalle ja hioo sileäksi. Oma veikkaus on kyllä, että halkeilee ja tulee basiliskopesä. Vai auttaisiko esimerkiksi öljyäminen tms.
Toinen vaihtoehto itellä on, että tekisi lihapölkyn, mutta toi leikkuupinta olisi ”irroitettava”, joko paksu puinen levy tai sitten ”muovinen”. Joku järkevä kiinnitys pitäisi keksiä. |
Olen joskus kauan sitten ollu paikalla kun tollanen lihatukki " tiivistettiin". Ei siinä turhaan olen toistakymmentämilliä paksut vantaat ympärillä ja täyty kyllä ihmetellä miten paljon koivukiiloja saapi uppoomaan umpipuuhun. Äijät hakkas isolla lekalla kiiloja niin kauan, että pintaan ei saanu minkäänlaista lovea josta sais lisäkiilalle alun ja ei jää minkäänlaista jälkee jos lihakirveellä lyö läpi luista tjsp. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 20.02.2024 15:58 Viestin aihe: |
|
|
Kuullostaa siis siltä, että "kannosta suoraan sahaamalla" tulee ihan yhtä hyvä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tumpeelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2014 Viestejä: 5996 Paikkakunta: 06/09
|
Lähetetty: 20.02.2024 16:04 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Kuullostaa siis siltä, että "kannosta suoraan sahaamalla" tulee ihan yhtä hyvä |
Tee Poppelista tai Sembramännystä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1205 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 20.02.2024 16:28 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Kuullostaa siis siltä, että "kannosta suoraan sahaamalla" tulee ihan yhtä hyvä |
Ilman muuta ja löytyykin helposti, hajun perusteella |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|