Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 705
|
Lähetetty: 20.12.2022 09:32 Viestin aihe: Kermasiika( -kirjo, -lohi -ym) |
|
|
Kermasiika( -kirjo, -lohi -ym)
Bongasin lehdestä oivan ja helpon herkkureseptin. Toki kermakalan voi tehdä ihan muutenkin, mutta erinomainen keino se on "pelastaa" loppujämän vaikka graavi- tai kylmäsavukalan poisheittämiseltä.
Resepti on kuulemma ollut aikoinaan varsin suosittu saariaston joulupöydissä. Jopa niin suosittu, että valmistustapa on ollut hieman jopa salainen?
Tekeminen ja tarpeeet ovat kuitenkin todella helpot. Kalan voi graavata, tai kylmäsavustaa vain tätä varten, mutta erinomaisesti se sopii juuri kun sitä meinaa ns. jäädä yli.
Siis. Kala nahoitetaan, jos tarvis ja leikataan joko silpuksi, tai halutun suuruisiksi paloiksi. Silputaan yksi sipuli, tai jos kalaa on paljon, niin sitten useampi. Sekä kala, että sipuli laitetaan kannellisen lasipurkkiin. Päälle kaadetaan kunnollista kuohukermaa niin että muu sisältö peittyy. Kansi kiinni ja hölskytellään sekaisin. Purkki pariksi vuorokaudeksi kylmään ja herkku on valmis!
Kokeilin reseptiä kylämsavukirjolla joka oli muuten jäädä yli, sekä punasipulilla. Tuli kyllä todella maukasta. Puhtaat maut, helppo tehdä, eikä mitään "ylimääräistä". |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tönöttäjä Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2011 Viestejä: 2882 Paikkakunta: K-S
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|