OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Jäniksen/rusakon maksa?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
taateli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Maa 2005
Viestejä: 156

LähetäLähetetty: 23.02.2006 22:37    Viestin aihe: Jäniksen/rusakon maksa? Vastaa lainaamalla viestiä

Kelpaako ihmis ravinnoksi Jäniksen/rusakon maksa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jusse
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Jou 2004
Viestejä: 573
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: 24.02.2006 18:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kelpaa hyvin.

Vanhan metsäsjäniksen maksassa on yleensä pienehköjä pitoisuuksia kadmiumia, mutta syöty kokonaismäärä jää mitättömäksi johtuen maksan pienestä koosta.

Mikäli tapana on syödä yhdellä kertaa kilotolkulla jäniksen maksaa, voi se olla jopa haitallista.


Rusakon maksassa kadmiumpitoisuudet ovat erittäin vähäisisä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
taateli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Maa 2005
Viestejä: 156

LähetäLähetetty: 24.02.2006 21:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noo niin, jos se kerran on syötävää, niin mitäs siitä kannattais tehdä? Riistaa on kyllä muuten tullut laitettua, mutta toi maksa on yleensä aina mennyt koirille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 24.02.2006 22:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No perinteinen maksaa kermakastikkeessa tietenkin:

Maksa sopiviksi viipaleiksi, suolaa ja pippuria pintaan. Kuumalle pannulle voita ja maksat perään. Nopeasti väri pintaan ja päälle kuohukermaa ja lihaliemikuutiota/-jauhetta vähän sekaan. Keitä pari minuuttia ihan reilusti että soosi hieman sakenee ja pottuvoin ja puolukkahillon kanssa naamaan.

Itse en ole jäniksen maksaa maistanut, mutta jos tuolla reseptillä siitä ei saa syötävää, niin sitten se ei ole ihmisravinnoksi kelpaavaa Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paatti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2004
Viestejä: 3041

LähetäLähetetty: 24.02.2006 22:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jäniksen maksa on muuten yllättävän miedon makuista. Jos ei olisi tullut maistettua, niin olisin varmaan ikuisesti ollut siinä luulossa, että sen on pakko olla väkevää, johtuen ravinnosta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com