OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Air fryer eli kiertoilmakypsennin riistakeittiössä?
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20526
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 11.12.2023 15:32    Viestin aihe: Air fryer eli kiertoilmakypsennin riistakeittiössä? Vastaa lainaamalla viestiä

Onko jollakulla kokemusta tämmöisestä. Koska joulu ja pitäisi ostaa tarpeetonta krääsää…

Kavereilta kyselin, niin kuulemma saa tehtyä hyvänmakuisia ranskalaisia. Ei varsinaisesti sillä saa vielä vedettyä ostohousuja jalkaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 6203
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 11.12.2023 15:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Naapurin jannulla tuota ollaan käytelty kun istutaan autotallissa iltaa. Hyviä makkaroita tulee ja kuulemma tosiaan ranuja ja wingsejäkin.

Omaan käyttön mietin sekunnin, kunnes tulin siihen tulokseen että ei tarvetta taas yhdelle pöytä ja kaappitilaan vievälle vehkeelle. Uuni ajaa saman asian ja sinne mahtuu oikeasti tavaraakin, nuo kun on aika pieniä. Ehkä tuo jossain asuntovaunu tai mökkikäytössä menisi paremmin, tosin sitten sen puhtaanapito voi olla tympeää..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10355
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 11.12.2023 16:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Liity facebookin Airfryer Suomi -ryhmiin ja näe miten homman saa karkaamaan käsistä.
Siellä on porukkaa, joilla on pakottava tarve tehdä kaikki jauhelihan ruskistamisesta kaurapuuroon pöhöttimessä, vaikkei siitä mitään lisäarvoa tule.

Kyseessä on 2020-luvun leipäkone, joka melkein jokaisen (myös minun Embarassed ) oli pakko hankkia ja
joka suurimmassa osassa talouksia päätyy pikkuhiljaa johonkin komeroon pölyttymään.

Tuli hankittua jostain Tokmannin alesta Russell Hobbs SatisFry (kannattaa lausua Satisfyer Smile ) Air Medium 4L airfryer.
Tuo edustaa vissiin keskikokoa noista pönttömalleista. Tuli heti huomattua, ettei tuolla kyllä millekään perheelle kokkailla.
Tuo on juuri sopivan kokoinen yksinäisen ja nälkäisen miehen pikaruokailuun.

Siitähän jo uutisoi Ylekin, että Suomen ranskanperunatehtaat on pitänyt laittaa katkeamattomaan kolmivuoroon kysynnän noustua.
Vaikka se ranskanpotun pöhöttäminen onkin aika meemi, niin se on oikeasti se tuote, minkä valmistamiseen tuo kone antaa jotain lisäarvoa.
Nakkaat jäiset ranut viideksi minuutiksi pöhisemään ja sitten lisäät hirvi/peura makkaraa ja toiset viisiminuuttia.
Vähän ranskanperuna maustetta ja ketsuppia/majoneesia, niin johan taas keikkuu monta tuntia eteenpäin.
Tulee rapeaa ja mehevää.

Myös lämpimiä voileipiä tulee nätisti ja hyviä, muttei tuohon sovi kun pari paahtoleipää kerralla.
Yksi mitä on tullut tehtyä on pikapitsat: tortillalätty pohjaksi, tomaattipyreetä, peuramakkaraa, aurajuustoa ja mozzarellaa.

En ole keksinyt vielä missä oikeassa ruuanlaitossa tuota tarvitsisi, enempi tosiaan sellainen välipalamylly.

Keskusteluja kun lukee, niin toiset vannoo, että pitää olla uunimalli, helekatin iso ja tehoa niin monta kilowattia,
että pistorasian takana olevaan sulaketauluun joutuu vaihtamaan paksumpaa rautanaulaa, että kestää.
Vähän oon tuota kyseenalaistanut. Minusta vastaavia vehkeitä on suurimmassa osassa talouksia jo vakiona,
niitä vain kutsutaan kiertoilmauuneiksi ja ne on kätevästi integroitu kalusteisiin. Rolling Eyes
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rausku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Hel 2018
Viestejä: 475

LähetäLähetetty: 11.12.2023 16:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toimiva keksintö rajallisella kapasiteetilla.Kiertoilmauuni tekee saman.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 6203
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 11.12.2023 16:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja sillä tavallisella kiertoilmauunillakin saa hyvä ranuja, kun vaan perehtyy aiheeseen, eikä heitä kylmään uuniin lonkalta pussillista ja sitten ihmettele miksi taas tuli veteliä.

Lämpöä 250c ja ylikin ja se pelti kuumaksi siellä uunissa kans ja ranut suoraan pakkasesta kuumalle peltille paperin kera. Välillä luukua raolle että kosteus karkaa niin ihan rapeaa tavaraa saa pöytään.. Viimeksi kaks pellillistä yhellä iskulla ja hyviä tuli.

Eikä sitten kannata ostaa niitä halvimpia Suomalaisia rainbow tms ranuja. Ne on kammottavia.. McCain Golden longs taitaa olla se paras..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Patruuna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Mar 2022
Viestejä: 3231
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 11.12.2023 17:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pieni kiertoilmauuni mikä lämpenee nopeaa. Yhdelle tai kahdelle tekee ruuat kerralla. Saahan tuolla helposti vaikka rapsakat kanan fileet juuri sopivaan kypsyyteen. Ihan mukava lisä keittiöön riisikeittimen lisäksi Very Happy

Tämä olisi kyllä eräihmiselle tarpeellisempi:

https://www.gigantti.fi/product/kodin-pienkoneet/keittion-pienkoneet/yleiskoneet-ja-ruoanvalmistus/monitoimikeittimet/crock-pot-turbo-express-multicooker-haudutuspata-crockp201026/318447#features

Tässä varmaan nimi hämäsi osaa, mutta tosiaan painekattila ominaisuus millä ruuan valmistaa 70% nopeammin. Esim vanhan metson kun nakkaa tuonne niin tulee nopeaa valmista. Ja pystyy myös sous-videä tekeen. Eli aika paljon erinlainen kuin tavallinen haudutuskattila.

Jotkut vääntää tuollaisella lähes kaikki arkiruuat koska on niin nopea.


Viimeinen muokkaaja, Patruuna pvm 12.12.2023 10:50, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7532

LähetäLähetetty: 11.12.2023 18:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Air fryer on hieno keksintö. Haudutuspataa on tullut käytettyä muutaman kerran ja friteerauskeitintä tasan kerran. Tuo taasen pöhisee lähes päivittäin.

Moni normisti vaikkapoa mikrossa lämmitetty tavara saa ns parempaa koostumusta ja makua.

Usein uuni ehtii vasta lämmetä tavoite lämpötilaan kun fryerillä tehdyt on jo syöty.

Normi uunilla tuskin viitsisi edes hetken päähänpistosta tehdä lämpöisiä voileipiä,mutta tuo on kerrassaan mainio.Siinäkin.

Tuohan antaa myös lisäkapasiteettia ruuanlaittoon. Semminkin, jos esimerkiksi uunissa muhii vaikkapa kinkku,niin tuolla kätevästi askartelee muuta samaan aikaan.

Pienuus on vahvuus ja samalla heikkous. Vaan näinä sähköhinnoilla tuokin säästää uuniin verrattuna.... ellei sitten innostu,niin,että pöhisee jatkuvasti.
Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10355
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 11.12.2023 19:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sähkön säästö toteutuu, jos ei osta monen kilowatin vehjettä, mitä toiset suosittelee.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
legless
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hel 2013
Viestejä: 363
Paikkakunta: merikarvia

LähetäLähetetty: 12.12.2023 01:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuulemma kauriin ulkofilee tulee niin hyväksi 10 minuutissa ettei pannua enää tarvita. En oo uskaltanu koittaa vielä, mutta kyllä se päivittäin pöhisee ja lapsikin sitä käyttää yllättävän paljo.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10355
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 12.12.2023 08:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tullut haettua inspiraatiota noista Facebookin pöhötinryhmistä ja mitä noitten kokolihojen paistotuloksia kuvista katsellut, niin ei ole tehnyt mieli itse kokeilla.
Taitaa olla samaa sarjaa sen kaurapuuron ja kokonaisen kananmunan kanssa, lopputulos ei ole pääasia, vaan hankitun laitteen käyttö.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20526
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 12.12.2023 09:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitä noitten speksejä katselee, niin ”eri kokoisia kapasiteetiltaan” näkyisi olevan.

Onko tohon osviittaa, minkämoista litravetoisuutta kannattaisi katsella, 5 liitraa?

Vai mitä noiden spekseistä pitäisi katsoa, eli millä perusteella valikoituu toimiva, eli halpa ja hyvä Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10355
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 12.12.2023 09:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viisi litraisella voit tehdä varmaan yhden ruokalajin kahdelle henkilölle. Jos perheelle tarvii kokata, niin hommaat kaksi viisilitraista heti alkuun.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Patruuna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Mar 2022
Viestejä: 3231
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 12.12.2023 11:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

legless kirjoitti:
Kuulemma kauriin ulkofilee tulee niin hyväksi 10 minuutissa ettei pannua enää tarvita. En oo uskaltanu koittaa vielä, mutta kyllä se päivittäin pöhisee ja lapsikin sitä käyttää yllättävän paljo.


Onhan se sillain helppo että kun saman kokoinen lihaköntti ja laitat tietyn ajan niin saat helposti aina samanlaista. Ei mene liian kypsäksi. Kanan fileet pyörittelee öljyssä, mausteissa ja vaikka korppujauhoissa niin tulee kyllä paremmat kuin pannussa paistettuna. Joka puolelta rapea eikä tarvi pannulla upporasvassa keittää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10355
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 12.12.2023 11:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Patruuna kirjoitti:

Onhan se sillain helppo että kun saman kokoinen lihaköntti ja laitat tietyn ajan niin saat helposti aina samanlaista. Ei mene liian kypsäksi. Kanan fileet pyörittelee öljyssä, mausteissa ja vaikka korppujauhoissa niin tulee kyllä paremmat kuin pannussa paistettuna. Joka puolelta rapea eikä tarvi pannulla upporasvassa keittää.


Tuota nyt voisi kokeilla, jos tulisi kananfilettä joskus ostettua. Siipiä jonku kerran kokeilin ja totesin, että helpommin ja parempia tulee kiertoilmauunissa.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 15062

LähetäLähetetty: 12.12.2023 12:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla on ollut jo muutaman vuoden Philipsin XXL (en muista tarkemmin mallia) ja käytän sitä jatkuvasti. Itselläni se on erityisesti kokolihojen kypsennyksessä, ns. uunijuuresten kypsennyksessä. lohkopottujen valmistuksessa jne kovassa käytössä. Eli kun oppii käyttämään, niin on nopea, tekee paremman paistotulosen kuin kiertoilmauuni jne. Eli tulee käytettyä.

Ihan kätevä ruoanvalmistuslaite ja en pidä ihan sellaisena "leipäkoneea". Toki, minulla on kokemusta vain tuosta Philipsistä, joka on edelleen alkuperäisenä airfryerinä sieltä parhaasta päästä nimenomaan jäljittelemään rasvakeittimen lopputulosta.

Esimerkiksi kanaa en valmista enää juurikaan muilla välineillä. Kokonainen broileri tulee mahtavasti tuon pömpelin automatiikalla. Ja jos jostain fileepätkästä haluaa tehdä mittarin kanssa, niin tuo tekee huomattavasti paremman pinnan kuin uuni ja lopputulos on hyvä.

Mulla ei tule juurikaan laitettua ranua valmiista pakasteista, sillä en varsinaisesti pidä niistä. Mutta sitten tuoreesta tulee tehtyä kaikenlaista.

Mulla tavallisen uunin käyttö on vähentynyt aika paljon aiempaan verrattuna Airfryerin myötä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
Sivu 1 Yht. 5

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com