Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20526 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 11.12.2023 15:32 Viestin aihe: Air fryer eli kiertoilmakypsennin riistakeittiössä? |
|
|
Onko jollakulla kokemusta tämmöisestä. Koska joulu ja pitäisi ostaa tarpeetonta krääsää…
Kavereilta kyselin, niin kuulemma saa tehtyä hyvänmakuisia ranskalaisia. Ei varsinaisesti sillä saa vielä vedettyä ostohousuja jalkaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tumpeelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2014 Viestejä: 6203 Paikkakunta: 06/09
|
Lähetetty: 11.12.2023 15:49 Viestin aihe: |
|
|
Naapurin jannulla tuota ollaan käytelty kun istutaan autotallissa iltaa. Hyviä makkaroita tulee ja kuulemma tosiaan ranuja ja wingsejäkin.
Omaan käyttön mietin sekunnin, kunnes tulin siihen tulokseen että ei tarvetta taas yhdelle pöytä ja kaappitilaan vievälle vehkeelle. Uuni ajaa saman asian ja sinne mahtuu oikeasti tavaraakin, nuo kun on aika pieniä. Ehkä tuo jossain asuntovaunu tai mökkikäytössä menisi paremmin, tosin sitten sen puhtaanapito voi olla tympeää.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10355 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 11.12.2023 16:00 Viestin aihe: |
|
|
Liity facebookin Airfryer Suomi -ryhmiin ja näe miten homman saa karkaamaan käsistä.
Siellä on porukkaa, joilla on pakottava tarve tehdä kaikki jauhelihan ruskistamisesta kaurapuuroon pöhöttimessä, vaikkei siitä mitään lisäarvoa tule.
Kyseessä on 2020-luvun leipäkone, joka melkein jokaisen (myös minun ) oli pakko hankkia ja
joka suurimmassa osassa talouksia päätyy pikkuhiljaa johonkin komeroon pölyttymään.
Tuli hankittua jostain Tokmannin alesta Russell Hobbs SatisFry (kannattaa lausua Satisfyer ) Air Medium 4L airfryer.
Tuo edustaa vissiin keskikokoa noista pönttömalleista. Tuli heti huomattua, ettei tuolla kyllä millekään perheelle kokkailla.
Tuo on juuri sopivan kokoinen yksinäisen ja nälkäisen miehen pikaruokailuun.
Siitähän jo uutisoi Ylekin, että Suomen ranskanperunatehtaat on pitänyt laittaa katkeamattomaan kolmivuoroon kysynnän noustua.
Vaikka se ranskanpotun pöhöttäminen onkin aika meemi, niin se on oikeasti se tuote, minkä valmistamiseen tuo kone antaa jotain lisäarvoa.
Nakkaat jäiset ranut viideksi minuutiksi pöhisemään ja sitten lisäät hirvi/peura makkaraa ja toiset viisiminuuttia.
Vähän ranskanperuna maustetta ja ketsuppia/majoneesia, niin johan taas keikkuu monta tuntia eteenpäin.
Tulee rapeaa ja mehevää.
Myös lämpimiä voileipiä tulee nätisti ja hyviä, muttei tuohon sovi kun pari paahtoleipää kerralla.
Yksi mitä on tullut tehtyä on pikapitsat: tortillalätty pohjaksi, tomaattipyreetä, peuramakkaraa, aurajuustoa ja mozzarellaa.
En ole keksinyt vielä missä oikeassa ruuanlaitossa tuota tarvitsisi, enempi tosiaan sellainen välipalamylly.
Keskusteluja kun lukee, niin toiset vannoo, että pitää olla uunimalli, helekatin iso ja tehoa niin monta kilowattia,
että pistorasian takana olevaan sulaketauluun joutuu vaihtamaan paksumpaa rautanaulaa, että kestää.
Vähän oon tuota kyseenalaistanut. Minusta vastaavia vehkeitä on suurimmassa osassa talouksia jo vakiona,
niitä vain kutsutaan kiertoilmauuneiksi ja ne on kätevästi integroitu kalusteisiin. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
rausku Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Hel 2018 Viestejä: 475
|
Lähetetty: 11.12.2023 16:01 Viestin aihe: |
|
|
Toimiva keksintö rajallisella kapasiteetilla.Kiertoilmauuni tekee saman. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tumpeelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2014 Viestejä: 6203 Paikkakunta: 06/09
|
Lähetetty: 11.12.2023 16:09 Viestin aihe: |
|
|
Ja sillä tavallisella kiertoilmauunillakin saa hyvä ranuja, kun vaan perehtyy aiheeseen, eikä heitä kylmään uuniin lonkalta pussillista ja sitten ihmettele miksi taas tuli veteliä.
Lämpöä 250c ja ylikin ja se pelti kuumaksi siellä uunissa kans ja ranut suoraan pakkasesta kuumalle peltille paperin kera. Välillä luukua raolle että kosteus karkaa niin ihan rapeaa tavaraa saa pöytään.. Viimeksi kaks pellillistä yhellä iskulla ja hyviä tuli.
Eikä sitten kannata ostaa niitä halvimpia Suomalaisia rainbow tms ranuja. Ne on kammottavia.. McCain Golden longs taitaa olla se paras.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Patruuna Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Mar 2022 Viestejä: 3231 Paikkakunta: Koillismaa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7532
|
Lähetetty: 11.12.2023 18:18 Viestin aihe: |
|
|
Air fryer on hieno keksintö. Haudutuspataa on tullut käytettyä muutaman kerran ja friteerauskeitintä tasan kerran. Tuo taasen pöhisee lähes päivittäin.
Moni normisti vaikkapoa mikrossa lämmitetty tavara saa ns parempaa koostumusta ja makua.
Usein uuni ehtii vasta lämmetä tavoite lämpötilaan kun fryerillä tehdyt on jo syöty.
Normi uunilla tuskin viitsisi edes hetken päähänpistosta tehdä lämpöisiä voileipiä,mutta tuo on kerrassaan mainio.Siinäkin.
Tuohan antaa myös lisäkapasiteettia ruuanlaittoon. Semminkin, jos esimerkiksi uunissa muhii vaikkapa kinkku,niin tuolla kätevästi askartelee muuta samaan aikaan.
Pienuus on vahvuus ja samalla heikkous. Vaan näinä sähköhinnoilla tuokin säästää uuniin verrattuna.... ellei sitten innostu,niin,että pöhisee jatkuvasti.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10355 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 11.12.2023 19:44 Viestin aihe: |
|
|
Sähkön säästö toteutuu, jos ei osta monen kilowatin vehjettä, mitä toiset suosittelee. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
legless Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hel 2013 Viestejä: 363 Paikkakunta: merikarvia
|
Lähetetty: 12.12.2023 01:07 Viestin aihe: |
|
|
Kuulemma kauriin ulkofilee tulee niin hyväksi 10 minuutissa ettei pannua enää tarvita. En oo uskaltanu koittaa vielä, mutta kyllä se päivittäin pöhisee ja lapsikin sitä käyttää yllättävän paljo. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10355 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 12.12.2023 08:15 Viestin aihe: |
|
|
Tullut haettua inspiraatiota noista Facebookin pöhötinryhmistä ja mitä noitten kokolihojen paistotuloksia kuvista katsellut, niin ei ole tehnyt mieli itse kokeilla.
Taitaa olla samaa sarjaa sen kaurapuuron ja kokonaisen kananmunan kanssa, lopputulos ei ole pääasia, vaan hankitun laitteen käyttö. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20526 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 12.12.2023 09:02 Viestin aihe: |
|
|
Mitä noitten speksejä katselee, niin ”eri kokoisia kapasiteetiltaan” näkyisi olevan.
Onko tohon osviittaa, minkämoista litravetoisuutta kannattaisi katsella, 5 liitraa?
Vai mitä noiden spekseistä pitäisi katsoa, eli millä perusteella valikoituu toimiva, eli halpa ja hyvä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10355 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 12.12.2023 09:31 Viestin aihe: |
|
|
Viisi litraisella voit tehdä varmaan yhden ruokalajin kahdelle henkilölle. Jos perheelle tarvii kokata, niin hommaat kaksi viisilitraista heti alkuun. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Patruuna Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Mar 2022 Viestejä: 3231 Paikkakunta: Koillismaa
|
Lähetetty: 12.12.2023 11:04 Viestin aihe: |
|
|
legless kirjoitti: | Kuulemma kauriin ulkofilee tulee niin hyväksi 10 minuutissa ettei pannua enää tarvita. En oo uskaltanu koittaa vielä, mutta kyllä se päivittäin pöhisee ja lapsikin sitä käyttää yllättävän paljo. |
Onhan se sillain helppo että kun saman kokoinen lihaköntti ja laitat tietyn ajan niin saat helposti aina samanlaista. Ei mene liian kypsäksi. Kanan fileet pyörittelee öljyssä, mausteissa ja vaikka korppujauhoissa niin tulee kyllä paremmat kuin pannussa paistettuna. Joka puolelta rapea eikä tarvi pannulla upporasvassa keittää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10355 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 12.12.2023 11:07 Viestin aihe: |
|
|
Patruuna kirjoitti: |
Onhan se sillain helppo että kun saman kokoinen lihaköntti ja laitat tietyn ajan niin saat helposti aina samanlaista. Ei mene liian kypsäksi. Kanan fileet pyörittelee öljyssä, mausteissa ja vaikka korppujauhoissa niin tulee kyllä paremmat kuin pannussa paistettuna. Joka puolelta rapea eikä tarvi pannulla upporasvassa keittää. |
Tuota nyt voisi kokeilla, jos tulisi kananfilettä joskus ostettua. Siipiä jonku kerran kokeilin ja totesin, että helpommin ja parempia tulee kiertoilmauunissa. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15062
|
Lähetetty: 12.12.2023 12:14 Viestin aihe: |
|
|
Mulla on ollut jo muutaman vuoden Philipsin XXL (en muista tarkemmin mallia) ja käytän sitä jatkuvasti. Itselläni se on erityisesti kokolihojen kypsennyksessä, ns. uunijuuresten kypsennyksessä. lohkopottujen valmistuksessa jne kovassa käytössä. Eli kun oppii käyttämään, niin on nopea, tekee paremman paistotulosen kuin kiertoilmauuni jne. Eli tulee käytettyä.
Ihan kätevä ruoanvalmistuslaite ja en pidä ihan sellaisena "leipäkoneea". Toki, minulla on kokemusta vain tuosta Philipsistä, joka on edelleen alkuperäisenä airfryerinä sieltä parhaasta päästä nimenomaan jäljittelemään rasvakeittimen lopputulosta.
Esimerkiksi kanaa en valmista enää juurikaan muilla välineillä. Kokonainen broileri tulee mahtavasti tuon pömpelin automatiikalla. Ja jos jostain fileepätkästä haluaa tehdä mittarin kanssa, niin tuo tekee huomattavasti paremman pinnan kuin uuni ja lopputulos on hyvä.
Mulla ei tule juurikaan laitettua ranua valmiista pakasteista, sillä en varsinaisesti pidä niistä. Mutta sitten tuoreesta tulee tehtyä kaikenlaista.
Mulla tavallisen uunin käyttö on vähentynyt aika paljon aiempaan verrattuna Airfryerin myötä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|