OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Purkitettua särkeä?
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Mehtisika
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 263
Paikkakunta: Outokumpu

LähetäLähetetty: 09.05.2006 21:06    Viestin aihe: Purkitettua särkeä? Vastaa lainaamalla viestiä

Ei nyt varsinaisesti ole riistaa mutta uskoisin että jollakin on kokemusta kyseisestä ruuasta.
Mitä mausteita olette käyttäneet purkitetun särjen valmistuksessa, ite oon meinannu jotain tomaattisysteemiä niin voisko joku laittaa tuon tomaattiliemen teko-ohjeen. Mikä on lämpötila johon nuo purkit täytyy painekattilassa kuumentaa ja kuinka pitkään niitten pitää antaa olla?
Mites tuo kalan perkaus? Riittääkö aivan jos suomustaa tuommosen pienen särjen, heittää pään ja mahan mäkeen kalalta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 09.05.2006 21:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lukaiseppa ERÄ 12/2005 s. 34->
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
J.A.H
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 139
Paikkakunta: Tuusula

LähetäLähetetty: 10.05.2006 19:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hei! Purkitimme muinoin muikkua jonkin verran ja mauste/tomaattikastike sisälsi muistaakseni seuraavat ainekset.

- Tomaattipyrettä
- Ruokaöljyä(rypsi)
- Kuivattua sipulia
- Pippuriseosta
- Suolaa
- Laakerinlehtiä(1 per prk)

Näillä tuli hyvää aikanaan. Autoklaavissa keittämiseen muisti pätkii,mutta jos heitän 120 astetta ja 12 minuuttia niin alueella ollaan. Varmista tämä tieto että saat onnistumaan. Kovin tymäkkää mausteseosta ei kannata laittaa,sillä menee kalan maku.

Hyviä purkitustuokioita!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
J.A.H
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 139
Paikkakunta: Tuusula

LähetäLähetetty: 10.05.2006 19:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Unohtui 1 ainesosa liemestä. Sinapinsiemeniä myös jokaiseen purkkiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Jusse
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Jou 2004
Viestejä: 573
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: 10.05.2006 19:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aika samoilla resepteillä itse tehtiin muikkua ja särkeä. Sarjelle lisättiin sitruunapippuria ja laakerinlehteä tai sinapinsiementä ei käytetty. Ketsuppia/tomaattia tarvitaan oikeastaan hyvin vähän. Särjelle voi laittaa kyllä reilumminkin. Särjet vedettiin suomustamisen jälkeen fileiksi, ei juurikaan vie aikaa.

Särki ei ollut oikeastaan mitenkään erikoista, muikku hakkasi sen kyllä 100-0. Muikuista parhaiten onnistui savustetut muikut, joille lisäättiin sekaan pelkästään pari ruokalusikallista öljyä.

Autoklavointi vaatii tuon 120 astetta noin vartin verran. Purkin sisus ei kuitenkaan lämpeä tuohon lämpöön yhtä nopeasti, kuin keittovesi, joten on kyllä suositeltavaa pitää purkkeja padassa ihan reilusti. Toista tuntia ollaan keitetty, eikä niistä mitenkään liian pehmeitä ole tullut. Savumuikut varsinkin kestää koossa vaikka tuosta pidemmänkin kypsennysajan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lapinleuku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2006
Viestejä: 917
Paikkakunta: Inari

LähetäLähetetty: 18.05.2006 08:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuulostaa hyvältä jos puhutaan purosiiasta eli reeskasta tai muikusta, mutta ei kyllä kykene rehellinen pohjoisen mies uskomaan että särjestä hyvää purkkikalaa tulisi... oikein selkäpiitä karmii kun ajattelee.

Vähän sama kuin jos joku väittäisi haukea ihmisen ravinnoksi. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
huntikas
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Tam 2006
Viestejä: 795

LähetäLähetetty: 20.05.2006 12:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuota purki särkeä on tullut tehtyä ja on erityisen hyvää kun laittaa sekaaan ahvenen mätiä..!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7525

LähetäLähetetty: 20.05.2006 12:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Mitä mausteita olette käyttäneet purkitetun särjen valmistuksessa, ite oon meinannu jotain tomaattisysteemiä niin voisko joku laittaa tuon tomaattiliemen teko-ohjeen.


En ole itse koettanut valmistaa, mutta chilimaustettu tonnikala on ainakin minusta järjettömän hyvää. Oikein sellainen sunnuntaiaamun hirvipassi välipala. Tomaattikastikkeella maustettuun kalaankin kyllästyy joten tuossa yksi vaihtoehto jos vaan saa kokeilemalla reseptin kohdilleen.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 20.05.2006 16:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lapinleuku kirjoitti:
Kuulostaa hyvältä jos puhutaan purosiiasta eli reeskasta tai muikusta, mutta ei kyllä kykene rehellinen pohjoisen mies uskomaan että särjestä hyvää purkkikalaa tulisi... oikein selkäpiitä karmii kun ajattelee.


Ompahan tuota niin särkeä, siikaa, muikkua, ahventa ja erilaisia lihoja tullut purkista syötyä ja ainakin ommaan suuhun särki pesee siian. Siiasta tahtoo tulla kuivakkaa ommaan makkuun. On syöty vaikka millasessa soossissa. Särki taasen menee todella mehukkaaksi. Ahven on myös hyvä -ainakin kukossa! Muikku onkin sitten aivan loistava. Muikkuun kun ei savolainen kyllästy vaikka minkä tekis...

Reissueväänä on kyllä purkkiin tehty muikku- tai ahvenkukko mitä mainioin! Purkillisen kun yksin pistelee nii a'vot että täyttää!

Nämähän on näitä makuasijoita joista ei voi kuin kiistellä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Mippi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2005
Viestejä: 1384
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 21.05.2006 02:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="Lapinleuku"]Kuulostaa hyvältä jos puhutaan purosiiasta eli reeskasta tai muikusta, mutta ei kyllä kykene rehellinen pohjoisen mies uskomaan että särjestä hyvää purkkikalaa tulisi... oikein selkäpiitä karmii kun ajattelee.

Vähän sama kuin jos joku väittäisi haukea ihmisen ravinnoksi. Wink[/quote]

Tai poron lihaa. Cool
_________________
Eihän sitä kukhan jaksa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 21.05.2006 08:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Reissueväänä on kyllä purkkiin tehty muikku- tai ahvenkukko mitä mainioin! Purkillisen kun yksin pistelee nii a'vot että täyttää!

Resepti Question
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 21.05.2006 14:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tursas kirjoitti:

Resepti Question


Tehdään samaan tapaan kuin perinteinen kalakukko mutta kuoriaineena käytetään reissumiestä. Reissumies menee juuri tuommoiseen 400 g purkkiin pohjaksi ja kanneksi kukolle.

Kalakukko reseptejä on sitten monia. Suhteet vaihtelee aika paljon tekijän mukaan mutta perusraaka-aineet:

Kalaa (muikku tai ahven)
Possun kylkeä (itse tykkään lihaisesta)
Voita (ihan vaan mausteeksi ja antamaan koesteutta)
Mausteeksi suolaa

Joskus laitetaan sekaan vielä vähäsen riisiä tai ohrasurimoita jotka on esikypsennetty. Se että missä suhteessa raakaaineita laitetaan niin on tekijäkohtaista. Kalaa kuitenkin pääosa ja sitten possua maun mukaan. Suolaa ei tuommoseen purkkiin mene kuin ripaus. Varsinkin jos käyttää possuna savukylkeä niin sieltä tulee jo suolaa.

Kokeilemisen arvoista voisi olla myös lanttukukon teko purkkiin. Lanttukukkohan tehdään samankaavan mukaan kuin kalakukko mutta kalan tilalle vaihdetaan lanttu ja laitetaan sekaan vähän sokeria.

Se on tuon kukon teko vähän sammaoo hommoo kuin karjalanpiirakoitten... Jokkainen tekköö vähän niin kuin oman mallin mukkaan Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
issee
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Tou 2005
Viestejä: 53

LähetäLähetetty: 15.07.2006 22:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja ainahan voi kokeilla hurrien hapansilakan ohjeilla.. Kunhan muistaa avata purkin esim. vesisaavissa vedenpinnan alapuolella ettei tule lastit naamalle Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
nikulainen



Liittynyt: 17 Hei 2006
Viestejä: 5
Paikkakunta: etelä-lappi

LähetäLähetetty: 22.07.2006 07:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kyllä särjestä hyvä purkkikala tulee.keväällä tein, laitoin sekaan ahventakin.
särki on aivan liian aliarvostettu kala.
sitä en ymmärrä kun jotku haukkuvat haukea, mitä ihmeen vikaa siinä on?
paras paistikala mitä tiiän!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Lapinleuku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2006
Viestejä: 917
Paikkakunta: Inari

LähetäLähetetty: 04.08.2006 16:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hauki paras paistikala?!? Nyt kyllä menee paksuksi. Kyllä meikäläinen lataa mieluummin lohta / rautua pannulle tahi grilliin kuin haukea. Nyt joku keittiömestari tänne kertomaan että miten on?!? Confused Toisaalta, makuasioista ei voi kiistellä... tai sitten ne ovat ainoita asioita joista voi kiistellä.
_________________
www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com