Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Mallu Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Hei 2006 Viestejä: 7
|
Lähetetty: 10.08.2006 21:33 Viestin aihe: Kyyhky ruokapöydässä |
|
|
Eli tuli tällänen mieleen kun nyt näitä puluja tässä ollaan roiskittu niin miten porukka ruukaa laittaa kyyhkysä?
Eli ihan kokkaus ohjeita voisi tähän laittaa ja jakaa keskenään.
Itse en ihme reseptejä oo kokeillu ja kyyhkyä en ole tainnut edes laittaa.
Pyytä olen muutaman kerran laittanut ja sekin ihan perustyyliin eli ruskistus ja hautumaan ja tietenki jotain sörseleitä sinne sekaan
Ja varsinkin kun nyt tämä lintuflunssa on ajankohtaista niin vaikuttaako se jotenkin teidän riistan laittoon jne.?
Eli herkullisia reseptejä kiitos!
Edit: Itselläni on kirjassa muutama ohje ja voisin niitä tähän kirjotella mutta en tiedä kerkieiskö tänää. Mutta hetken päästä.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JiiPee Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Huh 2004 Viestejä: 317 Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 10.08.2006 22:05 Viestin aihe: |
|
|
Kokeilin huvikseen aamupäivällä jahdista tultuani seuraavaa:
Veistelin jo jahdin lomassa rintalihat erilleen linnuista, ku eihän niissä muuta syötävää oo. Sitten hakkasin lihanuijalla rintalihat ohuiksi pihveiksi, päälle suolaa ja grillimaustetta (jauhe). Sitten grillasin ne kaasugrillissä. Kypsy melko joutusasti (enpä muistanu koko lintulunssaa). Grillauksen jälkeen lautaselle ja päälle ohuelti tuorejuustoa, olikohan valkosipuli/chili. Sitten vaan ääntä kohti.
Oli muuten herkkua, suosittelen! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ultima Thule Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Huh 2006 Viestejä: 998
|
Lähetetty: 10.08.2006 23:16 Viestin aihe: |
|
|
JiiPee kirjoitti: | Kokeilin huvikseen aamupäivällä jahdista tultuani seuraavaa:
Veistelin jo jahdin lomassa rintalihat erilleen linnuista, ku eihän niissä muuta syötävää oo. Sitten hakkasin lihanuijalla rintalihat ohuiksi pihveiksi, päälle suolaa ja grillimaustetta (jauhe). Sitten grillasin ne kaasugrillissä. Kypsy melko joutusasti (enpä muistanu koko lintulunssaa). Grillauksen jälkeen lautaselle ja päälle ohuelti tuorejuustoa, olikohan valkosipuli/chili. Sitten vaan ääntä kohti.
Oli muuten herkkua, suosittelen! |
Kyllä tulikin nälkä.. Ite olen yleensä kyyhkyset käristäny voissa, sit suolaa, mustapippuria, sipulia ja muita mausteita ja paljon kermaa ja hautumaan pannulla pienellä lämmöllä. Välillä lisäilly vettä joukkoon ja sitte vaan syömään ku lihat kypsyny tarpeeksi! _________________ Pyydystä&Paista! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
hq Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hei 2004 Viestejä: 3688
|
Lähetetty: 11.08.2006 01:20 Viestin aihe: |
|
|
JiiPee kirjoitti: | grillimaustetta (jauhe) |
Kannattaa muuten noista valmiista mausteseoksista tsekata että niissä ei ole natriumglutamaattia, aka. aromisuolaa. Se peittää alleen maut äärimmäisen tehokkaasti ja kaikki sillä maustettu maistuu eineslihapullilta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Leijona Valametti Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Lok 2005 Viestejä: 703 Paikkakunta: Etelä-savo
|
Lähetetty: 11.08.2006 11:00 Viestin aihe: |
|
|
Näille jutuille on oma alueensa tällä foorumilla.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Renegade Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Tou 2005 Viestejä: 59 Paikkakunta: Haapavesi
|
Lähetetty: 11.08.2006 14:37 Viestin aihe: |
|
|
oletteko ottaneet vain ns. isot rintalihat kyyhkystä? itseä vaivaa suunnattomasti kun kyyhkyyn jää aina semmonen pieni suikale lihaa siihen rintalastan keskellä olevaan korkeampaan osaan... en osaa selittää tarkemmin sitä kohtaa mihin lihaa jää _________________ Baikal ij-27 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussi_ Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 15 Hel 2006 Viestejä: 17 Paikkakunta: Raahe
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
MtJ Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tou 2004 Viestejä: 10001
|
Lähetetty: 12.08.2006 12:59 Viestin aihe: |
|
|
Pieni vaaleampi osa on minun tietääkseni nk. éntrecote, eli herkullisin osa kyyhkystä. _________________ Jos parturi ajaa parran vain niiltä, jotka eivät itse aja partaansa, ajaako hän silloin oman partansa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
miksa Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Jou 2004 Viestejä: 643
|
Lähetetty: 12.08.2006 23:33 Viestin aihe: |
|
|
Pahin virhe on kypsentää ja hauduttaa liikaa. Pidin kyyhkyä ei-niin-hyvänä lihana, kunnes kokeilin seuraavaa, varsin yksinkertaista reseptiä.
1. Rintapalat leikataan irti rintalastasta.
2. Maustetaan suolalla ja pippurilla
3. Paistetaan kuumassa voissa tai oliiviöljyssä, kahta puolta kuten pihvi, jonka jälkeen voi lämpöä pudottaa.
4. Kun nesteet tulee läpi, on liha valmista ( jää roseeksi )
5. Nautitaan punaviinin kera ja unohdetaan nyt ne lintuflunssajutut, havaintoja ei Suomesta ole, eikä muutamaan kuukauteen muualtakaan Euroopasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pupustaja Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 13 Elo 2006 Viestejä: 18
|
Lähetetty: 13.08.2006 09:04 Viestin aihe: |
|
|
Eikö kukaan jätä lihoihin luita antamaan makua keitoksiin? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|