Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Chillie Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Maa 2004 Viestejä: 3325
|
Lähetetty: 25.10.2009 15:39 Viestin aihe: Pikapihvit hirvijauhelihasta |
|
|
Piti tuossa pikkususille jotain purtavaa nopeasti saada suuhun, niin ihan perus pihvit ja muusi..
Elikkäs:
Noin 400-500 grammaa hirvijauhelihaa
Pikkupaketti pekonikuutioita
kourallinen korppujauhoja
kananmuna.
(sipuli silputtuna jos olis ollu)
Ei muuta ku kulhossa ainekset sekaisin ja hetki annetaan seisoa et korppujauhot turpoaa.
Pannu kuumaksi ja voita..
Siinä sitten paisto, mausto: pippuri/suola ja maisto..
Pottumuusin ja puolukkahillon kanssa.
S |
|
Takaisin alkuun |
|
|
phh Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2004 Viestejä: 464
|
Lähetetty: 09.01.2010 23:49 Viestin aihe: |
|
|
tuota hirvijauhelihan maustamista on tullu kokeiltua vaikka millä tavalla, sialla jatkamalla ja ilman, eri tavoilla maustettuna. Ihan hyvää se on ollu parhaimmillaan, mutta kun makuasioissa ei ole ollut tapana tehdä kompromisseja. Kellään ideoita..? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 10.01.2010 00:16 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä se on tuo sian sotkeminen joukkoon jäänyt kaikessa hirvessä paljolti pois minulta. Lihan kuivuuden voi paikata voilla... (Tosin huomenna meinasin viillellä paistia palapaistia pienemmiksi suikaleiksi ja ruskistuksen jälkeen heittää muutamaksi tunniksi mietoon uuniin paljon sipulin, valkosipulin, herkkusienten ja pekonikuutioiden kanssa. Suola ja pippuri tietenkin sekaan. Tuota perusvähämausteista kun on tullut nyt muutamia kymmeniä aterioita kesän jälkeen vedettyä.)
Sellainen ajatus on tullut että jos unohdetaan kaukomaiden mausteiset ruuat niin paras liha maustetaan pelkällä suolalla, kakkosluokka suolalla ja pippurilla, kolmosluokka suolalla ja pippurilla ja sipulilla jne. Toki vaihtelua saa ykkösluokkaankin mausteilla - tätä tulisi kuitenkin välttää. Tacoja kun tekee niin onpa mahtava täräyttää vähärasvaiset ja siten rasvaavaluttamattomat hirvenjauhelihat Aaria-mausteiden Pablo Tex Mex -mausteseoxella runsaskätisesti ryyditettynä kuoren sisään itsetehdyn salsan ja ananaskuutioiden alle. Tuo Aariamausteiden seos hakkaa tuoreudessaan ja vähäsuolaisuudessaan kaikki muut kokeilemani sörsselit. Että seuraavan kerran kun serkun kaiman kummin naapurin koulukaverin tyttö tulee luokkaretkensä alla ovelle mauste-esitteen kanssa kolkuttelemaan, kannattaa ehkä sittenkin pari purkkia tilata.
No jorinat sikseen. Voi, suola ja myllystä mahdollisimman tuoretta mustapippuria ovat se perusta jolle rakennan hyvän hirvijauhelihan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
olba84 Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Syy 2005 Viestejä: 1700 Paikkakunta: Etelä-Savo
|
Lähetetty: 11.01.2010 09:41 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä muuten kelpaa kun vetäsee sekaan sipulikeittopussin ja kermaviilin.
ON HYVVEE!!! Jos herkutella haluaa niin täyttää vielä aurajuustolla ja uuniin... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 11.01.2010 10:19 Viestin aihe: |
|
|
Tuo sipulikeittoaineksen käyttäminen jauhelihataikinaan tuntuu olevan kovin yleistä. Koen vakavia huonommuudentunteita kun en saa sillä aikaiseksi mitään muuta kuin eineksen makuista pöperöä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Perdiz Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 884 Paikkakunta: Mehtän puolella
|
Lähetetty: 11.01.2010 10:29 Viestin aihe: |
|
|
sipulikeitto+kermaviili-systeemi pelaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
veetee Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 5990
|
Lähetetty: 11.01.2010 11:25 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: | Tuo sipulikeittoaineksen käyttäminen jauhelihataikinaan tuntuu olevan kovin yleistä. Koen vakavia huonommuudentunteita kun en saa sillä aikaiseksi mitään muuta kuin eineksen makuista pöperöä. |
Saahan sillä kauppias sipulikeitto-pusseja kaupaksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 11.01.2010 12:15 Viestin aihe: |
|
|
Jos on tullut sieniä kerättyä reissuillaan niin joko suolasieniä tai kuivattuja kanttarelleja joukkoon, niin saapi taikinaan kuohkeutta aikaiseksi ja mautkin sopivat yhteen. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
olba84 Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Syy 2005 Viestejä: 1700 Paikkakunta: Etelä-Savo
|
Lähetetty: 11.01.2010 13:30 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: | Tuo sipulikeittoaineksen käyttäminen jauhelihataikinaan tuntuu olevan kovin yleistä. Koen vakavia huonommuudentunteita kun en saa sillä aikaiseksi mitään muuta kuin eineksen makuista pöperöä. |
Tuskin kannattaa tuntea huonommuutta. Kukin taplaa tavallaan ja tuo oli vain ehdotukseni kun sellaisia kyseltiin. Minusta tuo kermaviili+keittosetti pelaa ja kyllä maistuu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16775
|
Lähetetty: 11.01.2010 14:34 Viestin aihe: |
|
|
Tuo sipulikeitto pierettää. Olen vaihtanut sipulikeiton oikeisiin sipuleihin ja tulee paremman makuista minun suulle. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9505
|
Lähetetty: 12.01.2010 13:02 Viestin aihe: |
|
|
Sipulikeiton kun korvaa vaikkapa sienikeitolla niin mukavaa vaihtelua siihen kitkeryyteen... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
hek-a Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Elo 2006 Viestejä: 588 Paikkakunta: Taikayön tienoo...
|
Lähetetty: 21.01.2010 21:42 Viestin aihe: |
|
|
Tekee jauhelihataikinan sipulikeitolla tai vaikka hernekeitolla niin uutta säväystä saa sulatejuustolla (perinteinen Koskenlaskija tai joku hienostuneempi ranskalainen) kääräsemällä sitä pihvin keskelle (sisään) ennen paistoa. Jos haluaa juuston sulavan kunnolla niin pihvi kannattaa nopeasti ruskistaa kuumalla pannulla ja varsinaisen kypsennyksen hoitaa uunissa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 21.01.2010 21:48 Viestin aihe: |
|
|
No kun kerran tälle linjalle lähdettiin niin laittakaapa reilun kilon jauhelihaköntin sisään paketti tai kaksi Auraa ja muutama kaltattu ja tyhjäksi kalvettu tomaatti. Taikinassa täytyy tietysti olla pippurit, suolat ja muutama sipuli kuullotettuna silppuna. Murekkeen pintaan täytyy ehdottomasti tökkiä voinokareita. Sitten uuniin (olikohan parisataa astetta ja kolmisen varttia..).
+ Pottumuusi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9505
|
Lähetetty: 21.01.2010 22:35 Viestin aihe: |
|
|
Varmasti on tökittävä voita vähän enemmänkin jos kiloa mureketta kahdessasadassa kolme tuntia aikoo pitää... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 21.01.2010 23:29 Viestin aihe: |
|
|
Wikke kirjoitti: | Varmasti on tökittävä voita vähän enemmänkin jos kiloa mureketta kahdessasadassa kolme tuntia aikoo pitää... |
Tä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|