Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
KurkkaHolli Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Elo 2004 Viestejä: 602 Paikkakunta: Verinen tanner
|
Lähetetty: 02.10.2006 10:20 Viestin aihe: Eräänlainen pyyresepti... (KurkkaHollin ihime pyysoppa) |
|
|
Terveens kaikille muillekin, nälkäiselle.
Kuten tiedämme, pyy edustaa saatavilla olevasta riistalihasta ehdotonta parhautta. Sen jälkeen, moni mitä ilmeisimmin tunnustautuu myös kanttarellien ystäväksi? Minä ainakin.
Nyt kun on eväksen ainekset pääpiirteittäin selvillä, otetaan mietintään, että mitäköhän muuta entisten lisäksi?
"KurkkaHollin ihime pyysoppa"
2-4 pyytä, täkät pelkästään
1 litra kanttarelleja
1 iso sipuli
Vuohenjuustoa, iso nokare
pari siivua pekonia
1/4 litra kuohukermaa (laitit ja laihikset, ei näihin resepteihin, kiitos)
voita, riittävästi
vettä
mausteita ja muita
Eli asiaan... Valmistelut. Pistä puolet sipulista ihan pieneksi pilkkeeksi, kun taas loppu laita vaikka ihan "veneiksi" eli isoiksi paloiksi. Putsaa sienet, kukaan ei tahdo multaa tai havuja syödä. Tarkista, ettei pyyssä ole haulenrei'istä pilkistimässä höyhenten rippeitä tai hauleja. Ei muuta.
Ensiksi, viskaamme sienet pannulle, ihan onnettoman pienen voinokareen saattelemana. Antaapa sienten siellä hieman menettää nesteitään, ja sillä välin heitämme rautapadan pohjalle vähän voita ja pekonit. Kunhan tuo pekoni alkaa käristyä, nakataan sipulista ne "veneet" pataan, sekä pyyt. Ruskistellaan pyyt tasaisesti, ja kunhan tämä on selvää, käännetään linnut täkkäpuolet ylöspäin ja maustetaan. Itse käytän ns nelimaustetta (ohje tuolle löytyy tästä forumista), sekä rouhin hieman mustapippuria ja merisuolaa päälle. Kaada "sopivasti" vettä padan pohjalle ja levyä pienemmälle, antaa maustua eväksen siellä. Sillä välin, pannulla lienee jo aika valmiinlaista, eli sienet ovat hikoilleet tarpeeksi, tässä välissä olisi hyvä viskata ne loput, pikkupikkusilppuiset sipulit, sekaan (pistä saatteeksi nokare voita). Antaa vielä hetken hautua, mutta muista, älä ruskista mitään, menee erinmakuiseksi kuin tässä nyt on tarkoitus!
Kunhan tämä nopea (max 5 min) muhimisvaihe on ohitettu ja tyhjä olutpullo on saatettu muiden panttipullojen luokse, jatketaan. Eli, nyt tarkistetaan linnun kypsyys ja mausteet, mikäli ok, nostetaan linnut pois padasta ja pata pois liedeltä, mikäli ei, maustetaan ja annetaan maustua (kunhan sen saisi ensimmäisellä kerralla oikein, pyy kun kypsyy aika helvetin nopeasti!). Sienet lienevät jo valmiita seuraavaan vaiheeseen, eli lorautellaan kermaa päälle, pienennetään lämpöä, ja annetaan kerman sakeutua, nyt heitä kyytiin se vuohenjuusto ja varovaisesti sekoittamalla sulata se kastikkeeseen. Kunhan sienikastikkeesi alkaa olla oikean väristä ja näköistä, mausta kastike (musta- ja valkopippuria sekä suolaa, ainakin meikäläiseltä lensi pannulle). Hetki maustumista ja valmista.
Tässä vaiheessa voitkin valita mitä teet. Teetkö kuten minä, eli paloittelet pyyt ja heität lihat kanttarellisopan joukkoon (mausta sienipannu ennen tätä) ja eväs onkin tarjoiluvalmis. Vai, teetkö kuten joskus ennen olen itse tehnyt, eli tarjoat erikseen pyyt padastaan (jos joku tahtoo, saa syödä ne vettyneet pekonit sieltä.... yök) ja sienikastikkeen omasta tarjoiluastiastaan.
Ihan sama sinänsä, mutta olihan tuo jumaliste hyvää! Sori nyt tuo suurpiirteinen kuvaus tapahtumien kulusta, sekä kuvien puute... mutta mikäli kysyttävää tulee, vastailen toki. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|