Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
hunaja-jussi
Liittynyt: 07 Mar 2007 Viestejä: 1 Paikkakunta: suonenjoki
|
Lähetetty: 08.11.2007 01:09 Viestin aihe: Hirven lihan palvaus |
|
|
Asiaan enemmän vihkiintyneet, kertokeepa, miten saan mehukkaan palvin hirvestä. On sen ajan jo elännä missä joutu työstämään kuivaa lihaa.
Ja toinen kysymys olisko jollain piirustuksia pienestä palvi pömpelistä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Powerhead Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Hel 2006 Viestejä: 820
|
Lähetetty: 08.11.2007 01:36 Viestin aihe: |
|
|
Parasta saa kun vie johonkin lihansavustusfirmaan, josta saa sitten hakea valmiit lihat vakuumipaketeissa takasin. Kotivehkeillä ei taida tulla kuin sanomista. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fygy Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Huh 2007 Viestejä: 935 Paikkakunta: Ryttylä
|
Lähetetty: 08.11.2007 08:31 Viestin aihe: |
|
|
Powerhead kirjoitti: | Parasta saa kun vie johonkin lihansavustusfirmaan, josta saa sitten hakea valmiit lihat vakuumipaketeissa takasin. Kotivehkeillä ei taida tulla kuin sanomista. |
yhdyn eelliseen vie vaan ammattilaisille savustettavaksi ja eisen ainakaan hintaan pitäisi kaatua en nmuista tarkkaa hintaa mutta ollut kylllä melkosen edullista tuo palvaaminen ja tulee sit kanssa viimesen päälle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Perdiz Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 884 Paikkakunta: Mehtän puolella
|
Lähetetty: 08.11.2007 14:22 Viestin aihe: |
|
|
...mutta pitäisi saada se maaginen eläinlääkärin tarkistusmerkintä! (jos joku tietää palvaamoa täältäpäin joka ottaisi omaan käyttöön tulevaa lihaa ilman tarkastusta niin saapi laittaa yv:tä) |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 08.11.2007 16:30 Viestin aihe: |
|
|
Kannattaa etsiskellä firmoja jotka tarjoaa palvaus palvelua. Eivät siis itse myy lihaa vaan ainoastaan palvaavat. Silloin ei tarvitse lihan olla tarkistettua.
olikohan lokakuun M&K:ssa näistä yrityksistä mm juttua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fygy Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Huh 2007 Viestejä: 935 Paikkakunta: Ryttylä
|
Lähetetty: 08.11.2007 20:28 Viestin aihe: |
|
|
itse käyttänyt tammelassa sijaitsevaa makulihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pykälämaakari Kanta-asiakas
Liittynyt: 03 Hel 2005 Viestejä: 173 Paikkakunta: Uusimaa
|
Lähetetty: 09.11.2007 11:40 Viestin aihe: |
|
|
Olen palvauttanut peuraa Tammelan Makulihassa useita kertoja ja Makuliha on onnistunut siinä hyvin. Kysyin kerran nimenomaisesti hirven paistin palvaamisesta ja Makulihasta totesivat, että hirven palvaaminen on riskialtista puuhaa. Vähärasvaisena lihana se helposti kuivuu liiaksi.
Makulihalla on erillinen käsittelyosasto "rahtitavaralle", jossa käsittelevät tarkastamatonta lihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
olsa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2006 Viestejä: 3024
|
Lähetetty: 09.11.2007 19:20 Viestin aihe: |
|
|
Yks vuosi perattiin hirvi, lihat vietiin someron palviin. Laittoivat fogumiin joka ukolle valmiin palan, jako oli tasapuolinen ja helppo.
Liha oli rullassa laitettu, onnistunu tosi hyvin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
maalari Kanta-asiakas
Liittynyt: 03 Lok 2005 Viestejä: 856 Paikkakunta: kainuu
|
Lähetetty: 10.11.2007 10:46 Viestin aihe: |
|
|
Kivikylän palvaamoa voipi suositella. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
eupa Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2005 Viestejä: 261 Paikkakunta: Satakunta
|
Lähetetty: 10.11.2007 11:06 Viestin aihe: |
|
|
maalari kirjoitti: | Kivikylän palvaamoa voipi suositella. |
samoin! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16769
|
Lähetetty: 15.11.2007 13:47 Viestin aihe: |
|
|
Palviportti Hämeenkyrössä on minun suosikkini. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
metsä-vaagner Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 15 Tam 2007 Viestejä: 25
|
Lähetetty: 18.11.2007 00:22 Viestin aihe: |
|
|
Olen palvannut 2 - 3 kg:n paloja hirvenpaistia savusaunassa seuraavasti: paisti foliovuokaan ylälauteille maustamattomana, kinkkumittari kylkeen ja kun näytössä on 64 astetta niin paisti ulos. Suolaus siten, että kourallinen yrttisuolaa hierotaan paistin pintaan ja kääritään se lämpimanä voipaperiin noin tunniksi.
Prosessi onnistuu saunan normaalin lämmityksen yhteydessä esimerkiksi kalareissun oheistoimintana.
Jos palvataan suurempia lihapaloja, on lihoja savustettava yli yön. Tällöin myös suolaus on tehtävä toisin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 15.12.2007 19:38 Viestin aihe: |
|
|
Itse palvattua hirvenlihaa, ei tuosta hullumpaa tullut. Pikkaisen ehkä liikaa suolaa, mutta onpahan hyvä syy ottaa olut palvilihaleivan kaveriksi . Seuraavalla kerralla käyttöön 5% suolavesi ruiskusuolauksessa.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16769
|
Lähetetty: 15.12.2007 19:58 Viestin aihe: |
|
|
fygy kirjoitti: | Powerhead kirjoitti: | Parasta saa kun vie johonkin lihansavustusfirmaan, josta saa sitten hakea valmiit lihat vakuumipaketeissa takasin. Kotivehkeillä ei taida tulla kuin sanomista. |
yhdyn eelliseen vie vaan ammattilaisille savustettavaksi ja eisen ainakaan hintaan pitäisi kaatua en nmuista tarkkaa hintaa mutta ollut kylllä melkosen edullista tuo palvaaminen ja tulee sit kanssa viimesen päälle. |
Itse ajattelen näin, että tuo riistanlihan palvaaminen liittyy yhtenä osana metsästysharrastukseen. Itsekin palvaisin, jos olisi vaan paikka. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 15.12.2007 20:05 Viestin aihe: |
|
|
Kivinevalle pieni vinkki: Ruiskusuolaukseella ei saada tasaista lopputulosta. Omat kokemukset puoltavat tuota suolavedessä liottamista sopivan ajan hitaan kiiruhtamisen taktiikalla. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|