Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 18.12.2006 23:44 Viestin aihe: Painekattila, Olympic system... |
|
|
Painekattila, Olympic system
Mitähän tästäkin tulee. Itselleni täysin outo kapistus ja kummasti puhisee levyllä… |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Toni Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Maa 2004 Viestejä: 152 Paikkakunta: Kymenlaakso
|
Lähetetty: 19.12.2006 08:35 Viestin aihe: |
|
|
Oma veikkaukseni on ylikypsää lihaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 19.12.2006 08:40 Viestin aihe: |
|
|
Lataa ja varmista _________________ Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
eij Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Hei 2004 Viestejä: 354
|
Lähetetty: 21.12.2006 22:03 Viestin aihe: painekattila |
|
|
mulla on kanssa painekattila:SITÄ EI HAKKAA MIKÄÄN EIKÄ KOSKAAN KUN HALUAT MUREATA JA KYPSÄÄ LIHAA.
eikö ookki aika paljon sanottu.
mä teen riistalihan näin:
paan p-kattilan pohjalle kuivattuja suppilo- ja keltavahveroita reilusti.sit laitan katajanmarjoja kymmenkunta.sit laitan pilkottuna reilun sipulin.sit pilkottu porkkana.yksi rkl aromisuolaa.sit ruskistettu liha joko paloina tai kokonaisena.sit jos liha vähempi rasvasta niin possunkylkeä lihan päälle.ruokaöljyä laitan kannen kumitiivisteeseen.
sit vettä joku 3 senttiä.kattila liedelle ja säädän lieden sille lämpötilalle että pihisee reilusti.painesäädin vasemmalle eli kovemman paineen(lämpötilan)puolelle.
40-50 min ja valmista on.EI OO OLLU SITKEETÄ MILLOINKAAN. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 05.10.2012 09:55 Viestin aihe: |
|
|
Nostetaan hieman vanhaa aihetta, itse olen miettinyt painekattilan hankkimista monta vuotta, nyt alkuviikosta viimeksi hernekeittoa tehdessä. Tänään sain aikaiseksi vihdoin tilata sellaisen, joten juuri sopivasti hirvikauden aluksi pitäisi kattilan olla kädessä.
Onkos porukalla hyviä reseptejä jakoon, toi edellinen riistanlihan kypsennysohje vaikuttaa perusvarmalta ja menee varmasti kokeiluun... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tvälläri Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 3423 Paikkakunta: Mikämikämaa
|
Lähetetty: 05.10.2012 11:03 Viestin aihe: |
|
|
Ite olen tehny siten, että en paista lihoja pannulla, vaan laitan uuniin grillivastuksen alle ruskistumaan tulee aika nopeesti joku 10 minsaa riittää. On helpompi tapa ruskistaa luisia paloja, kun että värkätä paistinpannun kans.
Keitän tai siis (höyrystystähän se on kun laitetaan sellanen 2-4dl vettä vaan) kattilalla lihan ensin, joku 30 minsaa niin että lähtee melkeen luista irti. siivilöin sitten sen liemen mikä jää sitten liotetut herneet, se siivilöity liemi pippurit sun muut öyheet joukkoon ja se esikeitetty ruskistettu luu. Tämä näin siksi, koska lihasta tulee keittäessä sitä vaahtoa jota en halua kurmeeruokaan sotkea. sitte vain reiluks puoleks tunniks painekattilaan, riippuen tietysti kuin paljon soppaa tekee. Tulee muuten tosi maukkaat sopat. _________________ "Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 05.10.2012 14:16 Viestin aihe: |
|
|
Itelläkin vähän unohtunut toi painekattila kaappiin.
Tein tosin jokuaikatakaisin kohtuu vanhan hirvisonnin lihoista kaalisopan tuossa painekattilassa. Pirun hyvää tuli.
On kyllä semmoinen peli, jonka käyttöön pitää itsekin aktiivisemmin paneutua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tvälläri Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 3423 Paikkakunta: Mikämikämaa
|
Lähetetty: 05.10.2012 15:03 Viestin aihe: |
|
|
Tuossa rouvan kanssa pohdittiin yks ilta tätä ruokailukulttuurin muutosta. Keitot on hävinny yleisesti aika tyystin ruokavaliosta Suomessa. Muistan ite penikkana kun oikeastaan syötiin "tiukkaa tuokaa" yhtä harvoin kun nykyään keittoa, vaikka keitot on hyviä. Liekkö sitten meillä liian hyvin asiat tässä maassa jo, kun huoltsikan lounaspöydässäkin tulee ennemmin ostettua 8€:llä se paneroitu tanskalaista possunlihaa oleva piffi, kuin lihakeitto esimerkiksi. Pitkästä aikaa tehtiin sorsakeittoa eli "Fokelsoppunia" oli kyllä tosi maukasta, ja siinä oli tappaisetki mukana, vaikka emannus niitä karsastaa. Mielelläänhän tuo ne napaansa veti, hyvä ettei lautasta nuollu .
Pitäsköhän meiän Lahtinen lanseerata täälä riistaruokaosiossa joku riistakeittoviikko, oma topikki ja jokanen tekis erilaisia keittoja jaeltas reseptiä kuvien kera. Papukaijamerkin sais painekattilan käytöstä _________________ "Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ent.ap Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Tam 2005 Viestejä: 1666
|
Lähetetty: 05.10.2012 17:24 Viestin aihe: |
|
|
Enpä aloita uutta keskustelua, mutta pieni kysymys tietäville...: Elrod 6L painekattila(valmistettu Suomessa): myykö joku firma/myydäänkö jossakin, vielä tiivisteitä? _________________ Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tapmar Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2006 Viestejä: 2712 Paikkakunta: polulla
|
Lähetetty: 05.10.2012 18:30 Viestin aihe: |
|
|
Tvälläri kirjoitti: | Keitot on hävinny yleisesti aika tyystin ruokavaliosta Suomessa. |
Riippuu suomalaisista. Minä teen keittoja nelihenkiselle perheellemme melko paljon. Toimintamalli on, että keittoa tehdään kuutisen litraa ja siitä pakastetaan parin aterian annoksiksi. Pari viikkoa sitten tein jauhelihakeittoa (josta muuten Valiolla on hyvä resepti. Mustapekkakerma tuo hyvän lisän.) ja huomenna olis tarkoitus tehdä kaalikeittoa. Hyviä ja tavallisia peruskeittoja. Kelpaa kaikille _________________ http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|