Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 29.01.2007 19:21 Viestin aihe: Fritti di teeri |
|
|
Eikä mikään frutti di mare.
Nyt kun olen oikeaoppisesti taas syöttänyt ittelleni ja eukolleni viikon pelkällä pippurilla ja suolalla maustettua ja vedellä marinoitua riistaa, niin jotain muuta teki jostain syystä mieli.
Kalaa tulee fritattua paljonkin, mutta lihaa en ole juurikaan niin valmistanut. Riistaa en koskaan. Pakkohan sitäkin siis on kokeilla.
Aloitellaan taikinan valmistuksella. Taikinaan nesteeksi vissyä ja maitoo. 3 desiä vissyä, desi maitoo. Sekoitellaan venhäjauhoja ja korppujauhoja sekaan, sekä oliiviöljyä tiraus ja leivinjauhetta teelusikallinen. Mausteet voi valita oman maun mukaan. Tähän meni salviaa, musta- ja valkopippuria, murskattua valkosipulia, sekä murskattua katajanmarjaa. Annetaan tekeytyä jääkaapissa tunti pari.
Pistetään teeri palasiksi. Täkät irti ja paloiksi. Kannattaa irrottaa sisäfileet semmosenaan erilleen ja paloitella ulommat. Pintaan voi hieroa hennosti suolaa ja vaikka valkopippuria.
Pottumuusikin tehdän vähän tavallisesta poikkeavaksi. Sekaan isketään nääs kuullotettua punasipulia ja pestoa. Mukavan etovan vihreä sävy, nami. Kuuma maito joukkoon, voita ja suolaa, ja eikun vispailemaan.
Dipataan teeren palat taikinaan. Tiakinan olisi hyvä olla semmoista suht juoksevaa, ei siis mitään pizzataikinaa.
Tarkista ennen friteerausta, että öljy on varmasti tarpeeksi kuumaa. Pudota tippa taikinaa öljyyn ja jos se nousee pikaisesti pintaan tirisemään, niin alkaa olla tarpeeksi kuumat kelit. Dippaa liha ja aseta se öljyyn. Älä laita liikaa lihoja kerralla, ettei öljy kylmene.
Taustalla kypsyy paprikalla maustettu maissi.
Nostele noin kolmen-neljän minuutin jälkeen lihat paperilla vuoratulle lautaselle, jotta liika öljy imeytyy pois, eikä kuori lössähdä. Ripauta vielä suolaa. Ensimmäisistä friteerauksista tulee usein hieman valjun värisiä. Siksi öljyssä kannattaisi paistaa jotain jo aiemmin. Vaikka oma sormi.
Nostellaan koko komeus lautaselle. Friteerattu ruoka ei odota ruokailijaa, joten friteeraukset pitää tehdä juuri silloin, kun syöjät ja muut eväät ovat valmiina.
Kylkeen lehtisalaattia, paistettua maissia, tomaatti plus kurkku viipaleita, pestopottumuusia ja päälle karpalo-omena soosia. Huono ruoka siinä mielessä, että kokki joutuu hyppäämään välillä toisen kypsyvän satsin valmistukseen.
_________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Viimeinen muokkaaja, Rastinsahi pvm 29.01.2007 19:25, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 29.01.2007 19:24 Viestin aihe: |
|
|
Hyi, ruuassa on makua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 29.01.2007 19:26 Viestin aihe: |
|
|
Toiseks viimonen kuva vaihdettu oikeaksi... _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 29.01.2007 21:01 Viestin aihe: |
|
|
Tähän reseptiin voisi myös kehitellä jonkun hyvän dippisoosin ja jättää nuo lämpimät lisut pois. Voisi maistua illalla sohvalla
Onko teillä rasti muuten menossa kotona joku riistaviikko tai vastaava? Mitä emäntä on tykännyt? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 29.01.2007 21:06 Viestin aihe: |
|
|
Dippisoosi vois tosiaan olla jees. Pitäs vaan saada rasva niin julmetun kuumaksi, että voisi vetää noi palat ohkasiksi siivuiksi ja sitten taikina päälle. Äkkiä vain käyttää palat siellä.
Ei kai tässä mitään erityisempää riistaviikkoa... Normaalia kanakoiraimmeisen elämää _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 29.01.2007 21:22 Viestin aihe: |
|
|
Rastinsahi kirjoitti: | Pitäs vaan saada rasva niin julmetun kuumaksi, että voisi vetää noi palat ohkasiksi siivuiksi ja sitten taikina päälle. Äkkiä vain käyttää palat siellä. |
ongelma on poissa[url] |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
DARTON Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Tou 2004 Viestejä: 350
|
Lähetetty: 30.01.2007 10:33 Viestin aihe: |
|
|
Vähän jäi nyt vaivaamaan että miltä se tämä friteerattu tetri maistui? Kannaattaako kokeilla? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 30.01.2007 10:44 Viestin aihe: |
|
|
No jos tuota nyt hyvin subjektiivisesti kuvailisi, niin maku oli "jännä" - positiivisessa mielessä.
Puraistessa tuli ensin kypsyneen taikinan rapea maku (riippuu tietysti koostumuksesta miltä maistuu), jonka jälkeen tulvahti hyvin puhdas teeren lihan maku.
Jos jotain muuttaisin, niin ehkä lihaan pikkasen lisää suolaa. Myös kevyt, lyhytaikainen marinointi voisi olla jees. Esim. pelkästään öljyllä, rouhitulla katajanmarjalla, pippurilla, kevyesti salvialla.
Ehdottomasti kannattaa kokeilla, mutta lopputulos on kyllä hyvin paljon kiinni siitä millaisen taikinan saa aikaiseksi (koostumus, maku), miten uppopaistaminen onnistuu (öljyn kuumuus, taikinan paistuminen) ja kuinka nopsasti pääsee syömähommiin käsiksi.
Todella mehevänä tuo liha ainakin noin tehtäessä pysyy. Todellista hampaattoman ruokaa. Jos ei ole friteraanut aiemmin, niin kannattaa testata vaikkapa kalalla ensin. Esimerkiksi kuhasta tulee tautisen hyvää frittaamalla. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kahka Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2004 Viestejä: 433 Paikkakunta: 800km edellisestä pohjoiseen
|
Lähetetty: 30.01.2007 14:30 Viestin aihe: |
|
|
Jos viitsisit välillä kokata jotain kynityistä linnuista? Minä kun en älynnyt viime syksynä olla laiska ja kynittyähän en enää ala nylkemään. Pääsisi kokeilemaan nimittäin. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 30.01.2007 16:25 Viestin aihe: |
|
|
Yks metto olis pakkasessa koko puku päällään... mutta sen taidan säästää "jalostuspäiville". Pitää kattoa onnistuuko siellä kuvaaminen. tai jos ei edes kynisi, semmosenaan vaan tehosekoittimeen. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jersu Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hei 2006 Viestejä: 1519 Paikkakunta: seinäjoki
|
Lähetetty: 15.02.2007 14:54 Viestin aihe: |
|
|
Rastinsahi kirjoitti: | .... Esimerkiksi kuhasta tulee tautisen hyvää frittaamalla. |
Kerro kuinka oot kuhan tehnyt... VOisi koittaa jos kuulostaa hyvältä.. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 16.02.2007 22:50 Viestin aihe: |
|
|
Aivan samoin kuin tuon teerenkin. Kuha vaan fileiksi ja paloiksi ja taikina oman maun mukaan. Esim. tilliä, sitruunapippuria, tms. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
K-Ukko Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Huh 2006 Viestejä: 636
|
Lähetetty: 17.02.2007 20:38 Viestin aihe: |
|
|
Tuommosta taekinarasvalihhoo kun koeralle syöttää, nii peäsöö sitä koeroo käättämää näättelyissä, eli ilikijää viijä sinne semmosen koeran jolla on ihan lihhoo luittennii peällä.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|