Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Pro Hunter Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hei 2007 Viestejä: 1202 Paikkakunta: Pieksämäki
|
Lähetetty: 06.08.2007 10:08 Viestin aihe: Metsäkana lintujen siivous |
|
|
Eli miten kannattaa siivota ammuttulintu, suokistetaanko se ensin vai nyletään ja miten. Näppäriä konstejakin voilaittaa. Kiitos jo etukäteen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
GWP Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tam 2006 Viestejä: 1442 Paikkakunta: tosi lähellä ruåttia
|
Lähetetty: 06.08.2007 10:30 Viestin aihe: |
|
|
Amuttulintu, siis metsäkana lintu, kannattaa suokistaa samantien. Takki vedetään pois vasta roikutuksen jälkeen.
Suolistaa on monta tapaa: Pro luokan lintumiehet ottaa teereltä ja sitä pienemmiltä linnuilta peräaukosta hampailla ja vetää suolet veke , mutta ehkä ensialkuun kannattaa aloittaa tunkemalla sormet sinne ja vetää ne ihan käsin poes. Kivipiira ja sydän kannattaa ottaa talteen.
edit: Monet ottavat pieniltä linnuilta vain täkkälihat, eivätkä suolista ollenkaan. Sopii mielestäni pyylle ja kyyhkylle, mutta koska mie käytän näistäkin linnuista loput ja teen toimenpiteen vasta metsästä palattuani, niin suolistan kyseisetkin linnut: Revit rintanahan auki ja otat nätisti täkät irti. Loput käytät haaskaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pro Hunter Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hei 2007 Viestejä: 1202 Paikkakunta: Pieksämäki
|
Lähetetty: 06.08.2007 11:47 Viestin aihe: |
|
|
Ottaanko ne suolet puukon avulla irti vai vetämällä ne kokonaan ulos perä reiästä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pro Hunter Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hei 2007 Viestejä: 1202 Paikkakunta: Pieksämäki
|
Lähetetty: 06.08.2007 11:50 Viestin aihe: |
|
|
Millaisessa paikassa linnut kannattaa roikottaa. Ja kannattaako/voiko samaan roikotus pussiin laittaa useampia lintuja yhtä aikaa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lyrurus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 2009 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 06.08.2007 13:02 Viestin aihe: |
|
|
1. Suolet voi ottaa ulos joko siten että
a. viilletään puukolla mahanahka ja vatsanpeitteet auki ja vedetään suolet ulos, tai
b. tungetaan kaksi sormea peräaukkoon ja revitään aukko suuremmaksi ja nykäistään suolet tätä kautta.
- Jälkimmäistä konstia voi käyttää silloin, kun puukko on hukkunut. En tiedä, mitä etua siitä olisi edelliseen nähden.
2. Jos kotona on maakellari tai jääkaapin yhteydessä ns. "kylmäkaappi" niin linnut kannattaa roikuttaa siellä. Lämpö on tasainen. Jos riistaa roikuttaa ulkona, niin varsinkin alkusyksystä saattaa yllättää lämmin kymmentuntinen, joka vaikuttaa lihaan vähän liiankin dramaattisesti. Lintuja voi laittaa roikkopussiin niin paljon kuin kehtaa.
3. Pitäisiköhän Pro Hunterin harkita uudemman kerran nimimerkkiään? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
GWP Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tam 2006 Viestejä: 1442 Paikkakunta: tosi lähellä ruåttia
|
Lähetetty: 06.08.2007 13:14 Viestin aihe: |
|
|
Lyrurus kirjoitti: | b. tungetaan kaksi sormea peräaukkoon ja revitään aukko suuremmaksi ja nykäistään suolet tätä kautta.
- Jälkimmäistä konstia voi käyttää silloin, kun puukko on hukkunut. En tiedä, mitä etua siitä olisi edelliseen nähden. |
Mukavampi vetäistä leukulla voita leivänpäälle suolistuksen jäläkeen. Miksi yleensäkkää sohia puukolla jos ei ole tarvis?
Tietysti nuo on makuasioita. Sulla jäi tuo hampailla suolistaminen selvittämättä Mutta jos pro huntter kyselis sitä vaikkapa vuojen tai parin päästä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pro Hunter Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hei 2007 Viestejä: 1202 Paikkakunta: Pieksämäki
|
Lähetetty: 06.08.2007 14:08 Viestin aihe: |
|
|
Lyrurus kirjoitti: | Pitäisiköhän Pro Hunterin harkita uudemman kerran nimimerkkiään? |
Tuli kokeiltua useita nimi merkkejä ja miltei kaikki oli jo varattuja. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
maunoahonen Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Jou 2005 Viestejä: 92 Paikkakunta: pöpilä
|
Lähetetty: 06.08.2007 15:51 Viestin aihe: |
|
|
Kokeilitko TaUkKia?
No ei sentään. Kukaan ei ole seppä syntyessään. _________________ mä oon pannu tos ladossa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
GWP Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tam 2006 Viestejä: 1442 Paikkakunta: tosi lähellä ruåttia
|
Lähetetty: 06.08.2007 20:48 Viestin aihe: |
|
|
Pidä se nimimerkki. Pidä se pitkään ja ole joskus sen mukainen metsästäjä. Maasta met kaikki ollaan ponnistettu. Ja maahan sitä putoaa kun ponnistuksesta potku loppuu. Mettästyksessä on niin monta lajia, ettei niisä kaikissa ole kukaan hyvä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
coorde Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 260 Paikkakunta: pohjos-suomi
|
Lähetetty: 08.08.2007 10:51 Viestin aihe: |
|
|
älkää nyt alkako roikuttamaan lintuja missään jääkääpissa. jos on lämmintä nii riputus aika ei ole kovin pitkä. nolla keleillä voi riputtaa vaikka viikonkin, ei ole niin tarkkaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
citymies Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Hei 2007 Viestejä: 132
|
Lähetetty: 09.08.2007 10:30 Viestin aihe: |
|
|
coorde kirjoitti: | älkää nyt alkako roikuttamaan lintuja missään jääkääpissa. jos on lämmintä nii riputus aika ei ole kovin pitkä. nolla keleillä voi riputtaa vaikka viikonkin, ei ole niin tarkkaa. |
Tuota noin. Minä "riiputan" nykyään kaiken pienriistan jääkaapissa. Eli metältä tultua elukan nylkypuuhat. Nyljen yleensä linnutkin kun kynimispaikkaa ei oikein ole rivitaloasukkaalla. Suihkutila on hyvä paikka, saunan oven yläkarmissa on koukku, johon saa naruun jäniksen roikkumaan takajaloistaan.
Tämän jälkeen keittiöön, elukka paloiksi ja erittäin tiiviisti muovipussiin, siis pussiin mahd. vähän ilmaa. Pari kolme päivää jää/viileäkaapin alaosassa ja pataan tai pakkaseen. Tarkistin töissä riista-ammattilaiselta onko tässä jotain eroa riiputtamiseen. Vastaus oli että lihassa tapahtuva prosessi on ihan sama, ainoa ero on se että liha voi kuivua, joten vakuumi olisi paras. Ihan lämpimänä nylkemistä hän ei suositellut.
Menetelmää tuli kokeiltua ensi kertaa kun en kehdanut ottaa jänistä karvoineen päivineen käsimatkatavaroiksi lentokoneeseen
Mitään haittaa perinteiseen tyyliin en ole huomannut. Tuossa saa mukavasti siivottua vereytymät, luodin-ja hauliniskemät, ne kun ensimmäisenä alkaa haiskahtamaan normaalisti riiputtaessa. Saalis on siististi hoidettuna elintarvikkeiksi heti reissun jälkeen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
rahikpa Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 15 Hei 2007 Viestejä: 14
|
Lähetetty: 09.08.2007 15:12 Viestin aihe: |
|
|
coorde kirjoitti: |
Tämän jälkeen keittiöön, elukka paloiksi ja erittäin tiiviisti muovipussiin, siis pussiin mahd. vähän ilmaa. |
Taannoin legendaarinen kokki Kolmonen paketoi sorsan vakuumisti laittamalla sorsan pakastepussiin ja upottamalla pakastepussin sitten veteen. Kaikki ilma tulee todella tehokkaasti ulos. Sitten vaan pussin suu solmuun ja lihat mureutumaan / pakkaseen. Mieleen jäi myös kun se jopa pisti sen sorsan(siis katkaisi kaulavaltimon puukolla) heti ampumisen jälkeen. Mahtaako tuolla olla parantavaa vaikutusta lihan laatuun jos päästää veret kuin hirvestä ikään? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 09.08.2007 15:52 Viestin aihe: |
|
|
Tuo on ihan hyvä konsti jos ei ole vakuumikonetta, mutta totuuden nimissä on kyllä sanottava, että ei sieltä kyllä noin tehden tule kaikki ilma pois.
Tuota citymiehen tapaa voisi testata myös mettälinnuille tänä syksynä. Osan linnuista laitan pakkaseen ihan nuttuineen päivineen. Tämmöiseen on tietysti valittava ne yksilöt, joissa ei ole kovin pahoja osumia. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
citymies Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Hei 2007 Viestejä: 132
|
Lähetetty: 09.08.2007 22:03 Viestin aihe: |
|
|
Joo, jostain se Kolmosen propaganda oli kai päähän tarttunut tyyliin "kuulin jostain". Ainakin sen riiputusajan saa vakioitua eikä kärpäset surahtele vatsaontelosta kun alkaa nylkemään.
Joskus muuten pistin lintuja mutta kun sitä verta tuli teelusikallinen niin jotenkin tuntui että tämä on turhaa askartelua. Kokeilusta on pitkä aika enkä mene sanomaan että aineistoa olisi ollut tarpeeksi ajatuksen tyrmäämiseen. Jotkut tuota kyllä harrastavat. Tietysti jos on raanakko (s.o. haavakko) niin siitähän tulee kosher-lihaa . |
|
Takaisin alkuun |
|
|
citymies Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Hei 2007 Viestejä: 132
|
Lähetetty: 10.08.2007 15:04 Viestin aihe: |
|
|
rahikpa kirjoitti: | coorde kirjoitti: |
Tämän jälkeen keittiöön, elukka paloiksi ja erittäin tiiviisti muovipussiin, siis pussiin mahd. vähän ilmaa. |
Taannoin legendaarinen kokki Kolmonen paketoi sorsan vakuumisti laittamalla sorsan pakastepussiin ja upottamalla pakastepussin sitten veteen. Kaikki ilma tulee todella tehokkaasti ulos. Sitten vaan pussin suu solmuun ja lihat mureutumaan / pakkaseen. |
Joo, aika hyvin tuo onnistui kun löytyi aamulla tuoretta kokeilumateriaalia, 1/2 litran minigrippi on kyyhkylle aika sopiva köyhän miehen vakuumi. Tyhjiötä tässä ei ole tarvetta saada aikaan, ajatus on estää lihan kuivuminen. Kikkailtiin tänään myös sen verran että kynittiin kyyhkyt maastossa.
Ihan niin paljon niitä ei tipahdellut että pitäisi vakuumikone hommata. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|