Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
mikkomar
Liittynyt: 26 Tam 2005 Viestejä: 6
|
Lähetetty: 18.09.2007 11:36 Viestin aihe: Riistan säilyttäminen |
|
|
Nyt tarttis neuvoja. Olemme lähdössä ensi viikoksi Kainuussa linnustamaan, eikä keittiötä ole mukana. Jos vielä niin käy, että joku lentää haulien eteen, niin kuinkahan tuo liha säilyisi viikon riiputtamalla ulkoilmassa. Päivälämpötila noussee aina +10 saakka. Muissa artikkeleissa riiputtaminen on rajattu jonnekin muutamaan lämpöasteeseen. Vai pitäisikö nuo sittenkin laittaa samantien pakkiin kypsymään? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 18.09.2007 14:12 Viestin aihe: |
|
|
Ei säily viikkoa, ei vaikka teillä olisi täydellisen hygieeniset käsittelyolosuhteet, tappamisesta puhumattakaan.
Järkevin menettely lienee se, että syötte saaliin ainakin aluksi. Itse ollaan kuskattu kotiin vain 1-2 päivää vanhaa. Joku kylmennin, esim. autojääkaappi voi pidentää aikaa, mutta ei niillä jääkaappilämpötiloihin päästä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
mikkomar
Liittynyt: 26 Tam 2005 Viestejä: 6
|
Lähetetty: 18.09.2007 15:01 Viestin aihe: |
|
|
Ok. Mitenkähän ne joskus ennenvanhaan sai säilymään? Vai tehtiinkö tätä vain lumen ollessa maassa? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 18.09.2007 15:31 Viestin aihe: |
|
|
Ennen vanhaan syötiin riistaa samantien nälkään, kuivattiin tai sitten iskettiin semmoseen suolaan että säilyi. Raakana lihaa ei taidettu paljon säilöä muuta kuin talvisyämenä. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 18.09.2007 16:50 Viestin aihe: |
|
|
Laitappas Rastinsahi niitä kokkaus juttujas kuvan kera... Ne oli erittäin hyviä  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 18.09.2007 18:00 Viestin aihe: |
|
|
No tuossa on majavatortilloita
Ohje: Tapetaan majava, nyljetään, pilkotaan lihat luista, haudutetaan padassa mössöksi ja lyödään tortillaan muitten roippeiden kera. Avot
Kuvassa Urpo täyttää maunotortillaa ja ja näyttääpä kuola valuvan jo suupielestä:
 _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vortex Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Hei 2004 Viestejä: 6885 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 18.09.2007 20:26 Viestin aihe: |
|
|
Rastinsahi kirjoitti: | Kuvassa Urpo täyttää maunotortillaa ja ja näyttääpä kuola valuvan jo suupielestä |
Ihmisten ulkonäköä ei saisi arvostella mutta Urpo on kyllä rumin näkemäni mies!  _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 18.09.2007 20:44 Viestin aihe: |
|
|
Vortex kirjoitti: | Rastinsahi kirjoitti: | Kuvassa Urpo täyttää maunotortillaa ja ja näyttääpä kuola valuvan jo suupielestä |
Ihmisten ulkonäköä ei saisi arvostella mutta Urpo on kyllä rumin näkemäni mies!  | Vortexsi se vain miesten ulkonäköä arvostelee Jaaa....... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vortex Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Hei 2004 Viestejä: 6885 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 19.09.2007 12:31 Viestin aihe: |
|
|
petra kirjoitti: | Vortexsi se vain miesten ulkonäköä arvostelee Jaaa....... |
No tunnetustihan olen hassu, koska asun Helsingissä ja kiväärissäni on synteettinen tukki... _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
eupa Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2005 Viestejä: 261 Paikkakunta: Satakunta
|
Lähetetty: 19.09.2007 12:39 Viestin aihe: |
|
|
Vortex kirjoitti: | petra kirjoitti: | Vortexsi se vain miesten ulkonäköä arvostelee Jaaa....... |
No tunnetustihan olen hassu, koska asun Helsingissä ja kiväärissäni on synteettinen tukki... |
Heheh..aika hyvin sanuttu
Rastinsahin viinivalinta on ainakin erinomainen...halpaa ja hyvää voimakkaan ruuan kanssa! |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
mikkomar
Liittynyt: 26 Tam 2005 Viestejä: 6
|
Lähetetty: 19.09.2007 14:22 Viestin aihe: |
|
|
Vielä alkuperäiseen aiheeseen kysyen, onko kukaan koskaan kuullut riistan savustamisesta? Kesällä tuli savustettua kalaa paremmin säilyväksi mutta samalla syötäväksi. Josko tuon linnun voisi laittaa paljaana savustuslaatikkoon ja siten pidentää aikaa metsästä pataan?
Nuo herkuttelukuvat tuossa yllä ei oikein onnistu maastossa. Kuinka olette itse tehneet lintua pakissa? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 25.09.2007 11:29 Viestin aihe: |
|
|
No onnistuuko nämä sitten maastossa?
Riekoista täkät irti, pieniä paloja valkosibalia tökitään lihoihin kiinni, suolaa ja pippuria pintaan ja kääritään koko hoito pekoniin. Sitten tikulla kiinni paketti ja tikkuun vielä köntti voita sulamaan. Jos ei ole tuollaista mettävaltion hirsistä puolikotaa ja sen rillausritilöitä just sillä selkosella, niin käyttää vaikka katiskaverkkoa, trangian pannua tai sitä pakin kantta paistoalustana. Paistoalustasta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen 5-8 minuuttia tulilla (käännetään välillä) ja naamaan lisäkkeillä tai ilman. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jazka Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2004 Viestejä: 1140 Paikkakunta: Pirkkala
|
Lähetetty: 25.09.2007 11:37 Viestin aihe: |
|
|
Herkulliselta näyttää.. tuommoisia kun saisi koulun hernesopan tilalle niin olisi hienoa  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 25.09.2007 22:13 Viestin aihe: |
|
|
...ja minä erehdyin maksamaan tänään ruokalassa lounaan ennenkuin tarkistin listalta evään...
Hernekeittoa!
Eipä ole noin kallista hernekeittoa tullut ennen syötyäkään. Kaiken lisäksi keitto oli Tuntemattomasta tuttua mallia: "Siellä herne kaveriaan etsii, mutta turha on työnsä..." _________________ Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
mikkomar
Liittynyt: 26 Tam 2005 Viestejä: 6
|
Lähetetty: 01.10.2007 15:30 Viestin aihe: |
|
|
Pakin kansi tosiaan toimi hyvin lintujen paistamisessa. Onneksi oli tullut otettua valko- ja mustapippuria mukaan sekä öljyä laitettavaksi pakin pohjalle. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|