Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
mutteri Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 14 Syy 2006 Viestejä: 42 Paikkakunta: Lappeenranta
|
Lähetetty: 02.10.2007 19:22 Viestin aihe: Teerisoppa |
|
|
Sain akkateeren-eli ei siitä kovin isoa paistia tule.Keitinkin siitä sitten oivan keiton.
Eli vettä kiehumaan.Kattilaan teeri kokonaisena,pari sipulia,pari pieneksi pilkottua porkkanaa,pätkä silputtua purjoa,suolaa,mustapippuria,katajanmarjoja sekä tuoretta timjamia.
Keittelin sitä hiljalleen kunnes liha oli sen verran pehmennyttä että se irtosi luista.Teeri pois kattilasta ja luut pois ja lihat sopivan kokoisiksi pilkottuna takaisin kattilaan.Sitten vielä 4-5 perunaa sekaan kiehumaan ja lopuksi reilu puoli pakettia Koskenlaskijaa pilkottuna hämmentelin sekaan.Vielä muutama tupsu tuoretta persiljaa perään ja kannen alle muhimaan.Sitten saunaan.
Saunan jälkeen teerisoppa maistui aika hyvältä tuoreen kauraleivän kanssa.
En tiiä onko oikeaoppista riistaruokaa mutta ainakin hyvää! |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 02.10.2007 19:32 Viestin aihe: |
|
|
Noihan se käy.
Itse teen keitot nykyään näin:
1. Täkät irti luista.
2. Paloitellaan loput roippeet ja laitetaan kattilaan kylmään veteen ja kuumennetaan kiehuvaksi. Kattila toviksi pois hellalta ja kaavitaan vaahto pois.
3. Lisätään kattilaan halutut mausteet: katajanmarjaa, tinjamia, salviaa, maustepippuria, laakerinlehteä, sipulia, porkkanaa.... mitä nyt itse keksiikään.
4. Keitetään miedolla lämmöllä pitkään. Siis tunteja mieluusti. Välillä voi lisätä nestettä hieman. Kun keitos alkaa maistaessa oikeasti maistumaan halutulta, niin siivilöidään luut ja muut moskat pois. Lihat koivista yms. voi kaapia nyt pois ja nakata kattilaan takaisin.
5. Otetaan tuoreet porkkanat, perunat ja sipulit. Ensin porkkanat ja potut kattilaan ja sitten hieman myöhemmin sipulit. Nyt voi laittaa myös sulatejuuston nokareita sekaan. Tarkista suola myös.
6. Leikataan täkät sopiviksi paloiksi, maustetaan suolalla ja halutuilla aineksilla (täkät on myös voinut tällä välin marinoitua jossain liemessä). Kun potut alkavat olla kypsiä, nakataan leikotut täkkälihat keittoon ja otetaan saman tien kattila pois levyltä.
7. Annetaan seista tovi hellalla, mutta ei kiehuteta enää.
8. Syödään suihin ja nautitaan mehevistä täkkäpaloista sekä täyteläisestä liemestä. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 02.10.2007 19:59 Viestin aihe: |
|
|
Hyi, mikä se ? Tässä on joku väkevä mauste... Eihän sitä muuta kuin suolaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 02.10.2007 20:47 Viestin aihe: |
|
|
Juha kirjoitti: | Hyi, mikä se ? Tässä on joku väkevä mauste... Eihän sitä muuta kuin suolaa... |
Ehehehee! (Inside joke) _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
citymies Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Hei 2007 Viestejä: 132
|
Lähetetty: 03.10.2007 16:45 Viestin aihe: |
|
|
Lintukeittohan se. Ja tuossa olikin jo pari hyvää variaatiota.
Pottujen lisäksi tai korvikkeeksi voi laitella ohrasuurimoita. Nämä vähän suurustavat lientä, mutta voi sinne suurustuksenkin laittaa jos oikein trad. linjalle lähtee. Eli kahvikupilliseen kylmää vettä 1 rkl vehnäjauhoja ja sekoittaen kattilaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Kaaleb Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Syy 2006 Viestejä: 3562
|
Lähetetty: 03.10.2007 16:56 Viestin aihe: |
|
|
Minä oon laittanu myös tuolla Mutterin tyylillä, en kauraleivän kanssa, mutta kuitenkin. Yhdenkin tellun saa kivasti riittämään isompaankin määrään soppaa. Tero Teerestä tulee sitten vieläkin isompi taikka sitten täyteläisempi soppa.
Valmistusvaiheessa tietenkin portteria, sitä voi lurauttaa sekaankin jos tohtii. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 03.10.2007 19:07 Viestin aihe: |
|
|
citymies kirjoitti: | Lintukeittohan se. Ja tuossa olikin jo pari hyvää variaatiota.
Pottujen lisäksi tai korvikkeeksi voi laitella ohrasuurimoita. Nämä vähän suurustavat lientä, mutta voi sinne suurustuksenkin laittaa jos oikein trad. linjalle lähtee. Eli kahvikupilliseen kylmää vettä 1 rkl vehnäjauhoja ja sekoittaen kattilaan. | tai ruisjauhoja. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|