Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
lippusiima Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Jou 2004 Viestejä: 1111 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 19.10.2007 21:40 Viestin aihe: Hyvää Jäniksestä!! |
|
|
Laittakaapa tänne jänis/rusakko ruoka ohjeita! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 19.10.2007 21:55 Viestin aihe: Re: Hyvää Jäniksestä!! |
|
|
Klik _________________ Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
-Demo- Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Syy 2007 Viestejä: 248
|
Lähetetty: 20.10.2007 00:26 Viestin aihe: |
|
|
Ei siitä saa hyvää tekemälläkään... No ei, työskentelen yhessä ravintelissa ja meil oli semmonen ranskalainen heebo kyläilemäs niin se haudutti koko pirun otuksen punaviinissä 6h ja sitte kypsät lihat irti ja pieneks ja niist tehtii semmosii nyyttei lehmän mahaverkkoo hyväks käyttäen... ei ollu kovin häävejä...
Mut paras tapa taitaa olla vaan kareiden(luullisten seläkkeiden) irti otto ja paisto, ja uuniin niin et jää meediumiks.. mausteina ihan suola ja valkopippuri.. lopuista lihoista jauhelihaa possun lihan kanssa ja niistä sitte vaikka wallenbergin pihvejä.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 20.10.2007 18:33 Viestin aihe: |
|
|
Taivaan käki
Possun lihan kanssa
Ihan yhtä hyvää olisi varmaan hookoo blöön kanssa...
...tai broilerin lihan kanssa...
...tai jauhetun hauen kanssa...
Miksi hel-ve-tis-sä sitä sikaa pitää tunkea joka paikkaan? _________________ Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 20.10.2007 21:53 Viestin aihe: |
|
|
ja sitä samasta elukasta saatavaa pekonia siis toistanko tursasta.......V!ttuako sitä hyviä sian lihoja sotkemaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JTH Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Hei 2004 Viestejä: 147
|
Lähetetty: 29.10.2007 13:37 Viestin aihe: |
|
|
Herkkujänis
Esivalmistelut:
Ammu ja käsittele jänis. Osta pullo valmista marinaadia (esim. Santa Maria -kermamarinadi), kaksi pakettia pekonia ja päkki kaljaa.
Valmistus:
Paloiteltu jänis muovipussiin, perään pullo marinadia ja puoli pulloa kaljaa. Anna marinoitua vähintään pari tuntia.
Jänis foliossa uuniin kunnes kypsää tai ainakin melkein.
Leikkaa jäähtynyt liha pieniksi paloiksi.
Paista leikatut lihat ja pilkotut pekonit rapeaksi paistinpannulla.
Tarjoilu:
Kaveriksi vaikkapa perunamuussia tai paistettuja perunoita ja jäljellä olevat kaljat. Maistuu paatuneimmallekin mäkkäri-teinille. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhatapio Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Elo 2005 Viestejä: 2803 Paikkakunta: eteläpohjanmaa
|
Lähetetty: 29.10.2007 13:55 Viestin aihe: |
|
|
kumma jutska ett mua jostakin syystä ärsyttää nikki tursas ,mitä väliä sillä on kuinka kukin riistansa laittaa, noi on makuasioita ja tursas saa syödä rusakkosa vaikka raakana karvoineen päivineen jos niin hirveesti arvostaa riistan makua, ikäni mettästäneenä suosittelen laittaan riistan ihan oman maun mukaan, linnuille yleesä riittää suola ja pippuri ja sipuli , peltolinnuille jopa pelkkä suola, jänis tai rusakko mielteen mukaan kaipaa aavistuksen valkosipulia ja ja sianpintaa mukaan koska on kuivaa , jos joku haluaa riistansa marinoida kuten minä joskus niin halpa punkku on siihen oiva vaihtoehto kera vaikkapa valkosipulin ynnä yrttien,riista on jostain syystä kaupunkikommandojen ansiosta nostettu suorastaan ylimaalliseksi herkuksi, meillä se maalla kuiteskin on ihan tavallista ruokaa joka maustetaan ihan maun mukaan,siis, maalaisjärkeä mukaan ja hyvää ruokahalua!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
citymies Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Hei 2007 Viestejä: 132
|
Lähetetty: 29.10.2007 15:13 Viestin aihe: |
|
|
Teeppä käristys!
Käristyksenä jäniksen kalvot ja jänteet menevät niin pieniksi että käytännössä sulavat pataan. Maistuu kaikille, jäniksen maku on läpikypsänä mieto ja herkullinen. Mielestäni voimakas "riistan maku" liittyy raakaan jänikseen.
Siispä jäisenä veistät elukan lastuiksi, rautapadassa rasvan kanssa ruskistelet, suolaa ja pippuria ja sipulia, vettä niin että justiinsa lastut peittyy ja uuniin 175ast. väh. pari tuntia. Tarkkaile nesteen määrää, optimi on että neste loppuu just kun liha hajoaa haarukalla.
Itse tykkään suoraviivaisesta ja yksinkertaisesta sapuskan laitosta, mutta Juhatapion kanssa olen samoilla linjoilla siinä, että jänikselle valkosipuli sopii kyllä. Yleensäkin poro ja riista ovat maukkaita raakaaineita jotka kestävät ronskimpaakin maustamista.
Sianliahasta: pekoni on hyvä lisäke, mutta samalla tavalla siihen leipääntyy kuin voin makuunkin. Sian läski on hyvä mauste, mureuttaa lihan kuin taikaiskusta eikä maistu oikeastaan miltään. Voita menee viisinkertainen määrä saman mureusasteen saavuttamiseen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Derzu Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 2457 Paikkakunta: Suomenselän vierillä, Perho
|
Lähetetty: 28.01.2008 19:42 Viestin aihe: |
|
|
Äitimuorin tyyliin laitan, nuorena jäi maku mieleen. Jänis palotaan ja keitetään, mausteena vain suola. Sitten pudotettan luut pois ja lihat pilputaan pannulle ja freesataan voissa. Onnistuu kämppäoloissa ja maistuu sinällään monella tapaa. Äsken pilppusin jäännökset munakkaaseen. Ateriaa rakentaessa voi tieten kastikkeen ym. lisukkeet vääntää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Systeemin uhri Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Maa 2007 Viestejä: 709 Paikkakunta: Jönköping
|
Lähetetty: 29.01.2008 12:03 Viestin aihe: |
|
|
Ite oon ensin paistanu lihoja voissa rautapadassa ja kun lihat alkavat ruskistua, niin lisätään purkki ruokakermaa, pari pilkottua sipulia ja pekonia jos haluaa. Pari lusikallista mustaherukkahilloa tekee myös hyvän säväyksen. Sitten vaan annetaan kuplia liedellä niin kauan kuin on tarvis (suomeksi, niin kauan että liha on kypsää). _________________ JESJESJESJES! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
joop Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Maa 2004 Viestejä: 576 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 29.01.2008 13:34 Viestin aihe: |
|
|
1. Ammutaan jänis joka ei ole juossut 2m pidempään. (koiralla pitkään juoksutettu jänis maistuu kuselta)
2. Suolistetaan, nyljetään ja palastellaan jänis. Jalat ja ruho palasina keittoastiaan, lisätään astiaan mustapippuria (kokonaisia/murskattuja) ja merisuolaa (maun mukaan) ja tietysti vettä.
3. Kiehutellaan jänistä pienellä tulella hieman vesi poristen kunnes lihat on irrotettavissa käsin luista. Otetaan jänis kattilasta ja irrotetaan lihat luista, pienitään lihat sopiviksi paloiksi. (murenevat käsissä)
4. Otetaan valurautapannu (iso), voipaketti ja kaapastaan siitä kunnon nokäre pannulle (n. 1/4 tai 1/5 paketista), laitetaan lihat pannulle ja ruskistetaan kevyesti.
5. Lisätään tämän jälkeen pannulle purkki kermaa, ja valmis viherpippurikastikepussi (tai 2, voi käyttää myös muita pusseja) Lisätään keitinlientä sen verran että saadaan lihat upoksiin, annetaan kiehahtaa.
6. Sitten annetaan kiehua/porista miedolla lämmöllä siten että ylimääräinen neste on hävinnyt (seos on kastikemainen). Muista sekoitella!
7. Siihen sitten lisäsärpimet (esim. puikulaperunat tjms) maun mukaan. Kastike tarjoillaan pöytään suoraan valurautapannulta.
Hyvöö o. (onnistuu äijäporukalta metsäoloissa)
Tätä reseptroonia voipi soveltaa myös linnuille, tosin täkkä kannattaa jättää kokonaiseksi annospalaks.
Jos naisväkeä mukana niin voi noita lisäsärpimiä lisätä (mustaherukkahillo, salaattia, suolakurkkua, sieniä, silputtua sipulia, viinipulloa jne. Käyetteköö mielikuvitusta) |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16755
|
Lähetetty: 30.01.2008 09:50 Viestin aihe: |
|
|
-Demo- kirjoitti: | Ei siitä saa hyvää tekemälläkään... No ei, työskentelen yhessä ravintelissa ja meil oli semmonen ranskalainen heebo kyläilemäs niin se haudutti koko pirun otuksen punaviinissä 6h ja sitte kypsät lihat irti ja pieneks ja niist tehtii semmosii nyyttei lehmän mahaverkkoo hyväks käyttäen... ei ollu kovin häävejä...
Mut paras tapa taitaa olla vaan kareiden(luullisten seläkkeiden) irti otto ja paisto, ja uuniin niin et jää meediumiks.. mausteina ihan suola ja valkopippuri.. lopuista lihoista jauhelihaa possun lihan kanssa ja niistä sitte vaikka wallenbergin pihvejä.. |
Ei taida kovin häävi ravinteli olla. Kyllä tuo perinteinen jänispaisti on helevatan hyvää ja tuota sikaa ei tosiaan tarvitse joka paikkaan tunkea. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mosberg Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hei 2007 Viestejä: 1630 Paikkakunta: Suoperämaa
|
Lähetetty: 30.01.2008 11:33 Viestin aihe: |
|
|
Isäntä on ruukannu tehä sillain että leikkaa lihat irti ja laittaa savipataan ja sinne helevetisti sipulia ja porkkanoita ja kaikkea tietenki suolaa ja leiviuuniin,sitä on pystyny syömään sellaisenaan tai johonki kastikkeeseen tai jopa keitto tehä on hyvää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 30.01.2008 17:09 Viestin aihe: |
|
|
Mosberg kirjoitti: | Isäntä on ruukannu tehä sillain että leikkaa lihat irti ja laittaa savipataan ja sinne helevetisti sipulia ja porkkanoita ja kaikkea tietenki suolaa ja leiviuuniin,sitä on pystyny syömään sellaisenaan tai johonki kastikkeeseen tai jopa keitto tehä on hyvää | Siis sipuli ja porkkanakeitto |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Derzu Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 2457 Paikkakunta: Suomenselän vierillä, Perho
|
Lähetetty: 30.01.2008 23:45 Viestin aihe: |
|
|
Makuasioista on turha kiistellä. Riista on minusta maukasta aina. Yritän sen laittaa ilman liikoja mausteita, kermoja ja pekoneita. Jäniksen maku mielestäni vaihtelee eläimen iän ja ravinnon mukaan. Talvijänis on toisenmakuinen kuin alkusyksynä ammuttu. Viime aikojen ei jänis kumminkaan ole paljon tarvinnut varvuilla elää. Ei se koskaan kuselle maistu meikäläisen suussa. Riemastuttavan erilainen se on varsinkin nyt, kun niitä vähempi olen saanut.
Kotieläimissä meillä kyllä löytyy sitten niitä maustepohjia ja poikkeuksena tietenkin päkätti, joka jollekin maistuu villasukalta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|