Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Juski Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Huh 2009 Viestejä: 113 Paikkakunta: Koillismaa
|
Lähetetty: 11.05.2015 19:07 Viestin aihe: Makuhermoja kutkuttavat särkireseptit |
|
|
Sana on vapaa. Laittakaas parhaat särkireseptinne kehiin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 12.05.2015 14:33 Viestin aihe: |
|
|
Joukkohauta= peratut ja suomustetut särjet peitetään tomaattisose-öljy-valkosipuli-pippuri-suola -seoksella ja kypsennetään piiiiiitkään |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juski Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Huh 2009 Viestejä: 113 Paikkakunta: Koillismaa
|
Lähetetty: 12.05.2015 16:03 Viestin aihe: |
|
|
Tuota täytynee kokeilla. Tärkeintä lienee että ruodot pehmenevät kunnolla! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tee666 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hei 2012 Viestejä: 329
|
Lähetetty: 13.05.2015 13:20 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä särki maistuu ihan hyvältä peruslasipurkkisäilykkeenäkin. Kunhan pehmenee kunnolla ja on hyvät mausteet, kuten tuossa joukkohaudassa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ekkorre Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 10 Maa 2014 Viestejä: 13
|
Lähetetty: 15.05.2015 21:51 Viestin aihe: |
|
|
En tiedä, onko tämä nyt niin kutkuttavaa, mutta kannattaa kokeilla kalapihvejä.
Haukipihvejä on tullut syötyä enemmänkin, mutta hyvä pihvi tuli talvella pilkkiahvenista, särjistä ja lahnoistakin. Joku saattaisi laittaa särjet lihamyllyyn ruotoineenkin, mutta itse tuli leikeltyä lihat irti ruodoista ja nahasta. Kylkiviivaa pitkin viilto rankaan asti ja ruotoa myötäillen seläke irti. Jos ei viillä nahkaa irti rangasta, lähtee liha näppärästi nahasta peukalon kynnellä raapaisemalla. Kylkiruotojen kohdalta on aika turha mitään yrittää talteen saada. Pienillä kaloilla homma menee vähän nyhräämiseksi, mutta maku on silti jees.
Kalamurekkeen ohjeita on varmasti netti täynnään. Perusmassasta voi sitten tehdä mielen mukaan pihvejä tai pullia tai mitä tekeekin. Näppärä keino on pakastaa minigrippipussissa ohuena levynä ja painaa vaikka viivoittimella taittokohdat, kuten suklaalevyssä. Siitä saa sitten taitettua pannulle neliskanttisia pihvejä just niin monta, kuin kerralla tahtoo. Toimii hyvänä pikaruokana vaikka hampurilaissämpylän välissä.
Seläkkeet voisi varmasti syödä vaikka jauhotettuna ja pannulla paistettunakin. Ne ruodot mitä niihin jää, on tosi pieniä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MPOulu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2008 Viestejä: 850
|
Lähetetty: 16.05.2015 18:56 Viestin aihe: |
|
|
Murekemassoille iso plussa. Joka viitsii sen vaivan nähdä että vetää nahattomaksi ja suht ruodottamaksi ja tekee massan fileestä niin makean maistaa. Sekaan esim. keitettyä porkkanaa, tuoretta paprikaa, tomaattipyrettä tai mitä vain oman maun mukaan niin hyvää tulee. Mukulat syövät kalamurekehampurilaisia aivan himona samoin murekepihvejä muussin kanssa kuten myös me aikuiset. _________________ Soft core hunttaaja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jbear Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 5545
|
Lähetetty: 16.05.2015 21:40 Viestin aihe: |
|
|
Selkäfileet irti kasasta särkiä ja pakkaseen. Sitten ku tarttee niin pakkasesta pois ja suola, pippuri ja otottelee hetken(tyyliin suolakala). Eiku syömään _________________ The worst Part of Cencorship is *** !
Ei kaikkien arvitse olla idiootteja. Riittää ku enemmistö o -> demokrtia |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15026
|
Lähetetty: 16.05.2015 21:48 Viestin aihe: |
|
|
Vieläkin ikävä mummon särkipullia. Eli mureketaikina ja siitä pihvit tai pyörykät.
Nykyään tehdään säilykkeiksi autoklaavilla
Tomaattikastikkeessa tyyliin sardiinit. Viimesen päälle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|